Georgică Cornu a fost reţinut

Omul de afaceri Georgică Cornu, audiat miercuri la sediul DIICOT Mehedinţi, este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani, într-un nou dosar cu un prejudiciu de aproape 12 milioane de lei, în care sunt vizate alte două persoane.

Update: Georgică Cornu a fost reţinut miercuri după-amiază, pentru 24 de ore. De asemenea, un şofer din grupul de firme patronat de Georgică Cornu a primit ordonanţă de reţinere în urma audierilor.

Georgică Cornu şi şoferul grupului de firme Confort vor fi prezentaţi, joi, Tribunalului Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă.

Conform unui comunicat de presă al DIICOT, Cornu, fostul său asociat în grupul de firme Confort, Lucian Caraiman, şi un alt reprezentant al societăţilor sunt suspectaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect, delapidare în formă continuată şi spălare a banilor.

Georgică Cornu ar fi iniţiat grupul infracţional organizat în august 2012, ceilalţi doi suspecţi ocupându-se de scoaterea din patrimoniul SC C&C Confort SRL a unor bunuri libere de sarcini, pentru a împiedica executarea acestora, pentru ca mai apoi acestea să fie trecute sub controlul liderului grupului.

“Începând cu 27 august 2012, suspecţii Georgică Cornu şi Lucian Caraiman, reprezentanţi ai SC C&C MH Confort SRL, prin tranzacţii frauduloase succesive, au scos din patrimoniul societăţii comerciale patru bunuri imobile în valoare de 11.990.031 lei, care, în drept, au ajuns în proprietatea SC Gorno CG SRL, iar ulterior, prin radierea acesteia, bunurile respective au intrat în proprietatea personală a unui membru al grupării. Din cercetările făcute în cauză a rezultat că, în fapt, proprietarul bunurilor a fost Georgică Cornu”, mai arată sursa citată.

Prejudiciul în acest caz este de 11.990.931,39 lei, reprezentând valoarea bunurilor imobile scoase în mod fraudulos din patrimoniul SC C&C MH Confort SRL, prin fraudarea creditorilor acestei societăţi, inclusiv Ministerul Finanţelor Publice prin ANAF Timiş, precizează DIICOT.

Georgică Cornu, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, a fost ridicat, miercuri, de la locuința sa din Timișoara și dus sub escortă la audieri la sediul DIICOT Mehedinți.

„Nu știu de ce mă acuză exact. Știți voi. Nu am făcut nicio evaziune fiscală”, a spus acesta presei.

Cornu a fost percheziționat din nou de polițiști miercuri. Anchetatorii au descins și în vila în care locuiește soția acestuia. Când i-a văzut din nou pe polițiști, Georgică Cornu și-a făcut cruce, după care le-a deschis poarta, scrie Pressalert.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.