Veşti proaste pentru Adriean Videanu

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie reia ancheta sub acuzaţia de abuz în serviciu adusă fostului primar al Capitalei, Adriean Videanu.

Tribunalul Bucureşti a decis să completeze urmărirea penală pentru care s-a dat soluţie de clasare şi să reia acheta.

Decizia magistraţilor este definitivă.

„Desfiinţează soluţia de clasare dispusă prin ordonanţa nr. nr.586/P/2009 din 07.04.2016 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi dispune trimiterea cauzei procurorului în vederea completării urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţinii de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, prev. de art.297 Cp rap. la art.309 Cp cu aplic. art.5 alin.1 Cp faţă de suspectul Videanu Adriean.(…) Definitivă”, potrivit deciziei Tribunalului Bucureşti, dată joi.

Judecătoria Sectorului 5 a admis, în 4 septembrie 2014, plângerea formulată de SC Ruxandra Trading SRL, în contradictoriu cu Adriean Videanu, şi a desfiinţat o ordonanţă de clasare din 20 martie a Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, menţinută în 6 mai, de un procuror ierarhic superior. Instanţa a dispus trimiterea dosarului la Parchet, „în vederea completării urmăririi penale sub aspectul săvârşirii de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave faţă de suspectul Videanu Adriean”.

Societatea Ruxandra Trading SRL arăta în plângere că a fost prejudiciată cu 3,7 milioane de euro, din cauza unui act administrativ emis de Primăria Capitalei, în mandatul lui Adriean Videanu, prin care s-a dispus demolarea unei clădiri ce aparţinea acestei firme. Potrivit acelui document, clădirea ar fi fost construită fără autorizaţie, pe un teren proprietatea municipiului Bucureşti, pe care Primăria Capitalei urma să construiască sediul Liceului Francez.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.