Ioana Băsescu, afaceri de milioane cu fostul administrator al Hidroelectrica

Ioana Băsescu face afaceri de milioane cu Remus Borza, fostul administrator al companiei Hidroelectrica.

Biroul notarial al fiicei preşedintelui are contracte exclusive cu Euro Insol, firma lui Borza. Colaborarea se extinde şi la nivelul imobiliarelor, arată sursazilei.ro.

Firma administrată de Borza face toate tranzacţiile pentru mai multe complexuri rezidenţiale doar prin biroul notarial al fiicei preşedintelui. Din noiembrie 2011, zeci de clienţi ai unui singur ansamblu de locuinţe au „cotizat ” la cabinetul notarului Ioana Băsescu.
Avocata notariatului deţinut de Ioana Băsescu recunoaşte afacerea profitabilă cu firma lui Remus Borza.

Numai în luna aprilie au fost cumpărate într-un singur ansamblu, 21 de apartamente ale căror contracte au fost parafate de fiica preşedintelui Băsescu, actele valorând, în medie, o mie de euro pentru fiecare apartament.

Totul a ieșit la iveală după ce o echipă a site-ului Sursa Zilei a sesizat că Remus Borza o preferă pe Ioana Băsescu drept notar al Complexului Rezidențial Asmita Gardens. Pentru a putea afla mai multe despre această colaborare, reporterii de la Sursa Zilei s-au deplasat la biroul notarial al fiicei președintelui. Aici, avocata notarului, femeia care practic face toate actele biroului, a recunoscut afacerea profitabilă dintre cele două părți.

La complexul rezidențial Asmita Gardens, notarul Ioana Băsescu este deja unul cu vechime. Aici, fiica președintelui Traian Băsescu are exclusivitate încă din noiembrie 2011. De atunci și până astăzi, toțicei care și-au cumpărat apartamente în complexul administrat de Euro Insol au „cotizat ” la cabinetul notarului Ioana Băsescu.

O echipă de la Sursa Zilei a mers în complexul Asmita Gardens, spunând brokerului că vrea să cumpere un apartament cu 2 camere, care costa aproximativ 100.000 de euro. Angajatul a fost filmat cu camera ascunsă în timp ce îi spunea clientului că acolo se lucrează „exclusiv cu un singur notar: Ioana Băsescu”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.