SRI, prins în ofsaid la Miercurea Ciuc

Ce-am fost şi ce-am ajuns? Un serviciu de informaţii românesc a devenit ciuca bătăilor. Specializaţi pe şpăgile de la BAC, pe raportări de final de an cerşite de la poliţia judiciară, pe jepcuirea unor agenţi economici în interes propriu, pe penthouse-uri de serviciu acordate în Centrul Civic după bunul plac, pe dosare de spionaj în care un sergent major devine „capo del tutti capi”, pe interceptări cu dedicaţie, pe jocuri politice, s-ar putea spune că unii sereişti devin un pericol pentru siguranţa naţională, mai ales când jaful resurselor din Transilvania devine „interes naţional”.

Cu ofiţeri doctoranzi la un „chiloţar” semidoct, cu pile şi nepoţi introduşi în sistem fără o minimă verificare reală, cu ţinerea la „saramură” a dosarelor grele – lucrate de puţinii profesionişti care au rămas – era de aşteptat să se întâmple episodul de la Miercurea Ciuc. Şi probabil va fi doar începutul „vânătorii de vrăjitoare” într-un ţinut lăsat de izbelişte de autorităţile române.

L-am prins pe securist! Aşa a strigat Robert Raduly, primarul UDMR al municipiului Miercurea Ciuc, după ce l-a alergat (chipurile) prin centrul oraşului pe concitadinul său, sereistul Bogdan Holircă. Robert Raduly a mai spus că Holircă l-a urmărit şi l-a hărţuit pas cu pas în ultimele săptămâni iar în holul hotelului în care primarul primise oaspeţi din Ungaria, sereistul fotografia de zor (deşi SRI afirmă că ofiţerul nu era în misiune). Ce securist iese la rampă şi îşi hărţuieşte “victima” nu ştim . Ori domnul Holircă este nebun, ori a căzut victimă unei înscenări de manual. Înclin să cred că a doua variantă este mai plauzibilă. De ce ?

Capcana
Surse demne de încredere ne-au informat că printre “turiştii” aflaţi în holul hotelului erau şi membrii ai serviciului de informaţii (A.V.O) din ţara vecină şi prietenă, Ungaria. Holircă, aflat în misiune sau nu, a deranjat prin simpla prezenţă distinsa adunare, iar la “împiedecarea” lui – a se citi blocarea – înainte de bătaia de afară ar fi contribuit şi doi turişti cu “ochi albaştri”. Primarul bătăuş l-a luat la pumni pe ofiţer, făcându-l K.O. într-o singură repriză. În timpul galei, nefericitului aflat la “podea” i s-a furat şi borseta ( cu acte ?!). Ofiţerul a ajuns la Spitalul Judeţean Harghita fiind transferat apoi la Spitalul Militar Braşov; “o modalitate prin care ofiţerul SRI să poată fi protejat” spun aceleaşi surse.

De cine să fie protejat? Îi era pusă în pericol integritatea fizică în spitalul din Miercurea Ciuc? Este oare statul român incapabil să-şi protejeze cetăţenii în orice spital din ţara asta, sau pe orice stradă din România? Transferul ne arată că nu ! Şi vorbim aici de un ofiţer al Serviciului Român de Informaţii. Mai putem aştepta vreo protecţie pentru simplul cetăţean? Dacă servicii formate din zeci de mii de angajaţi care “toacă” miliarde de la stat (başca suplimentările anuale şi afacerile neimpozabile) nu sunt în stare să-şi asigure propria protecţie, mi-e teamă că răspunsul este NU.

Diversiunea (“ un securist l-a urmărit şi fotografiat pe Raduly Robert” )

Sursa: Transindex.ro Titlu:”Szekus” követte és fotózta Ráduly Róbertet
Feljelentést tett Csíkszereda polgármestere egy vélhetően a román titkosszolgálat alkalmazottjaként dolgozó férfi ellen, aki hetek óta követi és fényképezi őt. „Elfogtam a szekust” – jelentette be a helyi sajtónak Ráduly Róbert, aki péntek este, megelégelve, hogy a férfi állandóan követi és fotózza, utána szaladt, megfogta és nem hagyta elszaladni – számolt be a Székelyhon. A rendőrség nem közölte a férfi személyazonosságát.

„Mielőtt bárki is anekdotikus mesének tekintené Ráduly Róbert tegnap esti esetét, szeretném jelezni, hogy rögtön az eset után odamentünk mi is, és szomorú volt látni, ahogy egy láthatatlan intézmény emberei a társuk támogatására összecsődültek és egész éjszaka fitogtatták hatalmukat. A polgármester feljelentést tett. Ezt nem lehet már eltussolni” – írta Facebook-oldalán Korodi Attila parlamenti képviselő. (hírszerk)

Traducere: Primarul din M. Ciuc a depus plângere împotriva unui ofiţer al serviciilor secrete, care de câteva saptămâni îl urmăreşte si-l fotografiază. ,,L-am prins pe securist,,a declarat Robert Raduly presei locale, care vineri seara, nemulțumit de faptul că este urmărit permanent și fotografiat de un bărbat, a alergat după el, l-a prins și nu l-a lăsat să fugă, a declarat Szekelyhon.

Înainte ca cineva să caracterizeze incidentul de ieri seara a lui Robert Raduly, drept o anecdotă, aș dori să semnalez, că imediat dupa eveniment am mers și noi, acolo și a fost destul de trist sa vedem oameni ai instituției în sprijinul semenului lor, cum s-au adunat acolo și toată noaptea şi şi-au etalat puterea/forţa.

“Nu e clar dacă este vorba despre o provocare”, a spus deputatul UDMR, fost ministru al Mediului, Attila Korodi, care a venit la faţa locului imediat ce a aflat (sunat de urgenţă) despre incident şi care a observat că “oamenii unei instituţii invizibile s-au strâns în apărarea colegului lor şi au făcut paradă toată noaptea”.
Apoi Attila decide:

O provocare, pe care edilul UDMR nu a ştiut cum să o evite, căzând într-o capcană pusă la cale de un profesionist “aflat în timpul liber”. H.C. “nu era străin de oraş”, mai spune Korodi precizând că acesta fusese identificat inclusiv de ziariştii locali pentru insistenţa cu care îl “focaliza” pe primarul Raduly. Apartenenţa lui H.C. la “sistem” a fost tranşată de Korodi de îndată ce a văzut “colegialitatea” poliţiştilor faţă de acesta.
Efectele “incidentului” se vor multiplica, pornind de la faptul că în interiorul SRI se mai află încă ofiţeri cu reflexe venite din perioada în care poliţia politică era omniprezentă
Primarul a depus plangere. ,,Asta nu se mai poate acoperi,, – a scris Korodi Attila, membru al parlamentului, pe pagina lui de facebook.

Attila Korodi, specialistul UDMR în probleme de media, sosit “la minut” la locul “crimei” a şi dat verdictul ; provocarea unui securist cu metehne ale poliţiei politice contra unui biet primar minoritar, nevinovat, hărţuit non-stop de telefonul securistului “. Nici nu s-a pus vreodată problema că sereistul român ar putea fi nevinovat. Oricum el a rămas şi bătut şi cu plângere penală la activ. Ba mai mult, Korodi îi acuză şi pe poliţişti că-şi fac datoria şi demarează o anchetă. S-o fi gândit Korodi cât de aberant ar fi un scenariu în care un ofiţer cunoscut ca un cal breaz în zonă să facă poze de aproape cu telefonul în plină eră IT pentru a o lua mai apoi pe cocoaşă şi a fi şi deconspirat ? Cu siguranţă nu !

Concluzii:

Un sereist se face de râsul curcilor şi implicit le induce o stare de nesiguranţă românilor din zonă.

Un primar cu antecedente îşi permite în centrul ţării să bumbăcească un ofiţer român.

Un parlamentar, fost ministru, se substituie organelor de anchetă şi dă verdicte avant la lettre.

Un ofiţer român este mutat în afara zonei “ungureşti” deoarece se află în pericol, iar instituţiile statului nu-i pot oferi protecţie

Un popor întreg stă şi se uită tâmp la spectacolul gotesc, aşteptând reducerea TVA la pâine şi întrebându-se: Până când domnilor?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Marcel Barbatei 218 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.