Noul bilanț al atacului cu gaz toxic

Un nou bilanț făcut public de către UOSSM, anunță că numărul persoanelor decedate în urma atacului chimic a crescut la 65, conform b1TV. De asemenea, circa 350 de persoane au avut de suferit datorită substanțelor toxice.

Cel puțin 35 de civili, dintre care nouă copii au fost victimele unui atac aerian chimic într-un oraș din nord-vestul Siriei, conform organizației non-guvernamentale Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, informează BBC.

OSDO informează că persoanele au murit sufocate în provincia Idlib, dar nu s-au putut emite informații suplimentare privind natura gazului toxic. Alte zeci de persoane suferă de probleme respiratorii și alte simptome.

Nu s-au putut oferi nici informații privind identitatea celor care au efectuate raidurile aeriene. Guvernul sirian a dezmințit utilizarea armelor chimice în acest război, iar Regimul de la Damasc a ratificat Convenția asupra interzicerii de arme chimice în 2013.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.