Salariile pentru 48 de demnitari de rang înalt cresc

Premierul interimar Gabriel Oprea a anunțat, miercuri, creșterea indemnizațiilor începând cu luna august pentru deținătorii a 48 de funcții în stat, printre care președintele și premierul țării, miniștri și șefi de servicii secrete.

„Guvernul a adoptat o Ordonanță prin care indemnizațiile lunare pentru cele mai înalte funcții de demnitate publică se majorează începând cu luna august a acestui an, anume președinte, premier, miniștri, președinții celor două Camere ale Parlamentului, directorii SRI, SIE, SPP, STS. În total sunt 48 de funcții vizate de această ordonanță. Până la finalul acestui an vom avea creșteri de salarii în tot sistemul public, avem un proiect pregătit de Ministerul Muncii care va deveni în curând lege. Din rațiuni de transparență, pentru a nu exista nicio suspiciune, îmi asum atât corectitudinea cât și oportunitatea acestei măsuri. Nu este un act populist, ci o exigentă în legătură cu statutul actual al României. Nu ne putem preface că e normal ca un președinte să primească la finalul lunii 1.500 de euro, iar un funcționar să poată încasa mai mult, această anomalie trebuie să ia sfârșit. Cele mai mari salarii le vor avea președintele, președintele ICCJ, premierul și președintii celor doua Camere ale Parlamentului”, a declarat Oprea, la sediul Guvernului.

Oprea nu a precizat cu cât cresc indemnizațiile şi nici care sunt cele 48 de funcţii.

Cât vor câștiga Ponta și Iohannis

Potrivit unor surse guvernamentale, președintele țării, premierul, președinții celor două camere ale Parlamentului vor avea o indemnizație netă de 15.108 lei (21.540 lei brut) începând din august, remuneraţie acordată şi şefului ICCJ, iar miniștri, șefi de servicii secrete şi alte categorii de demnitari – 13.365 lei net (19.055 lei brut).

Vicepremierul va avea o indemnizație lunară netă de 14.024 de lei (20.000 de lei, brut).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.