Victoria Nuland: Fuck the EU!

Într-o înregistrare audio, postată pe YouTube, secretarului de stat adjunct american pentru afaceri europene, Victoria Nuland, îi scapă o expresie injurioasă la adresa Uniunii Europene, potrivit CBS News.

În conversația respectivă, Nuland și ambasadorul SUA în Ucraina, Geoffrey Pyatt, discută despre posibilele soluţii la criza ucraineană:

„Nu cred că Kliciko ar trebui să intre în guvern. Nu cred că este necesar. Nu mi se pare o ideea bună”, spune Victoria Nuland despre fostul campion la box, acum lider al formațiunii de opoziție UDAR.

Referindu-se la posibilitatea implicării Națiunilor Unite în criza din Ucraina, ea îi spune ambasadorului: “Cred că ar fi minunat, ar ajuta să așezăm lucrurile și ONU ar putea contribui, dar, știi ceva … fuck UE”.

Conversaţia, care pare să fi fost înregistrată fără ştirea protagoniştilor şi care a fost difuzată pe YouTube înainte să circule masiv pe Twitter, nu este datată şi este imposibil de autentificat în mod sigur.

Secretarul de Stat adjunct american pentru Europa, Victoria Nuland, şi-a prezentat scuze, joi, faţă de Uniunea Europeană.

Unii oficiali americani cred că Rusia se află în spatele difuzării pe YouTube a înregistrării audio, în condiţiile în care Moscova se opune Washingtonului şi Bruxelles-ului în criza ucraineană.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Luiza Vasile 332 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.