Pas cu pas: Iohannis pune țara la cale cu #Rezist

Încă un pas în direcția organizării unui posibil referendum odată cu alegerile europarlamentare. Președintele Klaus Iohannis a convocat, pentru marți, la Cotroceni, consultări cu „o parte din organizațiile din societatea civilă” cu privire la oportunitatea organizării unui referendum pe justiție. Anunțul a fost făcut de Elena Calistru, membru al organizației Funky Citizens.

„Am primit (și acceptat) o invitație de a participa la consultările Președintelui cu o parte din organizațiile din societatea civilă cu privire la oportunitatea organizării unui referendum pe justiție. Se întâmplă marți, la Cotroceni. Așa că am nevoie de inteligența voastră colectivă – voi cum simțiți acest posibil referendum deodată cu europarlamentarele? Strică, ajută? Cum ar trebui să sune întrebarea?”, a scris, vineri, pe Facebook, Elena Calistru, reprezentanta organizației Funky Citizens.

De asemenea Elena Ghioc, de la organizația „Iniţiativa România”, a anunţat că a primit invitaţie la consultări.
„Administraţia Prezidenţială m-a invitat astăzi la consultări pe tema referendumului pentru justiţie. Consultările vor avea lor marţi, 26 martie. Vă ţin la curent de îndată ce aflu mai multe detalii şi vă cer opinia pe cele 3 intrebări de mai jos. (…)
1)Sunteţi de acord cu înăsprirea legislaţiei penale pentru infracţiunile de corupţie şi de serviciu?
2) Sunteţi de acord ca cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie să nu poată fi aleşi în organele administraţiei publice locale şi centrale până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării?
3) Sunteţi de acord ca legile justiţiei şi politica penală a României să fie făcute exclusiv în Parlament, după consultarea şi în acord cu recomandările Comisiei de la Veneţia, GRECO şi Comisiei Europene prin rapoartele privind Mecanismul de cooperare şi verificare?
Voi ce aţi vrea să transmitem Preşedintelui României?”, a scris Elena Ghioc pe contul său de Facebook.

Iohannis a anunțat săptămâna aceasta că este ”aproape hotărât” să organizeze un referendum pe data de 26 mai, când vor avea loc alegerile europarlamentare, şi că alături de echipa de la Cotroceni lucrează foarte intens la acest lucru.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8288 Articole
Author

30 de Comentarii

 1. „o parte din organizatiile civile”… cu epoletii ascunsi pe sub bluze si vestoane…

 2. Linistea in tara va aparea cind Iohannis nu va mai fi nimic inpreuna cu # REZIST! cit rau au facut acestia ! Ceausescu nu a facut in 40 de ani !!!

 3. Bai japite nenorocite de la Cotidianul si slugoi ai guvernului de agramati, dar cînd tilharul Dragnea cu ai lui pune tara la cale ca s-o jefuiască împreună cu Editat di arabii e bine ?

  • Slăvescule, îți spun și ție ce am mai transmis și altor rezistenți la…gândire. Este foarte
   posibil ca Dragnea să fi jefuit, cum spui tu. Faptele, după cum spune lumea, s-ar întinde
   de-acum circa 15 ani până în zilele noastre. E una Codruța, dacă o știi, care a slujit
   (tot neamul ei?) și care a fost procuror general și de două ori procuror-șef DNA. Deci,
   Slăvescule, „eminența” Kovesi și liota de procurori „elitiști” n-au reușit să trimită la
   instanțe un dosar beton cu care să-l înfunde pe Dragnea. Departe de mine gândul că Dragnea
   este nevinovat ca un prunc, ba dimpotriva. Te întreb, însă, procurorii lui Pește au fost
   slab pregatiți, ca să nu zic proști, sau în cârdășie cu Dragnea? Ce zici, Slăvescule, te
   încumeți la un răspuns?

 4. Dacă sunt eliminate partidele parlamentare de la consultări, pe când formarea trupelor SS și a Gestapoului?

 5. E si #rezist partid? Nu am auzitinca! Oricim,tamane cu # ca de rezistat…la sfantul asteapta!

 6. @ Elena Calistru. Sugestii pentru întrebarea de la Referendum: dacă Președintele poate păstra casele furate sau nu?

 7. D- l Orban, înainte de „demolarea” guvernului, luați măsuri împotriva separatistilor care au promovat și votat legea în învățământ, separarea elevilor români de cei maghiari, în scolile din Covasna și Harghita!

 8. Pe cei care nu suntem Funky Citizens de ce nu ne-a chemat? Doamna care aflați întrebarile dând cu ghiocul n-ar fi inspirat să puneți întrebare “Voi ce ați vrea să-i transmitem Președintelui României”. Lumea în cabina de vot este sinceră. La ultimele alegeri din socialism, probabil 1988, am avut un coleg de școală și un prieten membrii în comisia de numărare a voturilor. Pe lângă absenteism, când s-au numărat voturile membrii comisiei nu știau cum să-și se ascudă privirile unii de alții să se vadă că au citit câte i-au transmis pe buletinele de votare oamenii “iubitului conducător” !

 9. Și bineînțeles că întrebarea va fi o formă rudimentară a celei de la punctul 2:
  „2) Sunteţi de acord ca cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie să nu poată fi aleşi în organele administraţiei publice locale şi centrale până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării?”

  Să fie klar că pe Plăvannis I cel Clăpăug îl doare în Șpilhozeni de oameni, de societate, de bunăstare.
  El are doar un singur interes personal și de grup oligarhic infracțional: să-și scoată din competiție, la masa verde, principalul contracandidat!
  Iar tema sta a „anticorupției” e doar o ciorbă searbădă, acră și împuțită, băgată cu anasâna rumânilor de aproape 2 decenii: 2004 – anticorupție, 2009 anticorupție, 20154 – anticorupței – 2019 iar blestemăția asta populistă ce maschează lupta fratricidă a găștilor de ariviști, ciozvârtari, fripturiși și ciolănarzi.

  Tema anticorupției este doar un vehicul mediatic, o trambulină populist-propagandistică, un laitmotiv obsolet și vetust dar care îi permit Rânjitului de la Hermannstadt „să behăie” pe teme și subiecte atât de dragi lui și camarilei din spatele lui.

  • Eu aș pune-o de-un referendum la care cetățenii României să răspundă scurt:

   Sunteți de acord cu naționalizarea ultimelor resurse naturale ale României: gazele naturale din Marea Neagră și mineralele rare din Munții Apuseni?

   Vaileu!
   Să vezi atunci prezență la vor ca-n North Korea: 127,(6)%

 10. Hai ma,wurst,poti mai mult de atat?Te invarti in bulionul lui dide cu refererendumul lui barna?!”aproape” Flatulat referendumul,pe limba lui ciolos,sica mandolina cui apartine?Hotarati-va lepre cui va adresati!E o cloaca psihotica!Daca ii da accept lui barna,la referendumul lui peste,sica mandolina cui produce?Daaa,e sex in trei!Pe urma isi vor aclama chilotii!Cu cine se lupta wurst?Dar e perfect si dragniea isi rade in barba!Prostia in expansiune in toata splendoarea ei!Menages a troix,suna pervers,dar noi privim!

 11. #boicot, #stauacasa, un referendum al prostiei, al urii, al dezbinarii intre romani, al risipei, al manipularii, al agresivitatii, declansat de un presedinte iresponsabil, penal, plin de dosare penale, care se ascunde ca un catel in spatele unei imunitati vremelnice.

 12. Intrebarea 2 e inutila, legislatia actuala nu permite oricum alegerea lor… Trei inseamna sa fim legiferati din exterior, ceea ce ar contravine Constitutiei si mai mult, trebuie sa tinem cont sa respectivele organisme nu se ocupa exclusiv de situatiile din statele membre, ele emit recomandari punctuale fara sa tina cont de complexitatea legislatiilor pentru fiecare tara in parte. La intrebarea 1, la cat sa se ajunga cu pedepsele? ca Voiculescu si altii au primit cu dedicatie cu 2 cifre, incearca Ciolanis sa ne spuna ca judecatorii nu-si fac treaba dand condamnari din jumatatea de jos a intervalului?

 13. Ce bestie Editat ! De ce nu a fost arestat atunci cand revolta sa contra Legii si a Ordinii Constutionale Interne din Romania a fost atat de flagranta. ?! De ce ?! Ce mai asteapta Romania profunda de nu iese in strada ?!. Ce se asteapta ! Disolutia nationala si statala catre care actioneaza noile bestii basiste ?!

 14. Fara sa ma fortez as putea gasi 50 de teme de referendum mai importante pentru romania decat „anticoruptia” asta de fapt pretext de eliminare a inamicilor politici, econbomici, ideologici, etc a celor care dirijeaza catusele.

  • Uite, zic eu UNA ATOTCUPRINZĂTOARE, care se regăsește la un coleg de postare: Sunteți de acord cu recuperarea, prin naționalizare, a TUTUROR resurselor Ro, inclusiv stoparea defrișărilor criminale(la care WKJ închide ochii)?! La asta aș mai adăuga una, lapidară: Gospodar, STĂPÂN la tine ACASĂ! Asta ar aduce diaspora, nu doar la vot, ci și ACASĂ! Are acest președinte liber de la mai marii lui să facă așa… gogomănie?! Evident, NU!

  • 1.Sunteti de acord sa se dubleze procentul din PIB alocat bugetului educatiei?
   2.Sunteti de acord cu desfiintarea postului de Presedinte si cu alegerea Primului ministru prin vot?
   3.Sunteti de acord cu nationalizarea in domeniile strategice?

 15. Ioanico tata, daca tot puneti poze aiurea ce nu au legatura cu articolul, de ce nu puneti voi o poza cu Dragnea carand halbe de bere la mese pentru conationalii sai, titrand articolul cam in felul „Sedinta Camerei sub presedentia proaspatului iertat de justitie, domnul Liviu Dragnea!”

 16. Ce e aiurea e ca toti isi dau seama ca #referendum nu e pentru ca presedintele ar vrea sa consulte poporul. E pentru ca ii aduce un avantaj politic. Ceilalti, pe chestia asta nu vor referendum. Ca daca ar fi invers nu ar ezita nici o secunda. Asa ne dam seama ca noi, prostimea, cum ne numesc in discutii , suntem prinsi la mijloc.

  • Prostimea, asa cum o numiti dvs , trebuie sa se informeze din cat mai multe surse credibile, sa treaca informatiile prin filtrul gandirii si sa hotarasca in sensul a ceea ce este mai bine pt. Tara, respectiv ce este mai bine pentru fiecare roman.Dreptate are fiecare dar adevarul este unic si adevarul va va face liberi.

 17. Intrebarea mea este: Sunteti de acord ca acest infractor mincinos sa plece urgent de la Cotroceni?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.