Cum le mai zice Ciolacu!

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că fiecare parlamentar PSD va decide dacă participă la votul asupra moţiunii de cenzură depusă de opoziţie, spunând că nu este vreo problemă de neîncredere. Declarația sa o contrazice, aparent, pe cea făcută de Viorica Dăncilă cu o zi înainte.

„În acest moment, repet ca şi ieri, matematic, PSD plus ALDE au suficiente voturi ca moţiunea să nu treacă. Strategia noastră este să respingem această moţiune.(…) Nu am luat această decizie (ca parlamentarii PSD să stea în bănci şi să nu voteze – n.r.). Fiecare coleg va face cum consideră. Obligaţia puterii este întotdeauna de a asigura cvorumul. Vom asigura cvorumul şi colegii care doresc să participe, participă, care vor vota, care nu vor vota”, a spus Ciolacu miercuri, întrebat de ce parlamentarii PSD nu participă la votul moţiunii de cenzură.

El a spus că „nu a fost o decizie de a vota sau de a nu vota”.

„Decizia importantă a fost de a asigura cvorumul. Aceasta este treaba puterii, să asigure cvorumul. Dacă ne gândim să asigurăm cvorumul, înseamnă că moţiunea nu trece. Dacă asigurau ei cvorumul, nici nu mai trebuia să mai venim. Ce vor face colegii, este la latitudinea dânşilor, nu este o problemă că nu avem încredere în cineva, chiar a fost o discuţie foarte deschisă la grup”, a adăugat Ciolacu.

Marţi,, Viorica Dăncilă, preşedintele interimar al PSD, a declarat că parlamentarii partidului vor asigura cvorumul la moţiunea de cenzură, dar nu vor vota.

„Vor asigura cvorumul, dar nu vor vota”, a precizat Dăncilă la finalul unei întâlniri cu parlamentarii PSD, care a avut loc la Parlament.

Întrebată dacă parlamentarii PSD vor sta pe scaune sau vor ieşi din sală, Dăncilă a spus: „Cum vor considera dânşii”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. Ciolacu poate zice orice,mai are mult pana ajunge un lider ascultatin PSD !Deocamdata,painea si cutitul e la coana Vasilica!

  2. Adica, MINCIUNA la PSD domneste in continuare si DUPA incarcerarea infractorului Dragnea!
    PSdeii NU au inteles #NIMIC, Minciuna i-a dus la gunoi!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.