„Europa se confruntă cu cele mai mari provocări de securitate după al doilea război mondial”

Europa se confruntă cu cele mai mari provocări de securitate după cel de-al doilea război mondial și răspunsul la aceste provocări trebuie să fie uniform și hotărât, a declarat ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, la Forumul Global de Securitate GLOBSEC 2016 de la Bratislava, relatează MTI, potrivit independent.md.

Răspunsul Uniunii Europene la gestionarea crizei migranților a eșuat în mod clar pentru că s-a bazat pe principiul stabilirii de cote, a afirmat Szijjarto.

„Toată lumea este conștientă de faptul că acest (răspuns) este pe deplin sortit eșecului”, a spus el. „Comisia Europeană pare să fie singura care își dorește să mențină această abordare și noul său plan se bazează pe aceeași idee. Noi respingem acest lucru, deoarece stabilirea de cote sfidează bunul simț”, a mai spus Szijjarto.

În loc să ne gândim la cote, ar trebui făcute planuri cu privire la protejarea frontierelor externe, iar țările membre ale Grupului de la Vișegrad „care continuă politica bunului simț” trebuie să facă clar acest lucru întregii Europe, a adăugat el.

MTI precizează că Szijjarto a avut mai multe consultări bilaterale cu accent pe migrația ilegală, securitatea energetică și summitul NATO de la Varșovia.

Totodată, șeful diplomației ungare și omologii săi din Grupul Vișegrad au fost de acord că grupul V4 trebuie să-și demonstreze solidaritatea cu Europa. În acest scop, cele patru state vor trimite o forță militară puternică în regiunea Mării Baltice, fiecare misiune având o durată de trei luni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.