Tribunalul Mureș, mandat de aducere pentru deputatul Ioan Chirteș

Tribunalul Mureș a dispus citarea cu mandat de aducere a deputatului PNL Ioan Cristian Chirteș, fost șef al Direcției Silvice Mureș, pentru a fi audiat ca martor în dosarul fostului șef al Ocolului Silvic Răstolița, Felician Cotyso Străuț, trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție pentru că ar fi primit foloase necuvenite de la familia Banffy, care revendica păduri în județele Mureș și Sălaj.

Potrivit mandatului de aducere, deputatul Ioan Cristian Chirteș ar urma să se prezinte la Tribunalul Mureș în data de 23 martie, alături de alți doi martori, care au primit citații simple.

Felician Cotyso Străuț a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție cu acuzația că ar fi primit peste 415 hectare de pădure de la familia Banffy, care revendica păduri în județele Mureș și Sălaj.

În timpul audierii în dosarul numărul 3838/102/2014, aflat pe rolul Tribunalului Mureș, fostul șef al Ocolului Silvic Răstolița a susținut că actul de sesizare al instanței întocmit de DNA, care are 100 de pagini, ar conține ‘jumătăți de adevăr’.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.