Șase migranți, traficați de o grupare din România și Republica Moldova

Procurorii DIICOT Iași au reținut trei persoane sub acuzația că fac parte dintr-o grupare care a introdus ilegal în România din Republica Moldova șase migranți de origine arabă și iraniană.

Conform unui comunicat transmis de DIICOT, începând cu luna septembrie 2015, Plugaru Chirilă Marian, persoană condamnată definitiv la pedeapsa închisorii de 12 ani pentru comiterea de infracțiuni din sfera criminalității organizate, şi care se sustrage executării pedepsei, a inițiat și constituit o grupare infracțională organizată în scopul traficului de migranți pentru a obține importante beneficii materiale.

La grupul infracţional organizat au aderat atât cetățeni moldoveni cât și cetățeni români care aveau rolul de a prelua imigranţii intraţi în România de pe teritoriul Republicii Moldova şi de a-i transporta până la frontiera de vest, primind în schimbul activităţii infracţionale sume cuprinse între 1.000 şi 4.000 euro pentru fiecare persoană transportată, potrivit DIICOT.

„În a doua jumătate a lunii septembrie 2015, membrii grupului infracțional au identificat pe teritoriul Republicii Moldova un număr de 6 migranți, doi adulți și trei copiii minori de origine arabă și un adult de origine iraniană, pe care i-au racolat prin promisiunea trecerii frontierei de stat în România și transportării ulterioare în vestul Europei. La data de 21.09.2015, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, au monitorizat membrii grupului infracţional în timp ce transportau cei şase migranţi, de la frontiera cu Republica Moldova, până în municipiul Iaşi, unde au acţionat pentru prinderea în flagrant a acestora. Cu această ocazie, asupra membrilor grupului precum şi în autoturisme, au fost găsite şi ridicate 14 telefoane mobile, diferite înscrisuri în legătură cu cauza, precum şi diverse sume în bani (9.550 euro, 1.450 dolari SUA, 310 lei şi 5.000 lei R. Moldova)”, se menționează în comunicatul citat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.