Ghici ghicitoarea lui Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că, în ședința de guvern de săptămâna aceasta, o să fie mărit punctul de pensie și cu un procent similar o să crească și pensia minimă. Însă cu cât vor crește mai exact, nimeni nu știe.

Orban a afirmat, întrebat în legătură cu procentul de majorare a pensiilor, că decizia va fi luată „cu siguranţă în cursul acestei săptămâni” şi urmează să o facă publică.

„Am avut această discuţie ca să fie majorată şi pensia minimă cu procentul cu care se majorează punctul de pensie, această discuţie am avut-o şi pot să vă spun că şi pensia socială sau pensia minimă va creşte cu un procent similar pe care îl vom decide pentru creşterea punctului de pensie”, a spus premierul. El a menţionat că sumele majorate vor fi cuprinse cu siguranţă în buget. „Cu siguranţă vom finanţa, din moment ce am luat o astfel de decizie, am luat decizia astfel încât să putem să finanţăm orice cheltuială care este cuprinsă în buget”, a adăugat Orban.

Punctul de pensie ar trebui să crească cu 40%, de la 1 septembrie, conform legii, însă Guvernul susține că nu sunt fonduri bugetare. Potrivit unor surse guvernamentale, pensiile vor crește doar cu 14%. Asta susțin sursele de presă la acest moment.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

9 Comentarii

  1. PNL ISI BATE JOC DE NOI – FOSTII SECURISTI CARE NE-AM JERTFIT PE ALTARUL DEMOCRATIEI ORIGINALE.

  2. Superb! Bai tantalaule de lux, cum te faci tu de tot rasul (de parca pana acum ai facut altceva), sa pui pe acelasi taler omul care a contribuit ani verzi la pensie cu lenea pupatoare de sant, stricat seninte la poarta si pe cei care si-au rotunjit hambarul din CAP-urile antice, dandu-le acelasi procent la pensii?! Invita-i la o bere pe cei carora le dai „indemnizatie pomana” si mareste dreacu pensiile bazate pe contributii reale cu procentul stabilit prin lege! Urli ca tembelul ca romanii sunt puturosi, dar nu vezi ce faci tu? Tocmai dai pomeni la puturosii cu vechime cum de altfel, pensii pe caz de boala „lene, alcool, furturi si violenta=diagnostic avantaj celor care nu pot fi arestati si pedepsiti dar primesc pensii de boala”! Ia sa vezi cati din clanuri primesc pensie pe caz de boala dar nu au muncit o ora in viata lor!

  3. decizia va fi luată „cu siguranţă în cursul acestei săptămâni” şi urmează să o facă publică dupa alegeri…procentul de majorare va fi o cifra rotunda sau ovala, depinde de font…

  4. Cu siguranță orban va respecta legea pensiilor. Altă lege nu este și nici leagea in vigoare nu a fost modificată.Iar Câțu a declarat încă de la început ca acest guvern va respecta legea si statul de drept.

  5. De 30 de ani de zile, intre trantorii de lux este o competitie crancena si anume, CARE PE CARE! „CARE E MAI FORTOS SA PUNA CIZMA PE JUGULARA CETATEANULUI OBISNUIT DIN TARA PENTRU A MENTINE SARACIA”! Episoade permanent cu scandaluri, cu invinuiri si vinovatii la adresa cetateanului obisnuit! In nicio tara civilizata real nu gasesti asemenea trantori de lux infecti verbal care se balacaresc ca clanurile pe maidan dar pe micile ecrane! Bai panaramelor infecte verbal, tara asta si cetatenii sufera! Ati infectat mai ceva ca virusul imaginea acestei tari! Tarile civilizate, in primul rand au grija de imaginea tarii sa nu fie infectata de palugi de lux in functii decizionale si voi, prima grija sau datorie avuta fata de tara, este ponegrirea, infectarea imaginii! Bai panatamele dracului, de asta incasati gras din bugetul acestei tari, sa aruncati cu cacat de peste tot pe unde va aflati?

  6. Prim ministrule!!!!!
    Cand statul, timp de 46 de ani mi-a retinut bani pentru pensie, niciodata nu m-a intrebat daca bugetul imi permite. I-a oprit, fara discutie. La fel, azi, cand a venit vremea restituirii acelor bani, nici pe mine nu ma intereseaza daca bugetul permite. Cu atat mai mult cu cat aveti bani sa platiti furtul numit pensii speciale. Deasemenea, aveti bani sa platiti in avans diverse achizitii de care nu avem nevoie, sau la preturi aberante, permiteti eludarea achitarii taxelor de catre multinationale si subventionati firmele straine. Deaceea consider ca orice incercare de diminuare a procentului de majorare legal de 40% va fi considerat pur si simplu FURT.

  7. Propaganda electorala .A iesit nea Sica Madolina pe sticla sa ameteasca pensionarii ,speciali si nespeciali,dupa ce a tras pe gatlej o ,,Mona,, sau ,,Dona,,in birou.Drajii romanii miei ,,hic,va asiguuur ca vooom cressste pensilii laa tooti..hic..hic..Nu stiiim caaand darr peeeseedeee e dee vinaaa hic..hic..hicc.Cuu siguurantaa voom fiiinaanta hiccc..dinn mommeeent ..hic.. hic ..cee aam luuaat aceeassstaaa ..hiiic..deeciiiziiieee..hic..hic.Nee vedeeem ..hiiiic..laa voootaaareee.

  8. Uite ca un guvern ajuns ,cumva,la carma unei tari numita Romania,isi bateb joc de proprii cetateni spunand de 8 luni de zile ca ei nu pot respecta legile tarii.Legea alocatiilor pentru copii ca si apensiilor desi in vigoare nu suntb respectate.Si-au batut joc de copii tarii carora le-a ras drepturile prevazuteb de lege de acum 6 luni acum isi bat joc si de pensionari de care lor nu le pasa.Pana cand ?

  9. Am înțeles de la biroul electoral central că doar celor care votează l-i se vor pensiile…!! după votare pensionarii vor fi luați să facă testul covid în locuri cu multă verdeața și liniște..!!!amin..!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.