Un avocat din Capitală a câştigat cel mai mare salariu în 2010: 11.000 de euro pe zi

În 2010 au existat şi români care au câştigat atât de mult încât ar fi putut să îşi cumpere o maşină pe zi. Cel mai bine plătit bucureştean este un avocat care a câştigat 11.000 de euro pe zi. De altfel, şase poziţii din top 10 al celor mai mari venituri declarate în Bucureşt aparţin unor avocaţi.

Bucureşteanul norocos este avocat şi a câştigat nici mai mult nici mai puţin decât 11.800.000 de lei, bani în mână, adică după ce şi-a plătit toate contribuţiile la stat. La un calcul simplu, asta înseamnă aproximativ 11.000 de euro pe ziua de lucru.

De altfel, în urma informaţiilor obţinute în exclusivitate de Realitatea TV de la Ministerul Finanţelor, şase poziţii din top 10 al celor mai mari venituri declarate în Bucureşti, în 2010, aparţin unor avocaţi. S-a câştigat bine şi în domeniul financiar bancar, din transferul titlurilor de valoare, cedare folosinţă bunuri, ori consultanţă pentru afaceri şi management.

Cel mai mare venit din 2010 a fost totuşi mai mic decât cel mai mare din 2009. Diferenţa este de 910.000 de lei. Cu doi ani în urmă, cel mai bine se câştiga din drepturi de proprietate intelectuală, aproximativ 13 milioane de lei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.