Mihail Gorbaciov, spitalizat

Fostul lider al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, în vârstă de 83 de ani, a fost internat în spital, au anunțat joi seară agențiile ruse de presă, preluate de AFP.

„Starea sănătății mele este medie de o săptămână, dar astăzi (joi) sunt la spital. Starea sănătății mele s-a deteriorat”, a declarat Mihail Gorbaciov citat de agenția Ria Novosti de pe patul de spital.

„Sunt conectat la un monitor”, a adăugat el fără să precizeze unde a fost internat.

„Știți ce caracter am, sunt hotărât să lupt, să trăiesc”, a declarat el pentru agenția Interfax.

În ultimii ani, Mihail Gorbaciov a apărut cu fața umflată și obosit cu prilejul ultimelor sale intervenții publice. Potrivit mass-media din Rusia, el ar suferi de diabet.

Din cauza problemelor de sănătate, nu a putut participa în aprilie 2013 la funeraliile fostului premier britanic Margaret Thatcher.

Foarte respectat în Occident, el este privit cu mai puțină bunăvoință de majoritatea concetățenilor săi care îl consideră vinovat de destrămarea URSS și de haosul economic și social care a urmat.

În ultimii ani, Mihail Gorbaciov a avut relații dificile cu actualul președinte rus, Vladimir Putin, pe care l-a criticat în repetate rânduri pentru obstacolele ridicate în calea democrației și l-a îndemnat să cedeze puterea.

Laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 1990, el a intervenit deseori în cursul reuniunilor internaționale. El prezidează Fundația Gorbaciov care se ocupă de programe de caritate și de educație

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.