UDMR iese de la guvernare

După mai bine de trei ore de discuţii, Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) al UDMR a votat, sâmbătă, cu majoritate de voturi, ieşirea Uniunii de la guvernare. S-au înregistrat doar trei voturi „împotrivă” şi şapte abţineri.

În discursul ţinut în deschiderea CRU, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, că în urma unei analize interne s-a ajuns la ideea ca formaţiunea să iasă de la guvernare, propunerea Consiliului Permanent al formaţiunii constituind „o premieră”. Kelemen Hunor a mai spus că stabilitatea Guvernului Ponta nu depinde de prezența UDMR la guvernare.

Propunerea pentru ieșirea de la guvernare a fost făcută pe 27 noiembrie, la Cluj, de Consiliul Permanent al UDMR.

„Recomandarea Consiliului Permanent pentru Consiliul Reprezentanților Unionali (…) este ieșirea din coaliția de guvernare și continuarea a ceea ce știm noi foarte clar că trebuie făcut, ne întoarcem și ne vom ocupa de comunitatea noastră, de problemele comunității noastre și în parlament vom susține toate demersurile care înseamnă un pas pozitiv în ceea ce privește comunitățile, oamenii, cetățenii și viitorul lor”, declara atunci președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Cabinetul Ponta 3 este cel de-al optulea guvern din care au făcut parte reprezentanţii Uniunii, începând cu anul 1996.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.