Primarul din Crevedia neagă tot. Petre Florin aduce elemente grave în discuție

Într-o intervenție telefonică  la un post TV,  primarul Petre Florin din  Crevedia neagă că ar fi știut ce se întâmplă la stația GPL care a provocat tragedia.

În noaptea incendiului  primarul a fost citat și spunea:

Când am venit eu la primărie, această locaţie avea suspendată activitatea de cei de la ISU, nu mai avea voie să vândă carburanţi la cetăţeni. Dar venea cisterna, încărcau, ştiu ei ce făceau. Cei de la ISU au fost de 2-3 ori în control, dar mai multe informaţii nu deţin. Nu mai aveau voie să vândă la butelii la cetăţeni, dar cisternele încărcau acolo”.

Afirmațiile primarului aduc elemente grave în discuție.

Despre postare spune acum că nu este autentică. Nu a făcut aceste afirmații, postarea nu a apărut pe site-ul primăriei,  nu știa nimic despre activitatea  ilegală  a stației GPL.   

Activitatea se desfășura  de 3 ani, era la vedere și era ilegală, dar primarul susține că nu știa nimic.  Vorbim de o localitate mică, din județul Dâmbovița, unde, de obicei, un primar știe cam tot ce mișcă. Edilul neagă că el ar fi  spus venea cisterna, încărcau, ştiu ei ce făceau”Primarul a părăsit ulterior emisiunea.

În încercarea de a-l ”salva” pe primar,  administratorul  îl ”înfundă” însă mai mult. Pe site-ul Primăriei Crevedia administratorul admite că postarea a existat, contrazicându-l în acest fel pe primar, dar spune că postarea îi aparține. Declarațiile nu sunt ale primarului. Îi aparțin și sunt inspirate din site-uri de știri

Postarea de pe site-ul Primăriei Crevedia

”În urma speculațiilor apărute în presă, respectiv, pe postul Antena 3, în calitate de administrator al acestei pagini, îmi asum întreaga răspundere pentru informația eronata în spațiul public.

În noaptea catastrofei, primarul Petre Florin mi-a solicitat să postez pe pagina primariei despre nefericitul eveniment, dar dată fiind situația de la fața locului, nu mi-a dat prea multe detalii.

Așadar, m-am inspirat de pe net (aveti în foto imaginea) și am postat câteva completări preluate de la site-uri de știri.

Citarea primarului de către mine, ca administrator, a fost eronată, de fapt, eu <cotând> o știre nu pe primar.

Îmi cer scuze pentru situația creată.

Atașez pozele elocvente”

 Știrea anterioară (din noaptea exploziei)

Primăria comunei Crevedia județul Dâmbovița is in Crevedia. Mesaj pe Facebook

 În urma catastrofei petrecute la o fostă stație GPL din Crevedia, autoritățile locale, sub coordonarea primarului Petre Florin, s-au alăturat echipelor de salvatori, într-un efort comun pentru a diminua pagubele și a limita numărul victimelor din cadrul populației.

Primarul Petre Florin afirmă că locul unde a avut loc explozia urmată de incendiu era mai degrabă un depozit de GPL, după ce activitatea de vânzare de carburanţi către cetăţeni a fost suspendată de ISU.

Primarul a explicat: „Când am venit eu la primărie, această locaţie avea suspendată activitatea de cei de la ISU, nu mai avea voie să vândă carburanţi la cetăţeni. Dar venea cisterna, încărcau, ştiu ei ce făceau. Cei de la ISU au fost de 2-3 ori în control, dar mai multe informaţii nu deţin. Nu mai aveau voie să vândă la butelii la cetăţeni, dar cisternele încărcau acolo”.
O persoană a murit, iar alte 46 au fost rănite și duse la spitale din București, opt dintre ele fiind intubate. 20 dintre răniți sunt pompieri.
Conform premierului Marcel Ciolacu, patru pacienți vor fi transferați în Italia și Belgia. Populația din zonă a fost evacuată, iar traficul pe DN 1A este blocat.
Cetățenii sunt rugați să țină geamurile închise, fumul fiind toxic, și să stea deoparte pentru a lăsa loc echipelor de intervenții să își desfășoare activitatea.

Stația GPL  care a explodat din Crevedia aparține fiului primarului din Caracal, Ion Doldurea. Firma se numește Flagas SRL și administrează, după toate informațiile, o stație GPL dezafectată, folosită ca depozit de gaz. 

Conform datelor obținute de Digi24, la Crevedia s-ar fi aflat 6 cisterne GPL, fiecare cu o capacitate de 10.000 de litri fiecare. Surse oficiale susțin că motivul producerii tragediei ar fi faptul că doi cetățeni ar fi încercat, în cursul zilei de sâmbătă, să mute gaz dintr-o cisternă în alta.

Întrebat dacă știe că au murit oameni, primarul din Caracal, Ion Doldurea, spune:  ”O persoană. Ceilalți… pompierii… e problema lor”.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

2 Comentarii

  1. Ce sa mai comentezi ?Ce sa faca Ciolacu sa impace pe toti ?Dulapul ce-i impune ?Arafat si pompierii imbracati ca la pandemie isi merita arsurile ?Dar sefii lor …nu ar trebui sa-si dea …putin …demisia ?

  2. As vrea sa stiu daca domnul primar de la Crevedia are …”facultate’ si doctorat eventual. Repet, toata distrugerea tarii este cauzata de fabricile de diplome care au dat diplome la soferi, lacatusi mecanici, coafeze, manichiuriste, vanzatoare de la alimentara, etc. Acesti ‘absolventi” ii gasim acum in administratia statului, nu la privat ca nu angajeaza nimeni prosti la privat. Comunistii nu puneanu prosti in functii tehnice sau administrative. S-a format o clasa bugetara de duamne si duomni care nu mai poate fi schimbata. Ne distram ca are Vanghelie liceul terminat sau ca EBA are ..facultate. trebuia sa extrapolam si sa anticipam consecintele. Face cineva o ancheta despre nevestele de politicieni, beizadelele lor, nasii, finii lor, in ce institutii de stat pe lefuri imense sunt priponiti? Suntem o tara de bugetari si bodygarzi (platiti indirect tot de la stat).

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.