Ucraina: Reacţia lui Obama la un acord inexistent

Președintele SUA, Barack Obama, a reacționat, de la Talin, Estonia, la armistițiul anunțat de Moscova și Kiev cu cîteva ore în urmă. „Este prea devreme pentru a înțelege ce înseamnă, de fapt, acest armistițiu … noi am susținut permanent eforturile președintelui Petro Poroșenko de a ajunge la o adevărată, reală, încetare a focului în acest conflict”, scrie bbc.com

Președintele american susține că dacă Rusia este pregătită să înceteze „finanțarea, înarmarea și antrenarea trupelor”, atunci criza ucraineană poate fi rezolvată.

El adaugă că o soluție a conflictului nu este posibilă cât timp Rusia continuă să trimită „trupe deghizate în separatiști”. America preferă o cooperare productivă cu Rusia, dar aceasta trebuie să respecte normele internaționale, spune Obama.

Acum câteva ore, pe pagina web a președintelui ucrainean, Piotr Poroșenko a apărut o informație în care se spune că acesta a ajuns la o înțelegere cu președintele Rusiei, Vladimir Putin pentru încetarea focului în regiunea Donbas.

Ulterior, secretarul de presă a lui Putin a declarat că Președintele Putin și Poroșenko nu s-au înțeles pentru încetarea focului în regiunea Donbas, deoarece Rusia fizic nu este parte a conflictului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.