Expoziţia „Madeira – Insula Eternei Primăveri” se întoarce în Portugalia

Institutul Cultural Român din Lisabona şi asociaţia de plasticieni Contemporanii au plăcerea de a anunţa deschiderea expoziţiei de pictură Madeira – Insula Eternei Primăveri, ce va avea loc miercuri, 29 iulie, la ora 19.00, la galeria de artă a ICR Lisabona.

Ion Grigorescu

Expoziţia, rod al taberei de creaţie din Madeira, organizată în cadrul proiectului Contemporanii în luna martie 2014, va reuni un fond de 40 de lucrări de pictură semnate de şase artişti, nume definitorii pentru contextul cultural românesc actual: Christian Paraschiv, Dorin Coltofeanu, Ion Grigorescu, Mihai Sârbulescu, Ruxandra Grigorescu şi Teodora Coltofean.

Mihai Sârbulescu

O parte dintre lucrările ce se vor afla pe simeze au mai fost prezente şi în expoziţiile organizate de Contemporanii la întoarcerea din Madeira, în cursul anului trecut, la Biblioteca Naţională a României şi în spaţiul expoziţional de la turnul BRD din Piaţa Victoriei.

Ruxandra Grigorescu

Actualul demers al ICR Lisabona doreşte să marcheze o reîntâlnire a artei – în speţă, a operelor florilegiului plastic amintit – cu sursa ei de inspiraţie, o reîntoarcere la origini a tabloului prin cotloanele ficţiunii. Va putea oare publicul lusitan să recunoască această insulă portugheză din privirile unor români?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.