Dacia salvează vânzările Renault

Compania auto franceză Renault a anunţat majorarea profitabilităţii la divizia sa de producţie, în primul semestru din 2013, în pofida scăderii vânzărilor, trecând cu bine perioada de declin de pe piaţa europeană prin lansarea de noi modele şi ţinerea sub control a costurilor, transmite Reuters.

Deşi Renault a înregistrat costuri suplimentare de 512 milioane de euro în urma sancţiunilor impuse Iranului, profitul operaţional înaintea elementelor excepţionale a crescut cu 15%, la 583 milioane de euro. Veniturile au scăzut cu 0,9%, la 20,44 miliarde de euro. Şeful Renault, Carlos Ghosn, a reafirmat obiectivele companiei pe 2013, inclusiv o marjă pozitivă a profitului la divizia auto şi flux de numerar.

‘Suntem în grafic pentru îndeplinirea obiectivelor anunţate pe 2013’, a afirmat Carlos Ghosn.

Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile a anunţat recent că vânzările grupului Renault au crescut luna trecută cu 0,9%, datorită cererii solide pentru modelul său low-cost Dacia. În iunie, vânzările de autoturisme Dacia au înregistrat cel mai semnificativ avans din Europa (UE plus EFTA).

Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat luna trecută la 28.844 unităţi, în creştere cu 16,1% faţă de iunie 2012 (24.785 unităţi), în timp ce aproape toţi marii constructori au înregistrat scăderi ale vânzărilor, de la 4,4% pentru Volkswagen Group, la 10,9% pentru PSA Peugeot Citroen, 9,9% pentru General Motors Group, 13,6% pentru Fiat Group şi 7,7% pentru BMW Group.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit în opt ani un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.