Mii de manifestanţi s-au alăturat protestatarilor de la Universitate

Peste 2.500 de protestatari care au participat la mitingul cadrelor militare în rezervă organizat în Piaţa Victoriei  au plecat în marş spre Televiziune.

La ora 15.00, protestatarii au ajuns la poarta TVR încercând să intre în sediul instituţiei.

„Este o dezinformare la nivelul TVR în primul rând, o intoxicare, o relatare subiectivă şi se face o manipulare exact ca în decembrie 89”, spune un protestatar.

Organizatorii protestului spun că cei care au forţat intrarea în curtea TVR nu sunt membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi în Retragere şi au făcut apel să nu mai forţeze intrarea.

O delegaţie a protestatarilor a intrat în sediul TVR, unde va înmâna un memoriu conducerii televiziunii.

Se cere demisia preşedintelui Băsescu şi a premierului Boc, organizarea de alegeri anticipate şi redarea demnităţii poporului.

De asemenea, ei mai cer să nu mai fie elaborată o lege a sănătăţii cum vrea Traian Băsescu pe care, spun aceştia, l-ar fi vrut în mijlocul lor.

Protestatarii atrag atenţia şeful statului  şi spun că acesta va da socoteală pentru traiul de astăzi al poporului.

TVR afirmă, la rândul ei, că respectă dreptul la opinie şi informare corectă a fiecărui cetăţean şi că în ultimele 10 zile, de când au început protestele, reporterii TVR au stat permanent printre manifestanţii din Bucureşti şi din întreaga ţară şi au transmis informaţii despre evenimentele din stradă.

Telespectatorii au fost informaţi în timp real despre evoluţia evenimentelor, afirmă conducerea TVR.

Referitor la solicitarea organizatorilor protestului Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate de a avea o întâlnire cu reprezentanţii TVR, marţi, 24 ianuarie, conducerea Televiziunii Române îşi arată disponibilitatea de dialog.

Primăria Capitalei a aprobat vineri, 20 ianuarie, un miting şi un marş de protest, organizate de către membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, pentru ziua de marţi, 24 ianuarie, începând cu ora 9.30. Traseul include şi sediul TVR din Calea Dorobanţilor, unde protestul va continua până la 16.30. Faţă de aceste evenimente, facem următoarele declaraţii:

Update: Mircea Dogaru, preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, a ieşit de la discuţiile pe care le-a avut cu şefia TVR. Dogaru a declarat că protestatarii vor pleca din sediul TVR, dar se vor întoarce mâine dacă televiziunea publică nu va redeveni liberă şi a poporului.

Update: Protestul cadrelor militare disponibilizate şi în rezervă s-a încheiat fără incidente, după ce o delegaţie a acestora a depus la TVR un memoriu în care cer demisia preşedintelui şi a Guvernului, solicitând conducerii televiziunii publice să transmită cerinţele manifestanţilor, informează Mediafax.

Update 16.40: Protestatarii au plecat în marş spre Universitate

Update: Suporterii din Bucureşti, dar şi din ţară, au început să sosească în Piaţa Universităţii

„Ca şi joia trecută am hotărât să ne strângem cât mai mulţi şi să ne solidarizăm cu lumea, cu atât mai mult cu cât azi de Ziua Unirii”, a declarat un reprezentat al suporterilor, potrivit Realitatea TV


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.