SUA avertizează Ankara să nu meargă prea departe

Statele Unite au avertizat luni Turcia să nu meargă prea departe în încercarea sa de a-i aduce în fața justiției pe cei vinovați pentru lovitura de stat eșuată din noaptea de 15 iulie și au anunțat că Ankara nu a solicitat oficial extrădarea lui Fethullah Gulen, predicatorul musulman considerat de președintele turc Recep Tayyip Erdogan ca fiind persoana din spatele tentativei de puci, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Președintele Erdogan și alți responsabili turci au susținut că în spatele tentativei de lovitură de stat din noaptea de 15 iulie se află Fethullah Gulen, care s-a autoexilat de mai mulți ani în statul american Pennsylvania. De asemenea, ministrul turc al muncii și alți responsabili turci de rang înalt au sugerat în declarațiile lor că tentativa de lovitură de stat a fost orchestrată de SUA.

Gulen a negat însă orice implicare a sa în evenimentele din Turcia.

Reprezentantul diplomației americane a adăugat că SUA vor saluta o cerere oficială de extrădare a lui Fethullah Gulen de pe teritoriul american însoțită de orice dovadă care să ateste implicarea sa în evenimentele recente din Turcia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.