Senator UNPR despre clanul Butoane: „Sunt nişte cetăţeni oneşti”

Scandalul crimei de la Giurgiu scoate la lumină comportamentul unui senator traseist. „Am auzit că fac cămătărie, dar nu sunt dovediţi”, spune senatorul UNPR Cezar Măgureanu, care a adăugat că va mai participa la chefurile clanului „Butoane”.

„Ce clan? Dacă nu se întâmpla ce se întâmpla, nu spunea nimeni că este clan. Am auzit că se vorbeşte că ar face cămătărie, dar nu sunt dovediţi. Sunt cetăţeni oneşti.” Acestea sunt o parte dintre declaraţiile halucinante făcute marţi de senatorul UNPR de Giurgiu, Cezar Măgureanu, cel care a apărut luni într-o filmare la o petrecere cu membrii clanului „Butoane”.

Foarte interesant este modul în care a ajuns (în 2009, după propria relatare) la respectiva petrecere Măgureanu. „Am fost invitat telefonic” – deci, atenţie alegători din Giurgiu, senatorul pe care l-aţi votat uninominal are numărul de telefon în agenda interlopilor – „nu ştiam dacă mă duc, veneam din Bucureşti, de la Senat, am oprit la o benzinărie şi au venit băieţii la mine şi mi-au spus să vin că este ziua lui Grecu (şeful clanului – n.a.), să vin să le fac fală”. Cu alte cuvinte, senatorul UNPR Cezar Măgureanu s-a dus la petrecerea respectivă pentru ca membrii clanului „Butoane” să se mândrească cu prezenţa sa. Probabil din această cauză şi poliţia din Giurgiu este foarte timidă şi încearcă să minimalizeze crima care a zguduit întreaga ţară.

„Sunt chemat la multe chefuri”

Senatorul Cezar Măgureanu a precizat că îl cunoaşte pe Grecu din copilărie şi a menţionat: „Eu nu vin acum să mă disculp ce-am căutat acolo. Sunt ales de cetăţenii din Giurgiu. Nu m-am dus în altă localitate să fac chefuri”. Măgureanu a mai adăugat că dacă este oprit de vreun cetăţean pe stradă şi este invitat la vreo nuntă, se duce. „Eu sunt chemat la multe chefuri, măduc la multe chefuri”, a declarat Măgureanu.

Întrebat de ziarişti dacă ştie cu ce se ocupă cei din clanul „Butoane”, iată ce a răspuns senatorul Măgureanu: „Există prezumţia de nevinovăţie. Nu există vreo instanţă care să fi dat că a făcut cămătărie, că a făcut crimă, că a făcut ceva să contravină legilor ţării”. Măgureanu nu s-a arătat deloc deranjat că lumea vorbeşte ce vorbeşte despre cei din clan. „Acum ştiţi cum este. Gura lumi vorbeşte. şi eu ce să fac, să-mi dau demisia din Senat?” Credem că orice comentariu este de prisos.

Managerul CS Giurgiu vine cu noi acuzaţii

Smărănduţa Iliescu, managerul echipei de baschet CSS Giurgiu, a declarat luni seara la Antena 3 că nu a fost vorba de un simplu incident în clubul de noapte. „Hardy a fost lovit cu pumnul, a fost lovit cu o sticlă în cap, şi după ce a căzut jos, a fost înconjurat de grupul celui care l-a lovit, băieţi şi fete, şi a fost lovit cu picioarele. Deci nu a fost un singur pumn. Informaţiile nu le-am primit de la autorităţi, ci de la nişte copii, care nu pot depune mărturie.”

Update 1: Tănăsoaia, arestat pentru a fi acoperiţi ceilalţi făptaşi

În cadrul unei conferinţe de presă, primarul Giurgiului, Lucian Iliescu, a lăsat de înţeles că este posibil să nu fi fost doar un singur vinovat de moartea baschetbalistului american. „Recunoaşterea (arestarea lui Tănăsoaia – n.a.) s-ar putea să fie făcută pentru acoperirea mai multor inşi.” Această formulare – din păcate, Lucian Iliescu nu este un bun comunicator – poate fi interpretată astfel: este posibil ca Tănăsoaia să fi fost „livrat” poliţiei de către persoane la fel de vinovate ca şi el. Pentru că este din ce în ce mai clar că nu a fost un singur agresor al baschetbalistului american. Lucian Iliescu a anunţat că va solicita ministrului de Interne şi ministrului Justiţiei să se implice personal în acest caz.

Tot primarul din Giurgiu a mai precizat că câţiva dintre baschetbalişti străini legitimaţi la CSS Giurgiu ar putea pleca de la echipă, din cauza faptului că familiile lor se tem de siguranţa lor în localitate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.