Mandatul de președinte-bonus sau misiune?

Dispariția președintelui Iohannis din scena publică  a prilejuit o secvență de un umor tipic românesc de cea mai bună factură. Un cetățean s-a prezentat la Poliție și a reclamat dispariția președintelui României.

Practic, el era dispărut demult. Inactivitatea lui  era chiar subiect de bancuri. Hazul a fost total. Toată populația știa că președintele o freacă de la chiar instalarea lui în funcție și de la numirea șefilor SRI și PNL. De  ani buni, compatrioții noștri  s-au prins că la Cotroceni s-a terminat cu zdroaba și cu alergătura, că postul este ocupat de un cetățean român de etnie germană care merge la  serviciu și bifează o parte din activitățile prevăzute. Atît. Adio patriotism, adio ideal, adio sacrificiu!

N-a zis nimeni  că el s-ar fi ostenit cu munca în toți acești ani, dar mai făcea cîte un act de prezență, mai  trăgea  cîte un moment de figurație și mai  lăsa să se vadă cîte o sfoară trasă pe la PNL, pe la Parchete sau pe la Servicii. Acum a dispărut din scenă pentru aproape o lună de zile.

L-am întîlnit  cîndva, într-o vineri pe la amiază, pe la Râșnov, mergînd cu coloana spre Sibiu și, altă dată, într-o zi de luni, cînd pornisem spre Cluj, de data aceasta pe la Predeal, am dat nas cu colona  care îl aducea de la Sibiu spre București. Era deja trecut de amiază și el mergea  spre  Capitală, unde nu putea ajunge mai devreme de sfîrșitul programului.

Atunci mi-am dat seama că președintele ciupește din program, că trage chiulul și am  lansat primul semnal, intitulat  ”Mergeți la serviciu, Domnule președinte!”(Cotidianul, 3  februarie 2016).

Din cele cinci  zile lucrătoare cîte are săptămîna în democrație, el prindea uneori numai trei. Ca la primărie. Clar ca bună ziua că drumul la nevastă  a devenit o parte importantă din serviciul președintelui Iohannis.

De ani de  zile, președintele României a luat funcția  doar ca pe o obligație  de reprezentare.

El este  cel mai cel și la el se înclină  toată lumea, pentru că el reprezintă țara. Și cu asta basta!  A reprezentat-o cu muzici, cu onoruri, cu defilări, cu rapoarte, cu drapele, cu mîna pe inimă  și cam atît. Plus bicicletă, tenis, ski și golf. Celebra lui (cu mare pompă!) declarație cu  miliardele obținute după negocierile  obositoare de la Bruxelles s-a diluat pînă cînd s-a  făcut apă chioară. Bogăția care se  anunța că vine peste noi se dovedește a  fi  o contribuție la sărăcirea populației.

Proiectul de țară  n-a trecut de primele sale  file. „România educată” a devenit un proiect cunoscut prin ridicolul și proporția eșecului. Combaterea pandemiei a căzut în derizoriu și n-a depășit mobilizarea populației la spălatul pe mîini și la interdicții. Lupta cu PSD a sfîrșit într-o alianță cu un om  cam pe măsura sa din toate punctele de vedere.

De ce s-a limitat Klaus Iohannis la o președinție ca o corvoadă (cînd a fost cazul eforturilor pentru schimbare și progres) și ca un beneficiar de călătorii exotice cînd a fost vorba de  reprezentare?  Nu cumva Klaus Iohannis a luat Președinția României ca o facilitate, ca un bonus, ca  o recompensă, nu ca pe o misiune pentru o viață?

Gluma cu dispariția președintelui definește în fapt  două mandate fără rezultate notabile pentru țară. Mai rămîne  de publicat anunțul de mică publicitate: „Pierdut președintele României. Îl declar nul”.

Hazul a fost amplificat și de răspunsul dat de funcționarii de la Cotroceni la o solicitare  făcută de ziarul Libertatea. Argumentele supte din deget au transformat gluma cu dispariția președintelui într-o caterincă națională.

Având în vedere obligațiile și atribuțiile sale constituționale, președintele României se află în permanență în exercitarea mandatului. Astfel, începând de la depunerea  jurământului în funcție, președintele Klaus Iohannis nu s-a aflat în concediu de odihnă, în sensul noțiunii definite de legislația muncii. Precizăm că președintele României nu a încetat, pe parcursul întregului mandat, să își exercite atribuțiile constituționale, dovada în acest sens fiind decretele semnate și publicate în Monitorul Oficial al României, precum și alte acțiuni derivate din prerogativele pe care le deține”.

Cînd  a apărut la întîlnirea cu primul-ministru al Republicii Vietnam, Klaus Iohannis arăta stors de putere, cu umărul într-o rînă și cu mîna dreaptă  tremurînd parcă  parkinsonian de la atîtea  semnături pe decrete și promulgări.

Chiar dacă nu putem măsura exact cît a muncit, cît a dormit și cît a fost pe drumuri, să-l compătimim pentru eforturile depuse și să rîdem de ce-am pățit! Ce altceva putem face!

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 63

81 de Comentarii

 1. ca ar trebui sa-i uram multa sanatate, poate sub pretextul unui concediu de odihna este undeva unde ”se cauta”.

 2. S-a prăbușit complet, fizic și mental.
  Și asta după ce s-a întâlnit cu 🥳ul Kievean !
  GHINION PianiZd, măRog…😜
  [● RomBorKaK-UrKaK BuiMaK-RomBorKaK ●]

 3. Citez „De ani de zile, președintele României a luat funcția doar ca pe o obligație de reprezentare.”. NU! A luat funcția că pe unic avantaj de a se plimba oriunde cu partenera de viață timp de 10 ani fara sa fie deranjat de nimeni! Problema e că, rl ne-a deranjat pe noi cu propria nesimțire, confortul de extra lux, horcăiala mincinoasă sacadat și tupeul arogant echivalent cu al unui infractor care are susținere totala de la cele mai incredibile instituții care sunt obligate să apere tara și punerea în practică a legislatiei în vigoare și care sunt plătite la discreție prin legi speciale și alocări de fonduri fara limita și fără a justifica sumele!

 4. Păi există sau nu există o FIȘĂ A POSTULUI, pe lîngă jurămînt ?? O citește și o pricepe analfabetul funcțional pus de licurici pentru a fi licheaua perfectă ?? De măcar in parte o pricepe, cum puii mei e atît de sucit aiurea in tramvai, in ciuda zecilor de consilieri și secretare ??

 5. Un text clasic din arsenalul maidanezilor presedintelui, de pe acest forum )))
  ,,Cel mai mare si mai bun presedinte pe care l-au avut pana azi Romania,ramane acest Iohannis,modest profesor de liceu,fara titluri sforaitoare,doctorate copy-paste sau carti filozofale ..ca PNL este,in oglinda,PSD ,este o alta poveste,e materialul clientului…Asta e Romania,cine are pretentii,sa emigreze!
  Degeaba auzim acum,ca pământeani,muzica sirenelor,nu conving!”

 6. „CE SCRII DOMNULE AUTOR-? CĂ N-A MUNCIT HERR PREZIDENT?- SUNTEȚI DEZINFORMAT! DOMNNUL A TRAS ATÂTEA SFORI,A ÎMBÂRLIGAT OAMENI ȘI PARTIDE Ș-A UMBLAT CU SĂRU”MÂNA PE LA CURȚILE CELE MARI ,S-A DUS DUPĂ „BANANE-N AFRICA FOARTE NEAGRĂ! A FĂCUT O GRĂMADĂ DE GENERALI(da de ce nu i-a trimis în Ucraina) ȘI CÂTE ȘI MAI CÂTE! O!AM UITAT GEACĂ ROȘIE ȘI IONOPOT PEESEEDEE!

  9da de ce nu i-a trimis în ucraina

 7. era mult mai buna Viorica Dancila,nu mai vorbesc de Iliescu,care,in doua mandate a vizitat 60 de tari unde a petrecut 230 zile

 8. mandatul este o acadea… e dulce si se suge… ii creeaza o stare de bine, de optimism, de indestulare si implinire. cu cit o suge mai mult, cu atit este mai implinit. de ce n-am fi bucurosi pentru el? sa nu ne pizmuim aproapele chiar daca e platit sa faca. lipsa lui de constiinta tine doar de el insusi. si de naivitatea votantilor incolonati intr-un si de un sistem depasit ca utilitate si modalitate de selectie a celor care sint capabili sa faca.

 9. Din pacate, aceasta legenda urbana a presedintelui lenes, absent, chiulangiu, e mai degraba periculoasa, pt. ca ascunde o realitate de netolerat: Romania nu a avut Presedinte in ultimii 9 ani! In locul Presedintelui, cercuri de interese din interior si exterior au instalat un ambasador al acelor cercuri de interese. Asta a fost individul: reprezentantul altora, nu Presedintele Romaniei. Un uzurpator, in fapt. Nu e nimic amuzant in situatia asta. Un stat la care poti pune la conducere, din exterior, o marioneta mediocra – desigur, cu sprijinul serviciilor, de care marioneta apartine – e un stat compromis. De ce nu s-a putut in Polonia, Ungaria, nu se poate la nesfarsit nici in Slovacia? Pt. ca n-a existat o coloana a V-a, cum exista in Romania. Cu sute de generali si mii de „speciali”, care se ocupa in prop. de 80% cu alte activitati decat cele prevazute in legile de functionare si pagubesc bugetul de 1 miliard de euro/an, inclusiv ca sa plaseze in pozitii cheie, prima fiind cea de Presedinte, ambasadorii altora.

 10. „CE SCRII DOMNULE AUTOR-? CĂ N-A MUNCIT HERR PREZIDENT?- SUNTEȚI DEZINFORMAT! DOMNNUL A TRAS ATÂTEA SFORI,A ÎMBÂRLIGAT OAMENI ȘI PARTIDE Ș-A UMBLAT CU SĂRU”MÂNA PE LA CURȚILE CELE MARI ,S-A DUS DUPĂ „BANANE-N AFRICA FOARTE NEAGRĂ! A FĂCUT O GRĂMADĂ DE GENERALI(da de ce nu i-a trimis în Ucraina) ȘI CÂTE ȘI MAI CÂTE! O!AM UITAT GEACĂ ROȘIE ȘI IONOPOT PEESEEDE!

 11. 9 ani nu i s-a simțit absența, se simt în schimb condiționalitățile impuse de Bruxelles ‘grație’ semnăturilor sale din Consiliului European.

 12. Dacă n-a avut concediu timp de 9 ani,acum conform legi nu poate fi plătit pentru zilele de concediu restante!…deci după 9 ani trebuia să aiba 9 luni de concediu !…și omul le ia acum care-i problema!…
  Ce să-i faci, așa-i meseria de președinte!…foarte grea mai ales că
  nu se portiveste zicala ..”…omul potrivit la locul potrivit!”…

 13. Fie-va mila! Președintele e in doliu, fiindcă i-a murit interesul față de România educată. Și degeaba, in plină criză cât crizoiul, il vorbiți de rau, el tot bine o duce. Si nu-i pare rău că nu știe sa empatizeze decât dispretuind. Asadar, fiti prudenți. Nu-l deranjați, pentru că, dupa atatea îmbrățișări cu africanii, poate să facă infarct la sacou.

 14. Iohannis dispare suveran și reapare la fel de suveran pentru că se consideră suveran asupra românilor, iar pe aceștia îi consideră supuși. Este paradigma mentală a jupânului de plantație pe care trudesc sclăveții, sau a mandarinului cantonez stăpân peste viețile țăranilor chinezi. Este mentalitatea orientală de care Iohannis este pe deplin convins că se aplică și în cazul românilor defavorizați de nenorocul nașterii lor, dar mai ales dezorganizați. Altminteri, nu rezista în funcție nici un mandat!

 15. Bine c-au fost mari patrioti Iliescu si Basescu. Era mai bine daca baga mereu zazanie intre partide si asmutea Procuratura pe adversarii politici? Uitam atat de usor epoca Basescu.

 16. Dl Haos Werner Iohannis nu face mai mult pentru ca NU poate… e prea mare palaria de Presedinte de tara pentru dl Haos Werner Iohannis..
  E evident dupa aproape 10 ani ca omul asta NU depaseste „dimensiunea” unui primar de oras mediu din Romania…
  Cand in 10 ani de zile NU a tinut nici macar o singura conferinta de presa, sa stea ore intregi in fata rafalelor jurnalistilor, am inteles ca n-a facut-o pentru ca e prea mult pentru el, care NU e in stare sa spuna LIBER, fara sa citeasca, nici macar 5 cuvinte consecutive, inteligente(!!) si inteligibile!!!
  Un figurant incompetent, ca oricare dintre politrucii care de ani de zile ne-au pacalit, in timp ce si-au facut averi uriase…
  Inca o amintire urata in istoria post ’89…

 17. Poate că unii pot să râdă, eu nu pot. Nu atât de el, cât de noi românii care l-au ales, sau nu, ca președinte de țară pe acest K.W.Iohannis.

 18. Dupa patriotii imensi, gen Ceausescu si Iliescu, avem si un personaj discret, in fucntia de presedinte al republicii..Cand l-ati intalnit pe la Rasnov, respectiv, Predeal, cate masini ave coloana, cu care circula presedintele? Daca Romania ar avea un presedinte ca Putin, ce ati scrie?

 19. A fost in Ungaria , ca sa-si ridice diploma de ,,Profesor Emerit,, acordata de Academia de Stiinte din Budapesta,, !
  Datorita lui, 1 milion de romani stiu acum ce inseamna ,,Jo napot kivanok,, !!

 20. PĂDURENII sunt SINGURII de vină !
  Ei au oferit ca „alternative” pe Dottore Puie Monta și pe Veorica, aia cu aria cercului,
  SINGURUL lucru pe care l-au putut face Românii a fost NEPREZENTAREA LA VOT la al doilea mandat. Vident fără efect,
  măRog…🤮

 21. Cel de-al doilea mandat a lui Ghiolbannis a funcționat sub sloganul “Mi-e frică să dorm. Când mă trezesc trebuie să merg la muncă”

 22. victor, chinezu vorbiti despre presedintie ca si cum ar fi un rau necesar. Ce-ar fi fost daca… ziceti mersi ca…

  Din cauza pozitiei geografice si nu numai, mereu am depins de altii mai puternici, ne-am supus cumva jocului lor de interese.

  Mai suntem si puternic divizati.

 23. Președintele a dispărut. Unde este? În dormitorul regal cu Delia.

 24. Totuși Iohannis a reușit ceva in mandatele astea. A distrus PNL.

 25. …domnule nistorescu, va spun eu ce altceva putem face, nu pentru ca putem, pentru ca ne obliga legea: sa-l bagam la puscarie, pe el si pe ravasitoare! Ei sunt in fapt infractori de drept comuni, obtinere de foloase necuvenite prin fals si uz de fals, plus sustragerea de la plata darilor catre stat, prin abuz in serviciu, de putere, de autoritate…chiar nu putem sa radem, asta ar insemna sa facem haz de necaz si sa trecem mai departe!…mai departe unde?…suntem pe fundul prapastiei…nici divinitatea nu ne mai poate salva decat intr-un singur mod, sa ne curme suferintele tuturor…vorba aia, radem noi, radem, dar purceaua-i moarta-n cotet…

 26. Putem sti si noi, vulgul, ce face distinsul ales înorele de drum Sibiu/Bucuresti? Sau este ” STRICT SECRET”!?
  Un calcul simplu:
  Anul are 48 de saptamâni. Deci, dus/întors==> 48×2=96 deplasari teoretice.
  Aplicam un rabat de 10% pentru saptamânile când „arhiocupatul” nostru „prim barbat” se abate, pentru alte ocupatii mai marunte de la datoria sa sfânta de a semna „condicuta” la Sibiu. Deci rezulta 86,4 deplasari pe an. Rotunjim la 86 deplasari.
  Sa zicem ca parcurgerea celor 270 km. pâna la Sibiu dureaza aproximativ 3H30′. Dus si întors= 7H.
  86d eplasari /anx7Hx10 ani= 860H de deplasari în timpul mandatului de 10 ani.
  860H de deplasari reprezinta 108 zile lucratoare.Ceea ce reprezinta, rotunjit 22= 0,55 ani zile lucratoare.
  In zece ani KWI va petrce 4 luni si doua saptamâni de munca grea pe bancheta din spate a Mercedesului..
  Deplasari în interes personal sau în interes de serviciu?
  KWI nu si-a luat nicio data concediu.
  Deci deplasarile la Sibiu au fost în interes de serviciu.
  Cum ramâne însa cu drepturile sociale ale angajatului nostru Klaus Werner Iohannis. Ele nu pot fi ignorate, cu riscul de a crea o mare nedreptate.
  Angajatul prezidential ar trebui sa beneficieze în aceste deplasari de diurna pentru deplasarea în interes de serviciu.

  Daca acest drept nu i-a fost respectat, propun ca la revendicarile demonstratiilor actuale sa se adauge sloganul „DIURNA PENTRU KLAUS WERNER IOHANNIS! DREPTURI EGALE PENTRU TOTI OAMENII MUNCII!!!”.

  In plus, faptul ca atâtea zile la rând a trebuit sa stea imobilizat în spatele Mercedesului, lipsit de posibilitatea de a se misca, de a face exercitii fizice (de ex. GOLF) este de natura sa-i afecteze sanatatea fizica, daca nu chiar si pe cea psihica/vezi sindromul prizonierului.
  Angajatul nostru merita, pentru acest sacrificu suprem saptamânal, si un spor de conditii grele de munca. Fara asta nu se poate!!!
  Am zis!!!!

 27. toate tarrile „serioase” ,din schenghen, au papusari si actori de rol de presedinte.
  ue v-a predat lectia de seriozitate si v-a tinut 12 ani pe tusa , iar acum se aude ca Germania iese si e clar ca se destrama ue!
  in conditiile de seriozitate actuale a UE si faptul ca e plina de nazisti,fascisti,drogati,mafie activa -mai ales in cele 5 tari care au supt de pe Romania si Bulgaria 12 ani bir(„contributie ue”) si deci au ramas la liman, din preajma anului 2015 mai ales! – eu spun ca am avut un presedinte pea diplomat ptr asa puhoi.
  vezi exemplu cel mai simplu: un presedinte italian intervine in favoarea mafiei(e probabil din ptocentul 55%- 68% alocat SI GARANTAT mafiei in administratie sa nu cumva sa mai puna bombe si deci sa provoace atentate) si sa identifice orice cetatean care are acces la internet ,sa apere mafia de vreo interventie anonima la politie..
  cam asa e tot eu , o sa devoalati mafia treptat , oricum nu va conta ptr ca se destrama ue

 28. Doamne , vino Doamne…@ Elena Popa 10++++ . Te-ai trezit ” duamna ” ? Iaca te fitirisesc . Mai ai ceva glagorie. Si daca vrei prinzi spilul. Felicitari pentru comentariu.

 29. P.S.
  Propun, ca expresie a recunostintei noastre, a tuturor, fata de sacrificiul Presedintelui Klaus Werner Iohannis în slujba întregului popor si chiar mai mult, sa i se dea posibilitatea, prin Constitutie, pe modelul postului de profesor blocat la Sibiu, de a bloca postul de Presedinte al Romaniei pe toata perioada activitatilor sale dupa sfârsitul actualului mandat.
  Acest semn de omagiu si apreciere va trebui sa fie sustinut prin manifestatii publice în vederea modificarii Legii Fundamentale. Altfel nu se poate!
  Am zis!

 30. Furioși împotriva … Domnului (joha),
  Pentru nu știu câta oară, va reamintesc faptul că, la încheierea glorioaselor sale mandate, îi veți asigura sus-numitului, în capitala landului Walachei, spre folosință viageră, o superbă vila de reprezentare, pe cheltuiala voastră !

 31. In concluzie , TREBUIE ALES UN PRESEDINTE DIN BUCURESTI sau in cel mai rau caz, DIN SECTORUL AGRICOL ILFOV !
  In felul acesta se rezolva complicata problema a navetelor prezidentiale saptamanale PRIN TRECATORI INGUSTE SI INSUFICIENT AMENAJATE !!

 32. P.P.S.
  Blocarea postului de Presedinte în beneficiul lui Klaus Werner Iohannis se va face prin aplicarea unui principiu constitutional fundamental: egalitatea în drepturi a tuturor cetatenilor Romaniei.
  Astfel, Presedintele tarii nu poate avea mai putine drepturi decât un simplu profesor de fizica din Sibiu. De ce acesta din urma sa-si poata bloca postul „ad vitam aeternam” iar Presedintele Romaniei nu?! Are El mi putine drepturi?!!
  Demonstratiile ce vor fi organizate pentru apararea acestui drept constitutional vor putea avea sloganuri precum „Jos discriminerea si persecutatrea iubitului Presedinte”, „Eliberati-l pe Presedinte de oprimare!”, „Il sprijinim pe Presedinte în lupta pentru egalitate în drepturi a tuturor cetatenilor!”.
  Am zis!

 33. Fara opozitie, fara parlament, fara clasa politica, orice ordinar care ajunge presedinte se va comporta ca nenorocitul asta…vomă…

 34. Boală, război, foamete, moarte! Acestea sunt mandatele acestei lepre – GHINION!

 35. „Pierdut președintele României. Îl declar nul”.
  Eeei! Președintele României este nul. Ne mai rămâne doar să-l pierdem.
  Cei care l-au împins către funcția asta și l-au ajutat să o obțină sunt sigur că urăsc țara noastră din adâncul tuturor rărunchilor lor. Mă tot întreb, ce le-o fi dat din bunurile acestei Românii de îl preferă atât de adormit și amorțit în funcție?

 36. Cum de a reușit și reușește să-i facă pe toți să tremure asta e întrebarea și mirarea mea în legătură cu Johanniss.
  Aici nu găsesc un răspuns logic.
  După Dragnea nu a mai avut adversar!
  Cred „nea Cornel”că ai scris mâzgăleală de azi despre Johanniss numai că să-l poți pomenii pe Ciolac așa că sa para in trecere .
  Hai recunoaște că nu-ți fac nimic,știu că mă citești!!??

  Mai vedem mai încolo!
  Cine este Johanniss cel adevărat o să aflăm, DUPA ,când va fi sigur o „emulație” de dezvăluiri despre controversatul personaj și tot DUPA vor ciripi și ciorile si bufnitele din curtea Palatului Cotroceni că și lor le-a fost greu.Nu aveau voie sa croncăne decât în weekend ,nu mai vorbesc de problema cu găinațul care trebuia să fie în culorile cur-cubeului.Greu ne-a fost la toți!
  Imaginea care mi-a rămas în minte pentru totdeauna este cea cu Johanniss sub Arcul de Triumf cu pălăria pe cap citind.
  Aveam coșmaruri noaptea cu acesta imagine și cine i-a regizat-o sigur și-a bătut joc de el și el habar nu avea.Atunci mi-am zis că sub pălărie sunt probleme mari.
  După ani buni,îmi dau seama că avem în față unul de nivelul lui Grinda de la PNL ,ăla de nu știa cât de mare îi e casa.
  Pe mine orice apariție mă surprinde cu ceva așa cum a fost aceea de la întâlnirea cu vietnamezul,care la rândul lui a rămas și el surprins și uite așa rămânem și nu gaseti explicație logică pentru că prostia ,așa e ea ,încalcă reguli și surprinde logica.
  Ce știu ,pentru că n-ai cum să nu-ți dai seama,arătarea asta a făcut mult rău acestei tari și o să mai facă !
  Fiecare face ce se pricepe .
  Eu mi-am dat seama de la început ,de la primele apariții în public ale arătării,nu l-am votat pentru că mie îmi plac cei ce zâmbesc ,de ce sa nu zâmbești că nu ai nimic de perdut daca zâmbești și ești vesel.

 37. … este natiunea romana.Facem glume si bancuri pe spinarea noastra.Proasta crestere avem.

 38. Dupa atita „munca istovitoare pentru tara si popor”, timp de atitia ani, nu pot decit sa-i doresc odihna binemeritata, la loc cu pace si verdeata ! Sa ne fie comunicate, va rugam, aleea, locul si figura, ca sa-i depunem pios un buchet de papadii … aaa … am uitat care e celalalt nume …

 39. Mda … pacat ca, daca tot a facut atita timp naveta Bucuresti-Sibiu und zuruck (probabil citeva sute de mii de km !), nu a dat si pe la Posada … Atentie, cad stinci !

 40. Cum a-ti reusit sa va dati seama,la sfarsit de mandat,ca acest „presedinte”,nu a facut nimic pentru aceasta ROMANIE.A invatat singurul lucru sa duca mana la piept,cand se canta imnul ROMANIEI,dar fiti sigur ca nu cunoaste versurile.Da,l-am intalnit si eu cu coloana,pe VALE OLTULUI si a trebuit sa stau pe loc cel putin 30 de minute,sa treaca aceasta PUTOARE din fruntea tarii.Cineva intreba cte masini erau in coloana? Se apropia de numarul zece.Daca vreti le enumar!Nu mai vorbesc de cei de la SPP si alte sevicii,care dorm in SIBIU,mananca in SIBIU si primesc diurna din banii nostrii.Sa nu mai socotim carburantii si uzura autoturismelor,folosite de acest LENES,care am observat ca poarta doar o cravata.Astazi s-a intalnit cu AMBASADORII,acreditati in ROMANIA,pentru „ultima intalnire”,dar cu multe „REALIZARI”,pentru acest LENES NEONAZISST.Nu gresesc cand spun acest lucru ca este NEONASSIST.Oare pe timpul cui organizatia FDGR-ul,a recuperat bunurile CEG?Nu pe timpul lui de presedinte si primar al SIBIULUI? De cate ori a participat la depunerea de coroane,de ziua NATIONALA? NICIODATA!FELICITARI ROMANILOR,care l-au ales pe acest VENETIC! Am avansat foarte mult cu nivelul de trai!!! Dar el a furat cat a putut si s-a plimbat pe banii nostrii.Aveti grija pe cine alegeti in acest an.Dar avem PNL-ul la conducere,cel care a facut parte si a dus la arestarea lui CUZA,”monstruasa coalitie”.Dar tot ei ne-au adus un rege VENETIC cu pasaport FALS.Nu cumva si in aceste momente sunt la fel?Vedeti cum ne vorbesc peste tot in lume.LIBERALISMUL este PERIMAT.

 41. Klaus lucrează în vânzări.
  Vânzarea de țară și de componente/bogății/resurse, atâtea câte au rămas, este principala lui preocupare, conform fișei postului.
  In vânzări este o vorbă „știi când pleci pe teren, dar nu știi când te întorci”.
  Așa și cu el,este un foarte bun vânzător.
  Atâta doar că nu ține cu firma care l -a angajat/Romania.
  Ține cu concurența.

 42. Mirel Palada viseaza PNL la aprox. 30% din voturi dupa redistribuire ”umar la umar” cu PSD si AUR, deci nimic nu se pierde totul se conserva. Ceea ce unii au uitat este ca si-a implinit ”pohta” „Vreau guvernul meu” si pt asta a fost in stare sa afirme „Au trebuit sa moara ca sa-si dea demisia”, dar nimeni nu pare impresionat, daca ar fi fost in alta tara UE l-ar fi considerat un dictator, daca este german este neamt deci se admite „scopul scuza mijloacele”. Istoricii ”valorosi” au ajuns sa-l critice si sa-l defaimeze si sa-l faca dictator pe Alexandru Ioan Cuza marele reformator al neamului legea agrara neplacuta latifundiarilor si manastirilor,legea invatamantului obligatoriu de patru clase primul pas spre alfabetizarea tarii, etc. Asa ca de aceea a facut praf invatamantul si in general s-a ocupat doar de schimbat guverne dupa plac si a avut grija ca partenera sa o plimbe, sa uite ca a justitia a aflat de „pasiunea” imobiliara. Furtul unei bucati de cascaval este o crima, cand este vorba de sute de mii de euro este un act de noblete.

 43. @Eduard M🤮tZ ot CZern🤮witZ bati campii. Guverbul Ponta a fost cel mai eficient guvern dupa 2004, a facut cele mai multe reforme cu IMPACT pozitiv, dar ati nascocit voi acest Puie Monta si o tineti langa. Doamna Dancila a fost un premier modest, dar nu a facut prapad ca si guvernele care au urmat. Va amintiti cum spunea IOhanis peste tot, inclusiv la Bruxelles, ca Romania NU e pregatita sa preia presednetia UE, iar domna Dancila i-a dovedit ca presedentia UE a Romaniei sub guvernul ei a fost una din cele mai eficiente.
  Culmea, reusita Romaniei a fost sarbatorita de Iohanis, cu invitati straini, la Sibiu, iar doamna Dancila nici macar nu a fost invitata, de parca nu era meritul guvernului ei.

  Lenesul Iohanis a adus numai pagube Romaniei. Vizita in SUA in 2019 ne-a costat vreo 8 miliarde de dolari, platiti in avans. Unde-s armele? Adica sistemele Patriot le-am primit dupa 5 ani pe toate sau ele au mers o parte, cica inchiriate, in Ucraina si de aceea acum ne chinuim sa incheiem nu stiu ce acord strategic cu Ukraina sa justificam aceasta mizerie/

  Vad ca si penibilul de Ciolacu a luat-o pe umele lui, dar pentru ca nu s-a vazut decat cu maruntei de prin guvernul SUA, Biden nici nu a vrut sa il vada, sluga era prea nesemnificativa, ne-a costat numai un miliard de dolari///

  Nimeni din guvern nu ne spune cate arme a inchiriat Romania Ukrainei….ca de, romanul plateste…

  Ciolacu nu e lenes, e numai ticalosul care distruge Romania si PSD

  Asa ca lenesul presedinte cu cheltuiala mare se tine, adica pe banii iobagilor romani, dar cred ca romanii merita ce e ‘mai bun’, ca doar l-au votat de doua ori.

 44. Nu credeam ca Nea Cornel poate transforma o gluma excelenta a unui ramanas shugubatz intr-o mistificare atat de inestetica…Bun,
  suntem in an electoral si ne pozitionam, dar aceste atacuri fasaite transforma lupta electorala intr-o parodie…

  Nu credeam ca Nea Cornel e atat de molipsit de una dintre cele mai inestetice ziceri ale lui PROFI Marga,aceea de „a lasa istoria sa ‘decida’ si nu PROCURATURA GENERALA, respectiv Curtea Internationala de la Haga…DEZASTRUL ultimilor 10(ZECE) ani nu are cum sa fie REZULTATUL INACTIVITATII lu Alogenul Secu-i inca cu un an inainte de a fi instalat de SECURITATE(Basoidu) si COMINTERN(Del
  Ponte)!!! Unsprezece ani de DIVERSIUNI IN LANTZ care au facut sa explodeze Romania mai ceva ca in precedentii 24 de ani cu toate mineriadele si RAPTURILE inregistrate…

 45. …raspuns pt batranul tanar si aproape elena…pt tanar: omul la care faci referire este doar o interfata…la cat de bun este in discursuri, poti pricepe ca vorbele alea, scoase cu forcepsul, nu sunt ale lui!…omul-sa spunem asa-este doar un difuzor, nimic mai mult-este o amiba-nici nu respira fara ordin, la cate schelete are in dulap…ti-am lamurit nelamurirea?…pt elena din troia-ha!-imi voi zmulge creierul- ai perfecta dreptate!… punctum!…

 46. NU A AVUT ROMANIA NICIODATA UN CONDUCATOR CARE SA AIBA O MOACA DE PUSCARIAS PANA SA APARA IOHANNIS…SI TUTA LUI NEVASTA E FIX PETICUL CARE II LIPSEA LA IZMENE…DACA NU S-AR ȚINE DE MANA, AR UMBLA HAI HUI PE DRUM SI MAI RATACITI. RUSINE SERVICIILOR SECRETE ROMANESTI CARE SI-AU VANDUT SUFLETELE SI AU FACUT PACT CU SATANA…SI RUSILOR TOT EI NE-AU VANDUT..SI ALTORA, TOT LOAZELE ASTEA SECURISTE NE-AU ADUS INFRACTORI, DREPT CONDUCATORI. CA DACA ERA VREUN DESTEPT, CINSTIT SI VIU, NU II FACEAU LOC, CA NU AVEA CINE GIRA SI OCROTI BANDITISMUL! NUMAI RETARDATI SI TALHARI…BASCA CRIMINALUL ILIESCU, FIE-I MORMANTUL KKAT! DATI VINA PE POPOR CA II ALEGE PE CIMPANZEII ASTIA? DAR CINE II PROPUNE, BLESTEMATILOR?! Muri-v-ar sculele din izmene!

 47. Monseur se scrie, monseur se citește! N-a învățat spaniola deși s-a plimbat prin America Latină! Chile sa trăiască cu cei mai mari specialisti in cutremure!

 48. Un escroc semidoct, puturos, lipsit de caracter, dar plin de ifose, votat (oare?) de o populație cu o pronunțată slăbiciune pentru… slugărnicie !
  „Nu înțelegeți că e neamț ?”

 49. Si mai trebuie ceva…sa-l intrebam pe Helvig de ce a demisionat ! Ce nu i-a convenit, ce i-a cerut Iohanis nasol si nu a fost de acord ?

 50. Cum este sa te trezesti dupa noua ani cu ce ai votat de 2x pana atunci ? Vorba proletarului: ceausescu sa ne ierti, cand te-am impuscat eram beti ! Nene, inainte sa-l votati prima data pe asta, el a stat 12 ani intr-un proces in care a pierdut si a dat inapoi 2 case luate prin fals si uz de fals !!! Pe asta l-ati votat din ura dobandita de la Basescu. Culmea, este singurul presedinte roman care a respectat Constitutia, fara s-o cunoasca, din lene s-o incalce ! Este singurul presedinte care face naveta in weekend prelungit la Sibiu, sa arunce gunoiul din toate casele pe care le are.

 51. Cand intreaba public cineva, nu spun cine, persoana importanta: de ce NU numeste Joha de atatea luni un sef civil la SRI ? Din acelasi motiv pentru care Hellvig a demisionat, santajul cu dosarul cu sina ? Din acelasi motiv pentru care Romania cheltuie o gramada de bani cu DEZINFORMAREA populatie de catre un cybernetician cu grad de general, maRog ? Rusii ce zic, HARASHO, nu ? Si toata presa cumparata zice MUCLES ! Eliminarea lui Hellvig are legatura cu motivul pentru care regele Charles 3 dorea sa-l cunoasca si sa-l felicite (destructurarea unei actiuni antiromanesti) ? Vezi, cand te ocupi cu nimicuri si cu ciolaci, se nasc o groaza de intrebari pe care nu le poti pune, in public !

 52. johanis – un presedinte dupa chpul si asemanarea celor care au votat de 4 (PATRU) ori asa cum le-a cerut el. Practic, johanis este IDOLUL ROMANILOR. Si cu asta am spus cam tot ce se poate spune si despre johanis si despre romani.

 53. Presedintele Johannis este ocupat 16 din 24 de ore. Cand nu este presedintele Romaniei, el se lupta cu pesedistii, Iliescu, Dragnea, Putin, rusii, martienii, comunistii si reptilienii.
  Noroc cu Johannis, ca ne dadeau astia afara din UE, nato, Europa, planeta, chiar si din univers!

 54. Asta vorbește de Chile ( Kile la IQ-ul lui modest ) neștiind unde este Avrigul pe hartă. A avut misiunea sa facă România Normală altmineri străinii nu îl puneau președinte. A reușit.

 55. Poate dupa 10 ani de Iohanis se lecuieste poporul roman de „nemti cinstiti” si straini in fruntea tarii. E ca o imunizare dupa trecerea printr-o boala lunga.

 56. au anuntat ca ukraina sen tinde paste Russia, roma_niea si moldova, asa ca intra actoru cu armata paste voi, davas muen ghura la tot neamu da tatari spurcati nespalati de Bukres si teleorman.

  dar e de bine, ca de scapa tara de voi, poa sa fie numa bine, darar ciuma paste casele voastre tataresti, ca tare sa mai pacali poporul din tara aia cu voi.

 57. Joha a fost ales, in ciuda tuturor bolilor, pentru ca sa nu iasa un pesedist. Anul acesta va sfatuiesc sa votati unul neagreat de Ambasada Izdraelului si a Departamentului de Stat SUA pentru ca sa nu iasa un pesedist. Asa aveti ocazia sa va alegeti cu poze facute cu telefonul in Parlament, caz unic in politica lumii. Continuati, pentru ca meritati !

 58. Individul ăsta cu mari probleme la cap , cât timp nu isi îndeplinește atribuțiile constituționale, nu vad de ce trebuie platit, sau de ce nu ar trebui sa restituite ce a primit de la noi că salariu

 59. Își caută un job de sluga bine plătită prin UE după ce și-a bătut joc de români , după ce și-a transformat țară într-o colonie

 60. CE TZEAPA !!!
  vine de nicaieri si merge nicaieri…
  inconjurat de neica nimeni…care vin de nicaieri si merg nicaieri…
  Propaganda SECU l-a adus si l-a bagat in fatza…
  mai bine zis…2-3 indivizi specializati in trinis mesaje in masa pe facebook…
  iata ce potzi face cu social media…
  o mizerie securistica bashita…

 61. sa-si puna-n geam la cotroceni „inventar” sau „primim marfa reveniti”. sau si mai bine „placute suedeze” ca tot pe acolo vine.

 62. Johanis a disparut din peisaj. Si probabil ca pana la terminarea mandatului va sta mai mult pitit. Vrea sa faca uitate toate marile erori (inclusiv pupatul ghiulului lui Zilinsky) crezand sincer in victoria acestuia pentru ca asa i-a sugerat varanul ala mic pe nume Radu Tudor. Acum vede ca istoria este cu totul alta decat cea pe care si-a inchipuit-o el. Johanis ramane cel mai obtuz presedinte votat de romani.

 63. „L-au” nu „l-am”, ca nu s-a facut dinainte referendum national pe aceasta tema.

 64. @ Din ceea ce a ”semănat” Ceaușescu la ziariști , probabil că Nistorescu ar putea fi cel mai fidel ”ceaușismului”, ?

 65. Si, dragii mei, asa a fost!

  …Pisoski îi cere mai mult din gesturi lui Lascăr Rosetti să închidă ușile cu cheia. L-a propus imediat pe Cuza domnitor. Jumătate din membrii adunării ezitau. În acel moment Pisoski scoate spada și îi amenință cu arma, cerându-le să se hotărască în acel moment. „Firea sa fiind a unui om de acţiune, i-a somat cu arma pe cei prezenţi să-i accepte propunerea ca domn al Moldovei a lui Alexandru Ioan Cuza. Nu mai era altă opţiune pentru ei“
  Un grup de patrioți a plecat apoi la București pentru a transmite nominalizarea și adunării din Valahia. Evident, în Țara Românească, Cuza avea contracandidați și mai puternici, iar șovăiala membrilor adunării și mai mare. Pentru a deveni convingători, Pisoski și alți unioniști au reușit să mobilizeze peste 30.000 de oameni înarmați cu furci, cuțite și topoare în preajma Dealului Mitropoliei. Dacă nu ar fi fost ales Cuza, această mulțime înarmată s-ar fi dezlănțuit.
  Astfel că pentru a evita complicațiile și la îndemnul prințului Dimitrie Ghica, toate voturile reprezentanților valahi s-au dus către Cuza.

  (Adevarul)

  Traiasca Unirea!

 66. Pentru el- trai nineaca pe banii babacai; pentru noi- NENOROCIRE.

 67. Pentru prieteni:
  A.I.Cuza avea origini greco-italiene si era mason precum toti pasoptistii.

 68. Pentru vânzătorii, de azi, ai țării, pentru slugile străinătății, acuzația de „ceaușist – ceaușism – nostalgic” se dorește a fi de condamnare cu interzicerea oricăror libertăți și drepturi, de ce nu chiar la moarte, precum s-a aplicat fostului conducător.
  După tigvele lor, epoca ’45 – ’89 trebuie ștearsă complet din istorie, demolat absolut tot !


 69. Eu atât aș vrea să aflu, arătându-ne obrazul:
  Totuși, unde au fost românii, când a fost tăiat Viteazul?

  dar când a fost Cuza obligat să abdice de către o coaliție monstruoasă ?

  dar când a fost asasinat Ceaușescu de către o clică de mercenari ?

  dar când au fost „aleși” Ilici, Țapu, Petrov, Mutu ?

 70. Nicolae Grigorescu, despre Unirea din 1859: Într-o dimineață ne vine vestea că s-a ales Cuza domnitor în amândouă capitalele. Am lăsat tot, am pus șaua pe cal, și fuga la târg. Atunci am văzut eu ce va să zică bucuria unui popor.

  (qmagazine)

 71. Iohannis -prea adormit,Basescu prea treaz,Constantinescu inexistent,Iliescu…,mai draga.
  Vinovati :securistii, Putin,Marele licurici etc ..
  Ps:Foaie verde si o lalea
  Ca la noi la nimenea.

 72. Cu Geoana sef la NATO si cu Iohannis „ceva” pe la Bruxelles se alege praful de cele doua cosmelii ! Daca Zambia declara razboi NATO in citeva zile aceasta „organizatie” se preda si cere pacea, iar cotineata UE are toate sansele sa se duca dracului si sa dispara !

 73. Eu cred ca in titlu s-a strecurat o „greseala de tipar” : in loc de „bonus sau misiune” se va citi „bous cu misiune” …

 74. Ce avem de făcut??? URGENTA SA IL DEMITEM PENTRU A OPRI BATAIA DE JOC ” PREZIDENTIALA ” LA ADRESA POPORULUI SI APOI SA RASPUNDA IN FATA JUSTITIEI PENTRU TOT CE A FACUT ILEGAL @@ Solutia demisiei din proprie inițiativa nu functioneaza decat la o persoana care știe ce este demnitatea, mândria s-o onoarea @! în cazul de fata nu pot fi luate în calcul asemenea lucruri@

 75. Fără răspunsuri … rămân vorbe goale…
  1. Cine să strângă semnături / să organizeze referendum de demitere ?
  2. Cine să redacteze document de chemare în justiție ?

  Cu un ochi cam greu de văzut realitățile !

 76. Multumim, eu am inteles altceva decat distinsii colegi de forum.A fost in MISIUNE, dar nu PENTRU ci IMPOTRIVA Absurdistanului..A fost de bine pentru tara/ tari : Nemturia, Usandia, Globalia.
  Si la sighii poate nu se ducea sa dea raportul la jumatate, ci la legatura superioara din scarbiciile straineze.Nu, nu am dovezi.Dar..Cum maestrul a facut o stralucita analiza pt Cluuj ca centru ocult de putere de sute de ani, asa se poate face si pt sighii sau temesvar.Pt sighii vedeti cate afaceri si cati securei de varf de aici si de afara au rezidență acolo.Pt Temesvar Lovilutia e suficienta.
  Jumatatea din acte poate fi de acoperire.Regretatul Marius Albin Marinescu intreba , pe baza de argumente, acum niste ani, in Justititiarul : ” Presedintele KiWi, homo sau bi”?

 77. Da.
  Treaba e simpla. Presedintele e pur decor.
  Asa a stabilit CCR.
  Ca Iliescu? Avea-n mana PSD, si a facut 3 Mandate si 5 Mineriade… Ii stiau de frica!
  Basescu? Si ala,a trecut peste toate. Si si-a facut pofta, ca nu indrazneau sa contreze.
  Johannis?
  S-a limitat Exact la ce scrie fisa Postului. Adica. Nimic.Frecat menta.
  Noi, ne-am obisnuit cu Ideea Falsa, de Ceausescu, Tatuca ce numara stiuletii de pe camp, dar si ne da munca, salarii, zahar, paine ulei si benzina…
  De aia SUNTEM Republica PARLAMENTARA!
  Ca Guvernul sa Guverneze.
  Ca nici Parlamentul n-a facut Absolut nimic.Numai vacante…..Si Sarbatori cat mai dese…

 78. Johannis?
  Nu a fost si NU este politician!
  A fugit ca Dracu de tamaie de politica.
  A lasat politica pe mana sforarilor si neghiobilor.
  S-a „derobat” de toate treburile la care nu se pricepea.
  Singurul lucru, au fost excursiile.
  Dar sa Nu uitam, ca Iliescu a facut 60 de vizite, „de lucru” a 230 de zile, in 3 mandate.
  Deci, e o diferenta majora. Bine, dansul era foarte iubit…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.