Intenţia din spate. Kim Jong Un, portret gigantic, alături de predecesori

Mass-media nord-coreeană a publicat fotografii care arată portretul lui Kim Jong. Expus lângă cele ale tatălui şi bunicului său, pare un efort  de a-şi consolida statutul de lider egal cu înaintaşii săi, relatează miercuri Reuters.

În fotografii, realizate la deschiderea unui nou cadru de formare şcolară pentru Partidul Muncitoresc (partidul unic), se văd portretele gigantice ale celor trei generaţii afişate pe faţada structurii impunătoare.

Fotografiile par să fie primele publicate de mass-media de stat în care portretul său stă lângă cele ale fondatorului statului, Kim Ir Sen, şi răposatului său tată, Kim Jong Il, care a condus ţara până la moartea sa subită în 2011.

În alte fotografii, Kim este arătat vorbind cu consilierii, inclusiv cu premierul cabinetului, în sălile de clasă, cu portretele celor trei atârnând deasupra tablei din faţă.

Kim a declarat la ceremonia de deschidere că amplasamentul şcolii a fost ales deoarece era aproape de palatul în care se află Kim Ir Sen şi Kim Jong Il, „astfel încât marii lideri să poată auzi fiecare cuvânt chiar şi al studenţilor care şoptesc”, a transmis agenţia de ştiri KCNA.

Mass-media de stat nu a comentat intenţia din spatele afişării portretelor şi nu a spus dacă a devenit standardul în întreaga ţară pentru toate locurile publice şi sălile de clasă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.