Lansarea volumului „Flash-uri din sens opus”

Curtea Veche Publishing vă invită miercuri, 24 februarie 2016, la evenimentul de lansare a primului tratat umoristic despre meseria de poliţist rutier: Flash-uri din sens opus de Marian Godină. Evenimentul se va desfăşura cu participarea prim-ministrului României, domnul Dacian Cioloş. Alături de Marian Godină, vor lua cuvântul Iren Arsene, directoarea editurii Curtea Veche, şi Dragoş Bucurenci.

Lansarea de carte va avea loc începând cu ora 18.00 în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I” din Bucureşti. Intrarea este liberă şi accesul în sală se face între orele 17.00 şi 17.50.

Volumul a devenit deja un fenomen editorial după numărul foarte mare de comenzi într-un timp foarte scurt. În perioada de precomenzi, editura a primit 15.000 de solicitări.

Pe Marian Godină unii îl ştiu de pe Facebook, unde ne ţine la curent cu cele mai noi întâmplări din traficul cotidian, toate povestite într-un stil aparte, original, amuzant. El este poliţistul care transformă personaje savuroase în adevăraţi exponenţi ai unor categorii sociale pe care nu avem cum să nu le fi întâlnit măcar o dată: românul care lucrează prin ţări străine şi după ce se întoarce cu o maşină la mâna a doua încalcă reguli de circulaţie fără remuşcări, beţivanul care comunică exclusiv prin înjurături, dar care totuşi îşi recunoaşte greşeala, micul întreprinzător care vrea să îşi câştige cinstit pâinea, dar pe care norocul îl cam ocoleşte.

“Despre Flash-uri din sens opus vă pot spune că este o carte care vă va trece cu siguranţă prin toate stările. Vă va întrista, veţi râde cu lacrimi, vă va amuza, veţi regreta (nu că aţi cumpărat-o), vă va provoca milă, revoltă, veţi râde iar. Cu siguranţă vă va antrena toţi muşchii mimicii”, declară Godină. Întâmplările din carte includ momente din timpul formării sale şi experienţe din activitatea de poliţist rutier, alături de frânturi din viaţa personală şi culise ale momentelor-cheie urmărite public în ceea ce priveşte pagina sa de Facebook.

“După o noapte obositoare de serviciu, mă îndreptam spre sediu cu gândul la patul relaxant ce mă aştepta acasă. Stăteam la semafor, aşteptând nerăbdător să se facă verde pentru virajul la stânga, de pe Vlahuţă spre Hărmanului. Semaforul s-a făcut verde pentru direcţia înainte, spre gară. Maşina din faţa mea a pornit la stânga, fiind aproape să lovească frontal un Logan ce venea din sens opus. Deşi eram rupt de somn şi credeam că îmi încheiasem ziua de muncă, nu am putut rămâne impasibil. Mă simţeam dator ca măcar să îl avertizez verbal pe şoferul care încă nu se trezise îndeajuns în dimineaţa aceea. Nu aveam de unde să ştiu, în acel moment, că omul nici măcar nu dormise. Am pornit sirenele şi m-am strecurat printre maşinile oprite în intersecţie pentru a evita accidentul. Cu greu, omul de la volan a sesizat că în spatele său se afla o maşină de poliţie ce încearcă să îl oprească şi într-un final s-a conformat. M-am dus spre maşină, intuind deja că nu e în regulă ceva şi că e foarte posibil să îmi prelungesc serviciul”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.