”2 Mai”. Transferul judecătoarei ar putea schimba soarta procesului

De la 1 iunie, judecătoarea Ancuta Popoviciu va lucra la Constanța, după ce Consiliul Superior al Magistraturii i-a aprobat transferul.

Joi are loc un nou termen în dosar, iar magistratul poate să intre în dosar și să rămână în pronunțare și chiar să dea un verdict înainte de 1 iunie, potrivit tvrinfo.ro. O decizie definitivă va fi luată la Tribunalul Constanța.

S-ar putea însă ca dosarul să fie amânat până în iunie și preluat de un alt judecător, care va lua toate probele de la zero.

Martorii ar trebui să fie reaudiați, părțile din dosar, familiile victimelor.  De asemenea, va trebui să fie analizată din nou cererea părților vătămate din dosar,  respectiv schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă în omor,  procedură pe care au solicitat-o încă de la primul termen.

Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat, marți, solicitarea judecătoarei Ancuța Popoviciu, care judecă procesul lui Vlad Pascu, de a se transfera la altă instanță

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

 1. Asa intelege Justitia Romana, ministerul justitiei si CSM-ul sa rezolve problema dupa ce au dat in mod flagrant „cu mucii in fasole”.
  Extrag mucii si ii pun mai bine pe frunte sau pe piept ca decoratii, iar fasolele raman a fi rezolvate separat la intamplare si in derizoriu.
  Toti factorii de raspundere din Minister, CSM si Curtea Constitutionala alaturi de judecatorii progresisti si obedienti regimului ar trebui ei trimisi in judecata pentru infractiuni impotriva justitie, cel putin pentru crasa neglijenta. Sa li se confiste averile si sa fie obligati la plata stiudiilor de drept, studii care oricum nu au folosit societatii ce le-a asigurat scoala gratis.
  Oricum cam asta este destinul care ii asteapta dar ei refuza sa-l vada, se cred ei insisi zei a tot puternici.
  Ar fi cazul deja sa construim noi si mult mai mari puscarii pentru tradatorii cele vor infunda curand.

 2. Ce sa schimbe, accidentul (intamplarea, neprevazutul) in crima cu premeditare ? Si romanii si-au dorit moartea dictatorilor din Scornicesti, s-au rugat si bunul dumniezeu le-a indeplinit dorinta. Duamne ajuta !

 3. SANCTIUNE PRIN AVANSARE. HALAL inJUSTITIE,

  INCA UN FUGAR ADUS ACASĂ??

 4. Justitia romana e o gluma sinistra. Nici Dunarea n-o mai spala in veacul vecilor.

 5. Transferul judecătoarei ar putea schimba soarta procesului

  -cu asta suntem de acord.

 6. După acest episod, este cazul sa opriți hărțuirea acestei judecătoare. Nu sunt convins ca judecătoarea atât de contestată îl ierta pe criminalul drogat. Aparențele sunt foarte frecvent înșelătoare. Credeți ca actuala judecătoare, șefa Judecătoriei Mangalia, îl va condamna pe criminal la anii de închisoare ceruți de familiile victimelor? NU CRED ca va primi mai mult de 2-3 ani cu executare. Pariem?

 7. Drogatul Pascu i-a vanat cu bolidul pe tinerii care mergeau in sir indian pe bucatica de trotoar, nenorocitul de drogat i-a omorat cu intentie pe tinerii pasnici, i-a lovit fara sa incetineasca, a fugit de la locul omorului. Pascu era furios de la droguri, plecase pe sosea la vanatoare de oameni, si, nu i-a ocolit, n-a evitat, nenorocitul a regretat ca a fost prins asupra omorului, obisnuit fiind sa-l salveze milionarii de parinti – care cunosteau ce pramatie au crescut. Trebuie inchis pt 25 ani, este un pericol public, deoarece nu va renunta la droguri.

 8. Nici de grefiera nu e buna,e prea dusa cu sorcova,si le platim salarii si pensii de mii de euro,lunar,acestor paraziti social numiti ‘magistrati’

 9. Justiția s-a făcut de ocară în multe situații dar asta, cu judecătoarea Popoviciu, nu este una dintre ele. Toată presiunea o face avocatul care cere pentru victime zeci de milioane de euro, despăgubiri care nu are cum sa fie acordate. Si atunci a calculat ca daca se schimba incadrarea in omor, de frica unei pedepse mari in puscarie parintii infractorului isi vor dezlega baierele pungii. Doar ca ce ignora avocatul este ca parintii nu sunt obligati sa plateasca pentru fiul lor major, acesta probabil nu are proprietati sau conturi pe nume iar plata despagubirilor nu l-ar scoate din puscarie. Daca se va schimba incadrarea- nu are cum, căci intentia, daca ar fi, nu se poate împăca si cu greseala pietonilor ce mergeau neregulamentar- atunci Pascu va face cativa ani de puscarie si nu va avea interes sa achite despagubirile. Vor sta, avocatul si familiile dupa el, sa recupereze cele cateva zeci de mii, nu zeci de milioane de euro pe care le va fixa pe hartie justiția. Iar prostii, guralivi și neinformati vor mai bifa o nemultumire fata de stat, chiar daca aici nu e cazul.

 10. pt.ala de-si zice „carcotas’ si face pe desteptul, fara sa fie. Legea Anastasia intrase in vigoare, la data comiterii omorului de catre drogat, deci, va incasa maxim de ani puscarie, plus incadrarea juridica in omor, caci s-a urcat drogat la volan, premeditat. Tinerii sau oricine altcineva au respectat sa circule in sir indian, cu precautie, pe portiunea de drum ingusta, dar, drogatul avea la dispozitie toata soseaua sa circule, Pascu a ales cu premeditare sa-i vaneze si sa-i loveasca pe tineri.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.