Temperaturi de iarnă în Harghita

La Staţia Meteo Miercurea Ciuc s-a înregistrat 0,9 grade duminică la ora 4.30, temperaturi foarte scăzute pentru luna iulie fiind consemnate de meteorologi în toate localităţile judeţului Harghita.

„Cel mai frig în ţară, vorbind de zonele locuite, a fost la Miercurea Ciuc: 0,9 grade Celsius. În acelaşi judeţ am avut astăzi (duminică – n.r.) de dimineaţă 1,4 grade Celsius la Joseni, 1,8 grade Celsius la Topliţa, cea mai ridicată minimă, de 6,7 grade Celsius, fiind înregistrată la Odorheiu Secuiesc. Comparând valorile minime din Harghita, putem observa că la Miercurea Ciuc a fost mai frig decât în zona montană a judeţului, la Vârful Bucin fiind înregistrată o minimă de 3,5 grade Celsius”, a declarat, corespondentului Mediafax, meteorologul Nicolae Rusan de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud – Sibiu.

Potrivit sursei citate, temperatura măsurată, duminică dimineaţă, la Miercurea Ciuc este foarte apropiată de minima absolută a lunii iulie în judeţul Harghita, de zero grade Celsius, înregistrată în mai mulţi ani, începând din 1962 şi până în 2010.

Meteorologul a precizat că dimineaţa zilei de duminică a fost rece în toată Transilvania, minimele variind între 0,9 grade Celsius la Miercurea Ciuc şi 12,3 grade Celsius la Târnăveni, în judeţul Mureş. În Mureş cea mai scăzută temperatură, de 6,3 grade Celsius, s-a înregistrat la Batoş.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.