Protest în Piaţa Operei din Timişoara

Lozinci anti-guvernamentale şi împotriva preşedintelui Traian Băsescu s-au putut auzi sâmbătă, în Timişoara, în faţa Sălii Capitol a Filarmonicii „Banatul” din Timişoara, informează Mediafax.

După congresul extraordinar al Blocului Naţional al Revoluţionarilor protestatarii, aproximativ 150 de membri ai unor asociaţii de revoluţionari, au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor din faţa Catedralei Mitropolitane, apoi s-au adunat în faţa Operei, unde liderii au ţinut discursuri.

Manifestanţii au scandat „Nu vă fie frică, că Băsescu pică!”, „Păcat, păcat, de sângele vărsat”, „Ultima soluţie: înc-o revoluţie!”, „Veniţi cu noi!” şi „Boc, judecat pentru genocid” şi au agitat steaguri tricolore cu stema decupată, informează sursa citată.

Manifestanţii se declară jigniţi şi spun că, în ultima vreme, se acreditează tot mai des ideea unei lovituri de stat ca substitut pentru Revoluţia din 1989 şi că revoluţionarul este asociat cu un impostor.

Protestatarii spun că sunt pentru ridicarea indemnizaţiilor de revoluţionari acelor persoane fără vreo legătură cu Revoluţia, dar că suspendarea acestor drepturi pentru toţi cei care au le-au primit pentru merite deosebite nu este corectă.

Protestatarii amintesc faptul că de la Timişoara a început Revoluţia şi că dictatorul Băsescu va fi dat jos.

Băsescu şi Guvernul nu respectă Constituţia, mai acuză manifestanţii, care critică minciuna autorităţilor atunci când aceştia amintesc despre bunăstarea poporului.

„Au tăiat pensiile şi ne-au adus în starea asta”, a declarat Lorin Fortuna, unul dintre organizatorii marşului, potrivit Mediafax.

Mitingul este autorizat şi este programat să se încheie în jurul orei 17.00, mai precizează sursa citată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.