Varujan Vosganian: Mari companii şi-au exprimat interesul pentru Oltchim

Ministrul Vosganian promite că are angajaţii de la Oltchim îşi vor primi salariile restante până la sfârşitul lunii aprilie, dar şi că de săptămâna viitoare ministerul va începe negocierile mai multe companii interesate să preia combinatul.

“Salariile restante vor fi plătite integral, e vorba cumulat de circa două luni în decursul timpului. Vom plăti integral salariile până la sfârşitul lunii aprilie”, a spus Varujan Vosganian, în şedinţa de guvern. Ministrul Economiei a mai anunţat că săptămâna viitoare va înainta spre aprobare şi “vestita ordonanţă 116”, care va permite onorarea drepturilor privind salariile compensatorii. “Astfel încât în ce priveşte revendicările de această natură, noi, în jumătatea lunii aprilie, vom onora obligaţiile”, a dat asigurări Vosganian. Ordonanţa la care se referă ministrul liberal se referă la asigurarea cadrului legal pentru disponibilizările din companiile de stat. Proiectul de act normativ a fost postat pe site-ul Ministerului Economiei în luna februarie şi ulterior retras din dezbatere publică. Documentul prevedea măsuri sociale pentru angajaţii ce ar urma să fie disponibilizaţi din 16 comapnii de stat din sectorul energetic, în perioada 2013-2018.

 În ceea ce priveşte demersurile în vederea privatizării Oltchim, Varujan Vosganian spune că, de săptămâna viitoare, ministerul va începe negocierile cu mai multe companii care sunt interesate de Oltchim. 

„Vă informez, în premieră absolută, că există un număr important de oferte serioase din partea unor mari companii din domeniul industriei chimice şi care şi-au manifestat în scris intenţia de a participa la privatizarea Oltchim”, a spus ministrul Vosganian, la începutul şedinţei de Guvern (…). „Noi dorim să schimbăm filosofia de privatizare, în sensul că ne interesează aceia care doresc să investească şi ne interesează mai mult nivelul investiţiilor ulterioare decât al preţului de vânzare”, a declarat Vosganian.

Vosganian a arătat că, săptămâna viitoare, va avea loc întâlnirea cu creditorii societăţii şi va începe programul redresare, ce va avea ca finalitate privatizarea, fiind în prezent în căutarea unei finanţări de 15 milioane euro, prin scoaterea de sub ipotcă a unor active ale Oltchim.

Premierul  a spus, la rândul său, că Guvernul este interesat şi de locurile de muncă ce pot fi păstrate şi vrea să se protejeze de manipulări şi dezinformări, cerându-i ministrului să fie atent la escroci.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.