”Binomul” George Soros – Victoria Nuland

George Soros a creat un Super-comitet Politic de Acțiune (Super PAC) pentru a oferi finanțare campaniei anti-Trump pentru Casa Albă, în 2020. Soros a donat deja peste 5 milioane de dolari și este primul miliardar pro-democrat care face o asemenea donație pentru alegerile de peste un an.

Super-PAC (comitete de acțiune politică) sunt o găselniță menită să sporească presiunea finanțatorilor asupra politicienilor. Până în 2010, legea nu le permitea celor circa 400 de miliardari din SUA să finanţeze campaniile electorale. Alături de lobby-işti, ei încercau să-şi „cumpere” un post de ambasador. Lucrurile s-au schimbat însă radical în 2010, când cursa pentru fonduri electorale a fost total „liberalizată” de Curtea Suprema a SUA, care a permis aşa-numitelor Comitete Politice de Acţiune (PAC) să colecteze fonduri nelimitate. Teoretic, aceste comitete trebuie să fie independente faţă de candidaţi. Suma maximă cu care un individ poate contribui pentru un candidat este de 5.000 de dolari, insa in cazul unui PAC, un individ poate contribui cu milioane de dolari.

George Soros avea ușa mereu deschisă la ”Toria” Nuland

Revenind la George Soros, donația sa nu este deloc suprinzătoare. Ce surprinde însă este că George Soros simbolizează exact fenomenul împotriva căruia candidații democrați intrați până acum în lupta pentru Casa Albă promit să lupte și să-l suprime. Mai exact, după cu arată publicația The Hill, Soros este un exemplu elocvent al influenței financiare exercitate asupra liderilor politici și al accesului la cele mai înalte niveluri ale guvernului, în schimbul banilor.

Dezvăluirile făcute de The Hill îi au ca personaje principale pe George Soros și pe Victoria Nuland, asistent al secretarului de Stat SUA petru Afaceri Europene în perioada 2013-2107, bine cunoscută pentru lecțiile de democrație, stat de drept și anticorupție oferite României, dar și pentru exclamația ”Fuck the EU”, rostită într-o discuție telefonică cu ambasadorul SUA la Kiev, în mijlocul schimbării de regim din 2014 din Ucraina.

În timpul campaniei prezidențiale americae din 2016, Soros a făcut doua mari pariuri – unul a fost că Hillary Clinton va câștiga alegerile, iar al doilea a fost că el, Soros, va reuși să modeleze guvernul Ucrainei după dorința sa, pentru ca imperiul său de afaceri să aibă teren fertil în fosta republică sovietică, scrie The Hill.

Atunci când a sesizat că Donald Trump începe să crească în sondaje, Soros a început să întreprindă acțiuni petru protejarea investițiilor sale In Ucraina, nesigur politica pe care o potențiala adminsitrație Trump ar putea să o aibă față de Kiev. Ceea ce a urmat a fost o demosntrație a accesului extraordinar de care se bucura Soros la vârful administrației Obama, așa cum o arată documente ale Departamentulșui de Stat obținute (cu multe pasaje redactate) și publicate de grupul conservator Citizens United.

În 2016, Victoria Nuland a primit o mulțime de apeluri telefonice și emailuri cu solicitări de întalnire din partea lui Soros. Pe 25 mai 2016, Chris Canavan, care lucra pentru Soros Fund Management, i-a trimis Victoriei Nuland un brifing ititulat ”Problema obligațiunilor de stat ale Rusiei”. Era o perioadă în care președintele Vladimir Putin reprezenta o amenințare pentru viziunea lui Soros pentru Ucraina. ”Toria, iată analiza mea privind Rusia și piața obligațiunilor de astăzi”, a scris Canavan. Diminutivul folosit de Canavan în mesajul către Nuland vorbește enorm despre cât de mult acces avea Soros la Departamentul de Stat, scrie The Hill.

Șase zile mai târziu, Soros a bătut din nou la ușa lui Nuland, cerând o convorbire pentru a discuta despre politica europeană a migrației. ”Multe mulțumiri pentru convorbirea acordată atât de din scurt – apreciem mult”, i-a scris lui Nuland un oficial alui Soros. ”În timpul convorbirii, domnul Soros i-a promis asistentului secretarului de Stat Nuland că îi va trimite ciorna unui articol despre politica migrației, pe care îl va publica în The New York Review of Books”. Puțini oameni din lume pot să ia din timpul unora dintre cei mai ocupați diplomați americani, pentru a nu mai spune că Nuland i-a promis miliardarului să-și dea cu părerea despre un articol nepublicat.

După încă o săptămână, Soros a căutat să vorbeasca cu Nuland despre ”liberalizarea vizelor UE pentru Georgia și Ucraina”, dupa ce s-a întâlnit la Bruxelles cu un oficial important din UE. Potrivit email-ului trimis lui Nuland, echipa lui Soros dorea ca SUA să intervinaăpentru a obține liberalizarea vizelor pentru Ucraina, deoarece această țară aplica reformele susținute de Soros.

Nuland a răspuns la mesaj alertându-i pe consilierii lui Soros prin furnizarea unei informații prețioase: o țară UE ”și-a schimbat poziția. M-aș bucura să discutăm mai încolo despre asta. Lucrăm la asta. Nu sunt sigură că intervenția lui GS ar fi de ajutor”, a scris Nuland.

Colaborarea Soros-Departamentul Jutsiție pentru o practică legală ”hibridă”

În 2014, Soros și-a expus strategia pentru Ucraina într-un document intern al Fundației pentru o Societate Deschisă. Dorea să combată corupția și să contruiască o ”societate civilă” în Ucraina, după Revoluția Maidanului care l-a alungat pe președintele pro-rus. A lucrat pentru asta împreuna cu Departamentul de Stat și cu Departamentul Justiției din SUA, împreuna cu care a elaborat așa-numita Inițiativă Cleptocrația, o practică legală hibridă care să permită guvernului SUA să înghețe activele străinilor suspectați de corupție, chiar dacă faptele nu s-au petrecut pe teritoriul american.

Inițiativa, scrie The Hill poate părea nobila, însă, în cazul Ucrainei, țintele vizate aveau implicații politice și de afaceri, nu doar legate de actul de justiție. Spre exemplu, în baza acestei practici legale hibride a fost investigat oligarhul ucrainean Dmitri Firtaș. Și Firtaș, și Soros aveau uniterse de afaceri în domeniul energetic din Europa și, în plus, aveau viziuni diferite despre refacerea Ucrainei. După acuzarea lui Firtash în SUA, Soros a anunțat investiții de un miliard de dolari in Ucraina, semn că și-a anihilat un rival. Este o dovada că filatropia a fost totuna cu interesele de afaceri, scrie The Hill.

Procuror general demis la presiunea lui Soros și a Departametului de Stat

Un alt front deschis de Soros în Ucraina a fost în domeniul ONG-urilor. Unul dintre cel mai importante este Centrul de Acțiune Anticorupție, finanțat de Soros, implicat inclusiv în anchetarea plăților din partea Rusiei primite de Paul Manafort pentru consilierea președintelui pro-rus al Ucrainei, înainte de 2014, o anchetă care a afectat administrația Trump.  Publicația americană The Hill a dezvăluit, in primăvara acestui an, cine este acest ONG. Parchetul General din Ucraina a dorit să verifice, în 2016 (atunci cand avea loc si corespondenta intesa Soros-Nuland), cum sunt distribuite fondurile pentru ONG-urile anticorupție, dar a întâmpinat atunci opoziția Ambasadei SUA la Kiev. ”Investigarea Centrului de Acțiune Anticorupție pe baza asistenței primite din partea noastră este greșită”, a spus atunci ambasadoarea SUA. The Hill scrie că procurorul general a fost demis la presiunea SUA, iar în locul său a venit Iuri Luțenko, un apropiat al președintelui Petro Poroșenko. Imediat, acesta a fost invitat la Ambasada SUA. The Hill scrie: ”Luțenko mi-a spus că a rămas uimit când ambasadoarea «mi-a dat o listă cu oameni pe care să nu-i pun sub acuzare». Pe listă era numele fondatorului Centrului de Acțiune Anticorupție și doi deputați care susțineau vocal acest ONG, spune o sursă care a avut acces la întâlnire”.

”ONG-ul pe care îl investiga Parchetul General era cofinanțat de administrația Obama și de filantropul liberal George Soros. Și colabora cu agenții FBI care pe atunci îl investigau pe șeful de campanie al lui Trump, Paul Manafort, în legătură cu afacerile sale cu personaje pro-ruse din Ucraina”. ”E ca și cum am intrat într-un lanț de drujbă și ne-am umplut de sânge”, spune procurorul Luțenko. ”Luțenko a sugerat că ambasada a recurs la această măsură pentru că nu dorea ca americanii să afle cine primea banii contribuabililor. «Doamna ambasador se gândea că audierea cetățenilor ucraineni și a funcționarilor ucraineni care mergeau frecvent la Ambasada SUA ar putea arunca o umbră asupra politicii anticorupție»”, scrie The Hill, citându-l pe procurorul general al Ucrainei.

Colaborarea SUA-Soros la Kiev a fost vizibilă. Mai multi oficiali de rang înalt ai Departamentului Justiției din SUA au apărut în fotografii ca participanți la conferințele și evenimentele sponsorizate de Soros. Una dintre aceste persoane a fost Karne Greenaway, atunci coordonatoare FBI pentru fraude internaționale și unul dintre agenții care investiga afacerile lui Manafort în Ucraina. A participat la mai multe evenimente și a fost lăudată frecvent de șeful ONG-ului din Ucraina și de presa ucraineană. În 2016, agenta FBI a stat lângă directoarea executivă a ONG-ului ucrainean. Mesajul era limpede: Ambasada susține Centrul de Acțiune Anticorupție.

Pentru ca lucrurile să fie și mai limpezi, The Hill scrie că Greenaway s-a retras recent din FBI și a intrat în conducerea … ONG-ului anticorupție din Ucraina.

Nuland, directoarea unui think tank sponsorizat de Soros

La fel s-a întâmplat și cu Victoria Nuland, ale cărei servicii nu au fost uitate de George Soros. După schimbarea puterii in SUA, Nuland s-a alăturat think-tank-ului Center for a New American Security, un incubator al propagandei neocoservatoare care îl are la loc de cinste în lista de donatori pe George Soros, cu peste 500.000 de dolari, alături de marii reprezentanți ai complexului militaro-industrial: Raytheon, Boeing, Chevron, ExxonMobil, Lockheed Martin. Denumirea organizației amintește de Project for a New American Century, care a stat la baza agendei neoconservatoare de la finalul anilor 1990.

Persoane apropiate lui George Soros au declarat pentru The Hill că miliardarul avea deseori contacte cui oficiali ai guvernului Obama-Clinton, însă contactele cu Nuland au fost extrem de intense și de frecvente. Desigur, apropiații lui Soros au arătat că aceste discuții aveau ca motiv preocuparea sa față de Ucraina, nicidecum un scop politic sau de business. Însă, dupa cum am văzut, documentele analizate de The Hill arată cât de bine aliniate sunt interesele politice, de afaceri și filantropice ale lui George Soros.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7

19 Comentarii

  1. Cum a zis Trump recent: „evreii americani care voteaza cu democratii sunt fie dezinformati, fie neloiali SUA”!Le-a turnat gaz pe coada,e mare scandal!
    Trump a facut enorm pentru ei:a mutat ambasada SUA la Ierusalim in dispretul ONU, a facut muci din palestinieni,si tot e muscat de cu..pardon..tuhas in SUA de ei!Pana cand o viata amara si un trai nefericit?:))si le-a pus-o cu declaratia
    https://edition.cnn.com/2019/08/20/politics/donald-trump-jewish-americans-democrat-disloyalty/index.html

  2. (I) Parca prin 2014, când s-a-ntâmplat lovitura de stat brzezinskista-n Ucraina, toata lumea-n România jubila de „slabiciunea” Rusiei, si-n România, de-atuncea si pâna acuma, prin Basescu si restul tembelilor politici (Johannis si echipa) si din presa (de la Adevarul, la EVZ, ziare.com, etc., etc., lista infinita) au facut un pupincurism gretos fata de SUA. Si nu-i de mirare. Fiindca la dezmembrarea FARA NICI UN FOC DE ARMA a URSS, alt cretin, Constantinescu Emil, e chior la podurile de flori de la Prut. La fel Basescului, lui Corlatean, Johannis si restului tembelilor chiori ca-ntr-un conflict militar, România ar fi fost în prima linie. Fara bun simt ca produc, în plus, xenofobie, antisemitism, rusofobie, adica fascism. „Relatia privilegiata” cu SUA, ori alea cu Canada si Vestul Europei reducându-se la „da-mi tot, si pe gratis” (aurul, canadienilor, padurile, lui Schweighoff, petrolul, americanilor, industria, distrusa din placerea lui Petre Roman, Catarama, Mugur Isarescu, si restul patrimoniului – funciar si arhitectonic – distrus si el, + învatamântul scolar, + spitalele si sistemul de sanatate, din placerea infractorului de Nastase Adrian si complicilor („restituirile”, si asa-zisele „privatizari”, care, de fapt = dezmembrarea si subevaluarea patrimoniului industrial al tarii). Nepedepsiti. Si pentru toate astea, „rusii-s de vina”. Rusii, care-au învins nazismul (adica teapa lui Soros-Nuland) în WW2. Si când Putin, nu altcineva decât Putin, declarase ca Ucraina-i o tara artificiala (si-asta-i adevarul), si-n loc sa-si fi urmarit, România, propriile interese, în privinta Ucrainei (naziste, în care drepturile minoritatii române = cvasi inexistente). Când lovitura de stat din Ucraina n-avea decât UN SINGUR SCOP, si anume, CRIMEEA, pentru înc-o baza militara SUA, în locul celei rusesti de la Sevastopol.

  3. (II)Pentru „înconjurarea” Rusiei, bogate, la fel României, în resurse naturale. Nuland + Binomul = a INVENTA cu orice pret un „dusman” ÎN EUROPA, care s-ajunga un câmp de bataie, din mai multe motive : 1. SUA au o propaganda uriasa privind rolul lor în WW2, si faptul c-ar fi fost învingatori, eludându-i URSS 22 de milioane de morti împotriva nazismului si ocuparea Berlinului. 2. Razboiul = crestere economica si, eventual, stergerea datoriilor. Ori, si tot SUA, nu le sunt datoare decât peste 2 trilioane de $ Chinei, fara a pomeni de deficitul de dezvoltare-n propria tara, în care vitrina sunt cele doua coaste, atlantica si pacifica, în detrimentul centrului, si vulcanic, si nedezvoltat. @Albert Zweistein: Trump a facut si mai multe: a scapat lumea de-o sursa de terorism mondial (Orientul Mijlociu) si i-a scapat înscenarii Democratilor privind Rusia. Antisemitismul, în care te-au „educat” Clinton-Obama te-mpiedica sa vezi ca mutarea ambasadei (fiindca, deocamdata, nu-i vorba decât de ambasada, de -un gest SIMBOLIC, de vreme ce capitala tarii-i tot la Tel Aviv) la Ierusalim e-un gest de restituire istorica fata de IsraeL. Ori tu nu esti crestin? si n-ai habar de istorie? Palestinienii, teroristi, sunt, la fel Ucrainei, o creatie artificiala, si ei : Hadrian care se razbuna pe evreii rasculati împotriva dominatiei romane face acolo primul schimb de populatii, al doilea schimb fiind al Otomanilor, care populeaza regiunea si orasul cu turci mameluci, musulmani. Vezi ca nici românii nu te-au asteptat pe tine ca sa se formeze ca stat. Distrus, în schimb, între cele doua razboaie, si-începând cu 1989.

  4. Coorva care-l proteja pe bashescu si sleahta lui de banditi ??

  5. Sclavii lu Soros din Romania, gen Ciolosh, Daniletz, Barna, Pipidi Mungiu etc nu-s departe de acest schizofrenic care finanteaza „campanii anticoruptize” dar mituieshte stîrpituri din ONGuri si politica pentru a-si indeplini mizeriile.

  6. Ce ii mai corupe Soros pe politicienii americani (democrati) si vest-europeni, adica pe cei care ne dau noua lectii de anti-coruptie …

  7. Si mai mananca , inca. Tov. Nastratin Albert Zewastein, acum ai aflat si tu cine iti sunt patroni, da? Tu stiai oricum , de-te-n puii mei , doar ca faceai pe democratu’ ce suge de la marele Licurici. Sunt aceeasi khazari, galitzieni ori trans-nistreni care-l comandau pe taica-tu pe vremea sovietelor, aceeasi tovarasii bolshevici cu nume terminate in ovici,sohn oristein. La ei sugeai , Nastratine! La Brucan, la Gyuri bacsi si la Tory, pe ei i-ai supt la mandibula!!!!

  8. @Hiena care suge:ce ai, ma narodule,te-ai umplut de paduchi?Retardatule..Nu sunteti in stare de o fraza coerenta,de o cifra statistica,numai bale,injuraturi si scuipat …

  9. Nu stiu cum de se aduna la vedere cei ce se „iubesc” ce iubesc infractounile mai ales pe partea financiara. Se unesc cupluri de cate doi(binoame) pun de un ‘festival’ financiar spre buzunarele lor si dupa, direct in functiile inalte,dar doar tot politic. Chestia cu Soros e o cale de a putea arunca ura in masa si masele populare,asta niciodata din cate am cam citit online, nu a avut baza financiara puternica din tata in fiu. Tot ce a acumulat a fost din multe contracte cu statele plus imobiliarele dar i-a functionat perfect mintea! Cat despre anchetata Nuland, o vom mai intalni ca practica e veche! Fiecare trage de sforile care functioneaza si in plus,vorba romanului „nu e prost sau hot cine cere sau impune,e strict cel care executa”! Trageti voi concluziile privind binomul analizat si faceti paralela cu romania celor 30 de mima a democratiei dar tot proasta e reforma gasita si implementata!

  10. Parca nu se stie ca madama a subventionat ‘Maidanul’ in Ucraina si ca a nenorocit RO , in 2012 , cand , contra naturii si a votului romanilor l-a salvat pe Kioru , la rfrdm ?

  11. @Ileana Rollason
    E reconfortant sa vezi ca mai exista oameni care gandesc cu capul lor .

  12. Interesant modul de a fi anticoruptie al americanilor, dupa ce corup Mapamondul… 🙂

  13. Victoria Jane Nuland este o diplomată americană care în prezent are funcția de asistent al Secretarului de Stat al Statelor Unite, având în competența sa Europa și Eurasia. Wikipedia
    Născută: 1 iulie 1961 (vârsta 58 de ani), New York, New York, Statele Unite
    Soț: Robert Kagan
    Copii: David Kagan, Elena Kagan
    Educație: Universitatea Brown, Choate Rosemary Hall
    Părinți: Sherwin B. Nuland, Rhona McKhann
    Bunici: Meyer Nudelman, Vitsche Nudelman
    Os de ardelean neaos, ca Petrica Gatdelebada.
    Cum sa nu fie apropiata de Soros?!

  14. As adauga si ceea ce scria Philip Roth in „Complexul lui Portnoy” : „Voteaza democrat, gindeste Neanderthal” …

  15. Eheiii, copiii mosului, se vede ca sintem cu secole in urma lor, cu „civilizatia” ! Ceea ce la noi se numeste, grosolan si mirlaneste, „trafic de influenta”, la ei se cheama, soft si sunind ca o muzica celesta, „lobby” ! Ce stim noi, incaltati cu gumari si de la coada vacii, ce inseamna „lume buna” si „afaceri” ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.