Şi-a luat Mutu adio de la naţională?

Miercuri 10 august, la ora 15.04, a explodat bomba: Adrian Mutu şi Gabriel Tamaş au fost scoşi din lot pentru meciul cu San Marino din cauză că au călcat pe bec: marţi seara, după ora de stingere (sursă GSP.ro) cei doi au băut peste măsură într-un local. Rămâne de văzut dacă Piţurcă îi va exclude definitiv pe cei doi de la echipa naţională.

Piţurcă: Dacă vor libere, să meargă la restaurant

Antrenorul echipei naţionale de fotbal, Victor Piţurcă, a anunţat la preluarea mandatului – dar şi cu alte ocazii – că nu va tolera nici o abatere de la disciplină şi că nu-şi va încălca principiile indiferent de cine este vorba. Pe 2 august, Piţurcă a făcut o declaraţie de presă dură, răspunzând astfel unora dintre jucătorii aflaţi în cantonament şi care ar fi sugerat că nu au nici o zi liberă. „Jucătorii nu vor avea nici o zi liberă! Ei vin din două în două luni la prima reprezentativă aşa că nu văd de ce ar trebui să aibă şi libere. Dacă vor libere, să meargă la restaurant! Aici vin să se pregătească pentru meciurile echipei naţionale!” Această declaraţie categorică se poate „traducere” astfel: lucătorii sunt liberi să aleagă ori fotbal, ori viaţă extrasportivă.

Pentru moment, nici o reacţie oficială

Până la ora intrării în pagină a acestui articol, nici preşedintele FRFR, Mircea Sandu, nici antrenorul Victor Piţurcă şi nici un alt membru al staff-ului nu au făcut vreo declaraţie oficială referitor la gravul incident de marţi noapte. „ProSport” prezintă singura declaraţie făcută de Victor Piţurcă: „La mine nu se face aşa ceva! Nu mă interesează dacă aţi băut sau aţi mâncat! V-am comunicat ceva, trebuia să respectaţi programul!”.

Contactaţi de corespondenţii aflaţi la faţa locului, Gabriel Tamaş şi Adrian Mutu au negat incidentul, ei fiind prezenţi la masa de prânz alături de ceilalţi jucători din lot.

Surse din anturajul naţionalei care au ţinut să-şi păstreze anonimatul au declarat că încă nu se ştie dacă Victor Piţurcă a decis excluderea celor doi doar pentru meciul cu San Marino sau este vorba de o excludere pe o perioadă mai lungă sau definitivă. Rămâne de văzut dacă Piţurcă îşi va respecta principiile pe care în repetate rânduri a afirmat că nu le va încălca. Dacă da, atunci se poate spune că pentru Adrian Mutu şi Gabriel Tamaş naţionala de fotbal a devenit istorie.

Mutu nu este la primul scandal la naţională

* În septembrie 2004, înaintea meciului oficial România – Macedonia 2-1, disputat la Craiova, Mutu a fugit din cantonament împreună cu alţi colegi şi au petrecut noaptea într-un club de strip-tease din Bănie. Episodul a fost aflat de presă după disputarea meciului. Antrenor la echipa naţională era Anghel Iordănescu.

* În luna mai 2006, în cadrul unui turneu în SUA, Mutu l-a jignit pe secundul naţionalei de atunci, Ştefan Iovan, şi, conform presei timpului, a fost prins după ora admisă într-un local. Atunci Piţurcă a declarat că îl va suspenda, dar în toamnă Mutu a reapărut în echipă.

* În noaptea de 10 spre 11 octombrie 2009, imediat după catastrofa de la Belgrad (0-5 cu Serbia), Mutu a plecat din hotelul unde era cazată echipa şi s-a dus în Novisad, unde, împreună cu impresarii Becali, s-a întâlnit cu un personaj controversat din localitate şi a luat parte la o petrecere.

Şi Tamaş este recidivist

În noaptea de 3 spre 4 iunie 2011, după victoria 3-0 cu Bosnia, Gabriel Tamaş a petrecut până dimineaţa, s-a îmbătat şi a pierdut avionul care transporta naţionala la cele două jocuri amicale cu Brazilia şi Paraguay. Iată ce declara Piţurcă despre acest episod, în prima conferinţă de presă după preluarea mandatului: „Dacă eram antrenor şi Tamaş făcea ce a făcut înainte de partidele cu Brazilia şi Paraguay, nu mai venea niciodată la echipa naţională. Dar nu e doar vina lui, nu trebuia ca jucătorii să aibă liber după meciul cu Bosnia”. Ulterior, un oficial FRF a mai precizat: „Tamaş va mai fi convocat, însă condiţia e să promită că îşi bagă minţile în cap. Altfel, la prima greşeală similară va dispărea definitiv”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.