Udrea: Până la sfârşitul anului ar trebui să disponibilizăm 100.000 de angajaţi

Ministrul Dezvoltării şi Turismului Elena Udrea a spus că, pentru a se asigura nivelul de salarii actual, aproximativ 100.000 de angajaţi ar trebui să fie disponibilizaţi din sistemul bugetar, până la sfârşitul anului.

„Prin acordul cu Fondul noi ne-am asumat 70.000 (de bugetari disponibilizaţi – n.r.), dar înţeleg că pentru a asigura nivelul de salarii actual ar trebui ca până la sfârşitul anului să reuşim să scoatem din sistemul bugetar aproape 100.000 de angajaţi”, a declarat ministrul Turismului.

Ea a explicat că vor fi daţi afară cei care nu sunt competenţi şi a dat drept exemplu propriul minister, în care, în urma concursurilor organizate, s-a redus numărul de angajaţi cu circa 21%.

Emil Boc a evitat joi să confirme estimarea ministrului Finanţelor, potrivit căruia trebuie disponibilizaţi 100.000 de bugetari pentru ca cei rămaşi să primească salarii decente, spunând că numărul acestora a fost deja redus cu 36.000, iar viitoarele disponibilizări vor fi stabilite în urma analizelor.

„Pot în acest moment să spun doar două lucruri: până în momentul de faţă, Guvernul a redus cu 36.000 de posturi personalul bugetar, iar numărul final (de disponibilizări n.r.) va rezulta în urma tuturor analizelor pe care le facem acum în toate ministerele, în toate agenţiile”, a declarat premierul Emil Boc joi, întrebat dacă poate confirma estimările ministrului Finanţelor, potrivit căruia trebuie disponibilizaţi 100.000 de bugetari pentru ca cei rămaşi să beneficieze de salarii decente.

El a precizat că cei 36.000 de bugetari invocaţi reprezintă diferenţa dintre numărul de salariaţi ai statului aflaţi în evidenţe în decembrie 2008 şi cei care mai erau în martie 2010.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.