Traian Băsescu a aprobat avizul de urmărire penală pentru cinci din cei nouă miniştri din Lotul Microsoft

Preşedintele Traian Băsescu şi-a dat avizul pentru urmărirea penală în cazul celor cinci miniştri pentru care a fost sesizat de procurorii DNA.

În ceea ce privește solicitarea Ministrului Justiției legat de cinci foști miniștri, legat de Dosarul Microsoft, am cerut Ministrului Justiției și l-am informat pe procurorul general începerea urmăriii penale pentru doamna Țicău Adriana, Atanasiu Alexandru, Gabriel Sandu, Tănăsescu Mihai, Funeriu Daniel„, a declarat preşedintele Traian Basescu, la Cotroceni.

„Nu a fost o cerere formală de începere a urmăririi penale, am studiat bună parte din cele 13 bibliorafturi trimise şi cred că acest caz trebuie ancghetat cât mai rapid până la capăt

Din documentele din dosar nu toate vinovăţiile sunt la fel şi aşa rezultă şi din referatul procurorilor. Spre exemplu, Daniel Funeriu nu există nicio suspiciune cu privire la bani, la mită etc. E doar în zona de eventual abuz în serviciu

Vreau sa fac următoarea precizare: acesti oameni nu au nicio calitate în acest momnent, doar în urma continuării anchetei procurorii pot să dea o calitate sau alta.

În acest moment niciununul din cei cinci nu are nicio calitate, exact formularea folosită de DNA când a fost vorba de Victor Ponta. Nu au fost trimişi cu nicio calitate. Calitatea pe care o vor da eventual procurorii e ulterioară solicitării mele de începere a urmăririi penale, nu au nicio calitate, sunt egali cu Victor Ponta în acest moment, rămâne de văzut dacă li se vor menţine calităţile celor cinci la fel că a lui Victor Ponta sau Victor Ponta va dobândi o altă calitate mai târziu.

Ancheta poate continua din punctul meu de vedere şi cred că orice întârziere a parlamentului e dăunătoare pentru credibilitatea parlamentului României. Mai pot da ca element care nu înseamnă divulgarea conţinutului dosarelor, deşi am văzut că declaraţii au apărut în spaţiul public, nu stiu cine a făcut-o. În ceea ce priveşte recuperarea sumelor parte din conturi sunt blocate în strainatate şi parte din oamenii susceptibili a primi bani nu au primit niciun ban, dar declaraţiile martorilor sunt declaraţii de martor şi nu au fost integral acoperite cu probe în comisiile rogatorii”, a mai spus Băsescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.