Vâlcov: Nu văd un motiv pentru a prelungi acordul cu FMI

Ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov, a declarat miercuri, la Slatina, că nu vede un motiv pentru a prelungi acordul cu Fondul Monetar Internațional, ce se va încheia în septembrie 2015, transmite AGERPRES.

„Din punctul meu de vedere, la sfârșitul lunii septembrie, când se va încheia actualul acord, nu văd un alt motiv pentru a prelungi acordul”, a afirmat Vâlcov.

Darius Vâlcov a spus în această săptămână că un nou acord cu FMI nu este o prioritate și că România este suficient de stabilă pentru a se descurca fără a fi ghidată.

„Actualul acord expiră în septembrie. Am înțeles că domnul prim-ministru va dori un alt tip de acord. Va trebui să discutăm. Eu mi-am exprimat de mai multe ori punctul de vedere. Cred că România este suficient de stabilă și are destul de mulți profesioniști astfel încât să putem să avem această pretenție de la noi înșine că ne descurcăm și fără a fi în continuare ghidați, pentru că nu întotdeauna ghidajul care merge într-o țară se aplică și în România. M-aș bucura foarte mult ca România să înceapă să își trăiască visul ei, să încercăm să nu mai trăim doar prin visul altora”, declara luni seară ministrul Finanțelor, la România TV.

Actualul acord stand-by este cel de-al zecelea încheiat de România cu FMI în ultimii 23 de ani și al treilea acord solicitat de România FMI de la declanșarea crizei economice în 2009. Aranjamentul se derulează pe 24 de luni și are o valoare de aproximativ 1,98 miliarde de euro (1,75 miliarde DST — Drepturi Speciale de Tragere — n.r.) pentru România.

Primul acord de după decembrie 1989 a fost încheiat în 11 aprilie 1991, potrivit paginii de internet a instituției financiare internaționale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.