Sondaj IMAS: USL câștigă alegerile de anul viitor. 63% dintre bucureșteni ar alege Uniunea

USL continuă să conducă în preferinţele românilor cu 51,7% din voturi, relevă un sondaj IMAS pe luna noiembrie, realizat la comanda ziarului „Adevărul”. Luna trecută, într-un sondaj al aceluiași institut, Uniunea Social Liberală avea 52%. În același sondaj, PDL este cotat cu 18,7% din preferinţele electorilor.

Partidul Poporului este cotat la 13%, în scădere, după ce avea aproape 20% în august 2010 în momentul anunţului apariţiei partidului lui Dan Diaconescu. UDMR are 5,9% din opţiunile alegătorilor, în timp ce PRM nu ar trece pragul electoral, fiind cotat cu 4,9%.

În Muntenia, USL conduce detașat cu 57,4%. PDL se clasează pe locul trei, cu 16,3% din opţiunile celor care s-ar prezenta la urne.

În Moldova, USL are 52,4%, iar PDL – 19,9%. Este singura regiune în care PNG se situează peste pragul electoral având 6,1%, în timp ce PRM are 5,3%.

În Transilvania, USL ar fi aleasă de 42,5% dintre români, dacă duminică ar avea loc alegeri, iar PDL este cotat la 20,3%.

În Bucureşti, pentru USL optează 63,3% din alegători, cel mai mare scor pe care Opoziţia îl are la nivel naţional, iar PDL are 19,6% din voturile bucureştenilor . În Capitală, PRM are 8,3%, iar Partidul Poporului ar obţine un procent de 6,5%, jumătate faţă de media naţională.

Sondajul IMAS a fost realizat în perioada 9-17 noiembrie 2011 la comanda ziarului „Adevărul” . Cercetarea sociologică a fost realizată pe un eşantion de 1.041 de persoane şi are o marjă de eroare de 3%.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.