Focuri de armă într-o școală privată

Un bărbat a deschis focul miercuri într-o școală privată din Riad, ucigând două persoane. Ucigașul este un profesor, de origine irakiană, care nu a fost prins imediat după atac.

„Un profesor a luat o armă și s-a dus într-o sală din școală, unde i-a ucis pe directorul adjunct și pe unul dintre angajați”, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul serviciilor de securitate, potrivit Agerpres.

Poliția consideră acest caz ca un act criminal și „nu ca un incident terorist”, a indicat sursa, adăugând că suspectul de

„Au fost auzite focuri de armă la Kingdom School din Riad”, a anunțat anterior Ambasada SUA într-o postare pe Twitter.

„Școala este închisă, niciun copil nu era prezent în școală’, a adăugat Ambasada, care le-a cerut cetățenilor americani să ‘evite acest sector”. Ambasada nu a precizat motivele atacatorului.

AFP a încercat să contacteze școala, dar fără succes. Aproape toate școlile sunt închise în prezent în Arabia Saudită.

Kingdom School este o instituție care aparține grupului Kingdom Holding, al prințului miliardar Walid ben Talal.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.