Exodul către Ungaria și Germania, în cifre

Un număr de 5.809 de migranți au intrat duminică în Ungaria, a anunțat luni poliția, conform AFP.

Cifra bate recordul de 4.330 de sosiri înregistrate sâmbătă, a precizat poliția.

Pe de altă parte, 19.100 de refugiaţi au sosit în acest weekend cu trenul la Munchen, în sudul Germaniei, a anunţat luni Guvernul local, conform DPA.

Aproximativ 7.000 de persoane au sosit la Munchen duminică, iar alte peste 12.000 de persoane au venit în acest oraş sâmbătă, a declarat un purtător de cuvânt al landului Bavaria.

Premierul Viktor Orban a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că din 15 septembrie vor intra în vigoare legi mai dure în domeniul imigraţiei pe teritoriul țării sale, iar persoanele care trec ilegal frontiera vor fi arestate. Germania a trecut și ea la măsuri. Ministrul de interne german Thomas de Maiziere a anunțat duminică că Germania introduce temporar controale la frontiera cu Austria din cauza afluxului masiv de refugiați care vin dinspre această țară.

Controalele temporare de la frontiera germană ar putea fi menținute cel putin câteva săptămâni, a anunțat luni ministrul de interne al landului Bavaria. Pe de altă parte, luni a fost redeschisă circulația trenurilor între Austria și Germania, cu exceptia celor spre Munchen.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.