Dezbaterea în procedură de urgenţă a proiectului USL privind uninominalul pur, aprobată în Senat

Plenul Senatului a aprobat luni, dezbaterea în procedură de urgenţă a proiectului de lege privind sistemul uninominal pur, depus la Senat de reprezentanţii USL.

Procedura de urgenţă a fost astfel aprobată cu 65 de voturi pentru, 35 de voturi împotrivă şi patru abţineri.

„Am iniţiat, împreună cu Victor Ponta, acest proiect de lege. Motivele pentru urgentarea procedurii de dezbatere ţin de calendarul electoral acestui an. Ca atare, menţin solicitarea pentru procedura de urgenţă”, a spus preşedintele PNL, Crin Antonescu, după ce, într-o primă fază, solicitarea USL nu fusese aprobată.

Senatorii USL au solicitat reluarea votului, invocând faptul că preşedintele Senatului, Vasile Blaga, nu a precizat iniţiatorul proiectului de lege.

„Înainte de a supune votului această propunere, pe care eu o votez, doresc să spun că dorim cu orice preţ să dezbatem public pe orice temă. Şi vă aduc aminte că dvs., şi eu nu m-am opus, aţi avut ideea constituirii comisiei mixte Cameră-Senat pentru a pune la punct întregul pachet privind legislaţia electorală. Mai mult, acest proiect nu este unul nou, ci e cel care e blocat în Cameră şi e adus în Senat. E exact acelaşi. Astăzi, acum o oră, în Birourile Permanente reunite s-a aprobat modificarea de la 15 mai de la 30 aprilie a termenului de depunere a raportului de către comisie. Toate partidele parlamentare au votat, în unanimitate, în Birourile Permanente acest lucru. Eu nu mai înţeleg nimic”, a spus Blaga.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.