Nu poţi fi preşedinte şi să ai dublă comandă

Traian Băsescu repune pe tapet tema agenţilor/ofiţerilor acoperiţi de pe scena politică. Susţine că există printre candidaţii la preşedinţi şi că va aduce probe în acest sens.

Băsescu a declarat la postul său tv favorit (B1) că politicienii care vor candida la preşedinţie trebuie să declare pe proprie răspundere dacă au fost sau nu agenţi acoperiţi a vreunui serviciu secret. „Mai cred că candidaţii au timp să-şi completeze CV-ul dacă au fost cumva ofiţeri acoperiţi sau nu”, a spus preşedintele.

Când discutăm despre funcţia de preşedinte al Romaniei, nu poti să nu informezi, nu spune nimeni să nu o faca serviciul, dar candidatul are obligatia să o facă. Nu poţi să fi preşedinte şi să ai dublă comandă” (să aparţi de un serviciu secret – n.a.), a mai adăugat preşedintele.

Traian Băsescu a pronunţat de trei ori acest lucru, ultima oară fraza sunând astfel: „va trebui rapid o hotărîre judecătorească, pentru ca altfel serviciul nu poate face publică apartenenţa sau fosta apartenenţă (la un serviciu- n.a.), dar nu poţi fi presedinte şi să ai dublă comandă, să apeşi la două butoane”. În finalul aceste teme, Băsescu a ieşit şi cu ameninţări: „Voi fi în măsură să vă aduc probe ce înseamnă acest dublu buton”. Evident, preşedintele nu a dat niciun nume, dar cu siguranţă această declaraţie va inflama scena politică.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.