Prezidențiabili, revoltați și pierde-vară

Se cam limpezesc apele pentru prezidențiale. Cu Theodor Paleologu care să-i țină lanterna lui Traian Băsescu și cu Mircea Diaconu care încearcă să repete surpriza de la europarlamentare, tabloul se cam completează. Avem și reprezentantul serviciilor, și purtătorul de șapcă americană, ca nu cumva să-l confunde populația, și populația săracă și îmbătrînită a Romaniei.

Între aceștia, singura idee spectaculoasă pare a fi cea a lui Mircea Diaconu. Adică Republică parlamentară! Sună neașteptat și distinct față de tot ce au anunțat ceilalți. Dar la fel de bine s-ar putea ca Mircea Diaconu să renunțe pe parcurs. Abia și-a anunţat ideea de a candida. Pînă la cele 200.000 de semnături mai este mult. Şi s-ar putea ca la un moment dat, fie le are, fie nu, Mircea Diaconu să piardă ideea pe drum.

Populația României este obişnuită cu un șef de stat, cu un tătuc, cu un fel de președinte care să mimeze măcar poziția și atitudinea. Oricum, candidatura lui Mircea Diaconu vine ca o poveste de amorul artei, ca o revoltă de cetățean care s-a săturat de toate și de toți și care crede că poate strînge mulțimile în jurul unui proiect de schimbare majoră.
România nu se poate lăuda cu o asemenea apariție spectaculoasă, în genul celei din Ucraina.

Tot la revoltați l-aș trece și pe Liviu Pleșoianu. Oricum, după cum arată lucrurile, peisajul este conform cu tradiția. Partide și candidații lor, plus aventurieri, revoltați și pierde-vară, preocupați să mai apară pe la televiziuni.

Se va supăra Florin Călinescu, dar degeaba. După atîția ani de umor și ironie, după ce se poartă de parcă ar fi în centrul lumii sale, nu cred că are o brumă de șansă. După cum nici Theodor Paleologu, nici dacă i-ar lua alături pe Baconschi și pe Anca Boagiu și pe Elena Udrea, adică toată gașca din jurul lui Traian Băsescu, n-ar ajunge cine știe unde.

Multă lume îl vede cîștigător pe purtătorul de șapcă al americanilor. Tot ce se poate! Dar la fel de bine, poate pierde ca ultimul fraier. A risipit patru ani și jumătate la Cotroceni și pe ruta București-Sibiu și s-ar putea ca, în ciuda sprijinului intern (SRI) și extern (SUA și Germania), din senin, destinul să-și schimbe alegerea.

Şi atunci, nici călare pe rachete nu mai cîștigă!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 11

35 de Comentarii

  1. Mai toti dintre noi dorim un Presedinte care sa ne aduca Siguranta si Ordine in viata noastra.
    V-ati gindit la Dana Girbovan ?

  2. Din pacate pentru unii,dar si din fericire, Destinul e forta:Ce ţi-e scris, în frunte ţi-e pus”.!Al doilea mandat e deja in buzunarul lui Pascupas,numai orbii nu vad !La cca 80 de zile inainte de alegeri,e dureros sa vedem atatia fraieri agitandu-se ca pestii pe uscat cu candidaturi comice!Probabil vor fi recompense materiale,altfel nu inteleg zbaterea ..

  3. Poate renunta Plesoianu in favoarea lui Diaconu si atunci adio Imbecilule de la Cotroceni..ia-ti sepcutza si te du!

  4. Vorba aceea ‘ voteaza cine poate dar … iese cine trebuie ‘, acest ‘ , deci, ce avem noi aici : – un KWI care are priza la UE dupa ‘dineul de la Sibiu’ si calitatile sale de ‘prim turist’ si ‘ Gica _Contra’; – un opozant al PSD din … randul PSD, Plesoianu; – doi actori care vor rolul de ‘manager’ pe modelul ‘ toti jucam un rol pe scena vietii ‘; – un Paleologu mic, ca si partidul care-l sustine, la un sondaj ad-hoc putini ar fi aceia care stiu cine a fost tatal sau, AP; – lidera PSD, impinsa ‘in fata’ nu se stie de ce, glumesc, se stie, partidul are nervoie de ‘un tap ispasitor’ caruia sa i se puna in spate toate nereusitele guvernarii.

  5. Niciunul dintre cei vreo 24-25 de potentialii prezidentiabili nu are program politic sau vreo idee clara despre ce vrea sa faca cu tara asta. Parerea lui Mircea Diaconu ca presedintele trebuie sa stea la Cotroceni pe post de momaie ca Romania este o republica parlamentara este contraproductiva. In realitatea, presedintele ESTE seful statului roman, chiar daca parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului, pentru ca el reprezinta Romania.
    Din fericire pentru tara noastra, va apare, in cele din urma, un candidat care stie foarte clar pe ce lume traim si are solutii la provocarile viitorului, un roman patriot, crestin practicant cu trairi mistice, foarte talentat, strateg, vizioar, cintist, drept si INDEPENDENT.

  6. tot un fel de bunic pus in geam la nevoie, ca treburile le hotaraste cine trebuie …

  7. Hai, maaaa ! Sa nu ne spui ca Jiji candideaza !! Ca eu unul de abia astept sa vad oile pascind gazonul la Cotroceni !

  8. Republica parlamentara care ridica mana dupa omul din prima banca. Imi votez calul senator.

  9. Greu de mers la vot…In ce îl privește pe Diaconu, ce naiba caută cu Ponta? Își sapă groapa.

  10. Hai să nu ne mai dăm atâta după cireș.
    Candidații cu șanse reale la fotoliul cotrocean sunt doarcei propulsați de cel 2 partide majoritare: PSD (și cum i-o mai fi spus lui înainte – alianța usl. pdsr etc.) și pnl (sau cum i-o fi spus înainte pdl, alianța da, pd)
    Candidatul psd-ului este la păstrare și deslușește meșteșugul vârcolacilor (vâră colacii în cuptor la brutărie)

    În momentul de față în Rröemenika există doar un singur candidat: Iohannis.
    Candidat care de-o fi să nu-și facă nici un pic de campanie, de-o fi să seta numai la plajă în Florida, loc din care să transmită în mod repetitiv un singur mesaj electoratului român (Mehr Muje,!) și tot va fi cadorisit cu cel de-al doilea mandat.
    Asta ce se behăie de tot felul de gazetari zdrențăroși și guralivi răpănoși prin paginile unor fițuici șeicărene e doar batere de apă-n piuă, ca să mănânce și gura lor un Petrossian și să li se umezească și lor gâtlejul c-un Moet.

    Ce șanse să aibă limbricii și păduchii din tagma diaconu, barna, pleșoianu, dăncilă, paleologu etc?

    ZE-RO!
    ZE-RO BA-RAT!
    Trece Iohannis cu bocancii peste ei, en fanfare, în ritm de „Horst Wessel Lied”.

  11. Cum mai,nu castiga VV? Va spun la trezorier,sa stiti! Ce pazesc postacii? La treaba baieti. Nu-i asa ca VV are 110%? Bagati tare. Mare tristete pt. voi. Iar castiga Ficusul?!

  12. După ce a votat în legislativul UE în favoarea legalizării căsătoriilor între persoane de același sex, Mircea Diaconu, alături de alți doi europarlamentari români, Renate Weber și Marinescu Marian Jean, și-a pus semnătura pe manifestul Spinelli, document care spune că “Soluțiile naționale nu pot furniza soluții adecvate. (…) Soluțiile naționale aparțin trecutului. Scopul nostru este o Europă Federală, o Europă post-națională. Pentru că aceasta este Europa viitorului.”
    (manifest al grupului Spinelli din PE).

    Dacã rãmînea la profesia de actor, în memoria colectivã ar fi rãmas o figurã de patrimoniu autenticã şi valoroasã. Între rolul de ieri şi cel de azi s-a cãscat hãul pervers al „tranziţiei” interminabile pentru „România furatã” în acel decembrie, dar folositor unor actori versatili, iubitori de bani şi putere.

  13. Purtatorul sepcii cu inscriptia ” Make Romania great again „( SA FACEM ROMANIA MAREATA DIN NOU ) are 5 ani la dispozitie sa puna in practica ceea ce scrie pe sapca . Si-a risipit primul mandat incercand sa faca fata asaltului fortelor intunericului , unui grup de infractori si a unei structuri mafiote cocotate la varful puterii ce au adus Romania cu cel putin 15 ani in urma si sa mentina pe linia de plutire statul de drept si firava democratie . Chelnerul mustacios , tartorul debandadei si haosului creat pentru a scapa de puscarie , repara masini in atelierul Rahovei si haita debusolata va ajunge cu botul pe labe . 2020 va fi anul intrarii Romaniei in normalitate , repararea dezastrului produs si trezirea dint-un vis urat al unei natiuni ce a trait periculos de la alegerile nenorocite din decembrie 2016 . Multi vor plati pentru faradelegile comise , poporul roman trebuie sa vegheze ca nenorocirea care s-a abatut asupra tarii prin preluarea guvernarii de monstruoasa coalitie PSD-ALDE sa nu se mai repete NICIODATA !Situatia este limpede , zarurile au fost aruncate , in cursa asta pariatul pe cai morti este ca disperarea pilotului care nu reuseste redresarea avionului si , mai grav , nici macar catapultarea . Romanii , dupa 30 de ani de bataie sistematica de joc la adresa lor din partea politicienilor lipiti de fotoliile parlamentare , s-au trezit si vor plati cu varf si indesat la urne . In 30 de ani de jegmaneala , umflat portofele si buzunare si facut politica dupa ureche in interes propriu , a sosit timpul resetarii si schimbarii totale , sa punem Romania pe orbita democratiei autentice , sa o integram in randul tarilor civilizate , sa punem omul potrivit la locul potrivit si sa terminam cu sleahta de nemernici corupti . Da , cine se frige cu ciorba , sufla si-n iaurt !

  14. @Doru:Plesoianu e mult mai simpatic si cu priza la votanti,decat Mos Diaconu,care are 70 de ani la fel ca Mos tariceanu,si e tot un lihnit dupa bani nemunciti…

  15. Maaaaaaa sau Beeeeehhhheeee, Becali nu mai candideaza, pentru ca politica nu i-a adus niciun castig pana acum. Un presedinte crestin-ortodox practicant este o garantie ca Romania s-ar indrepta intr-o directie buna, altfel chiar vor paste oile in curtea Palatului Cotroceni.

  16. Dl Nistorescu,clasificarea Dvs e aproape stiintifica,oricum asa ii si repartizau impaiati la Muzeul Antipa,in prezidentiabili,revoltati si pierde vara !Cu observatia minuscula,pe Diaconu il trecem la 70 de ani cati are,la categoria „pierde-vara”,atat datorita faptului ca intram in septembrie,deci a pierdut vara cat si dpdv caracterul acestui viermisor cu fata umana

  17. „Make Romania great again” si „presedinte independent” sunt doua teme de meditatie care te scot din starea de apatie,te mentine vesel toata ziua veselia trecind si la cei care-ti sunt prin preajma,depresia e tinuta la departare,aceste doua sintagme sunt ale naibi de comice.Ca sa iesi la rampa cu asemenea zicatori trebuie sa fi-i mare jigodie,neobrazat.

  18. Dl Nistorescu,clasificarea Dvs e aproape stiintifica,oricum asa ii si repartizau impaiati la Muzeul Antipa,in prezidentiabili,revoltati si pierde vara !Cu observatia minuscula,pe Diaconu il trecem la 70 de ani cati are,la categoria „pierde-vara”,atat datorita faptului ca intram in septembrie,deci a pierdut vara cat si dpdv caracterul acestui viermisor cu fata umana,ficus de baza al Antenei 3!

  19. Nu inteleg de ce s-a bagat si Diaconu in aceasta cursa a prezidentialelor! Daca era atat de revoltat ca si cetatean, putea sa-si declare sprijinul pentru Liviu Plesoianu. Asa, pare o petarda a serviciilor, mai ales ca este sprijinit de catre partiduletul de tradatori a lui Ponta (acoperit al SIE, dupa cum se cunoaste din multe exemple).

  20. Eu personal tot sper ca va aparea cineva desi timpul nu mai are rabdare, semnaturile trebuind depuse pana la sfarsitul lui septembrie, nu un „tatuc” ci un roman care sa merite Romania, acesta tara luata ostatica de o populatie spalata pe creier care gandeste doar cu stomacul, incapabila de sacrificiu, de inovatie si mai ales de munca, multa munca in folosul tarii si care de 30 de ani si-a ales conducatori marionete care au vandut bogatiile tarii pe nimic. Altfel, nu va fi nicio surpriza, daca nu castiga Iohannis, castiga Barna. Pentru tara este mai bine sa castige Barna pentru ca spre deosebire de de PNL care este sclavul lui Iohannis, USR il critica pe Barna de nu se vede, un partid democrat in spatele viitorului presedinte este de preferat unei turme liberale. Restul este pierdere de vreme, ridicolii de diaconu, un actoras expirat care a facut mai multi bani din politica decat din meseria sa, de plesoianu rusofilul de mucava, blonda turnatorului felix motanul sau analfabeta analfabetilor din ciuma rosie nici macar nu sunt optiuni. Paleologu este o pasara rara de intelectual rasat nu numai in politica romaneasca si europeana ci mai ales in societatea romaneasca alcatuita 90% din analfabeti, analfabeti functionali si mediocri, toti corupti intr-o masura mai mica sau mai mare. Cum sa voteze ei pe cineva ca Paleologu care doar prin prezenta le aminteste frustratilor ce nimicuri consumatoare de oxigen sunt?!

  21. Sa ne gandim la urmatorul scenariu:1.Mircea Diaconu intrat in cursa la un moment dat da mana cu Plesoianu si acesta renunta ca voturile prezumtive sa ajunga la primul.2.Se poate repeta scena plangacioasa stolo/base si Viorica presata de sondaje si din interiorul psd sa renunte in favoarea lui Diaconu!!3.Si finala sa se dea intre Iohanis care nu a facut nimic in 5 ani si Diaconu ca mesagerul stangii si posibil viitor presedinte ca doar ce numai in Ucraina se poate ,la noi nu!!!

  22. @misu: Mars de aici, cu manipularile tale ordinale de sobolan userist (securist)! Liviu Plesoianu presedinte! Restul sunt tradatori si nevertebrate, mai ales alogenul de Barna.

  23. @Citizen: Si ALDE e full de acoperiti SIE ,100%, Pro Romania e cu motor hibrid, 50% SIE,50% SRI!
    In primul tur il votez si eu pe Plesoianu, pentru atitudine..

  24. @Citizen:marioneta putinisto-bolsevica plescoianau chiar daca vine Putin calare pe toate rachetele cu care da chix la teste si cu care s-a facut de rasul lumii nu ia mai mult de 1%! Ma bucur ca voua tiraspolenilor de la sputnik va e frica de Barna, confirma ca este candidatul cel mai democrat si capitalist. In caz ca nu apare un alt candidat am si eu o optiune de vot. Barna nu a fost la putere, ce a tradat si vandut Barna, mai manipulator mincinos? Pentru ce au vandut si au tradat guvernele PSD, partidul lui plescoianu exista liste fara sfarsit. Daca plescoianu avea caracter si nu era complice la tradarea si vanzarea tarii nu intra in PSD.

  25. Nu contează destinul, ci tableta lui. Homo faber ne va mai pacali o data?

  26. Politica lumii descrise de I.L.Caragiale condimentata cu sos „Trump”…

  27. Romania, trezeste-te!
    Liviu Ioan Adrian Plesoianu – Presedinte!

  28. asta ne mai lipsea ca sa fie meniul complet:un saltimbanc si mascarici , ca diaconu, cel linge blide pe la antene , sa ajunga in deal la Cotroceni. De rasul ratelor :mac,mac, mac grai diaconu .

  29. @Misu: Nu sunt din Tiraspol, ci din Romania. Faptul ca apar articole cu diversi politicieni in Sputnik, nu-i face „oamenii rusilor”. Citesc o gramada de articole cu kkreaza de Barna in Sputnik, o fi omul rusilor si el?!?
    Se vede de la distanta ca esti un trol securist care manipuleazala greu pt paridul securistilor, usr (am scris deliberafara majuscule) ori esti o planta salatae creier.

  30. E ridicol sa ceri votul cetatenilor, nu al partidelor, ca INDEPENDENT – si sa ceri republica parlamentara… Probabil, nu s-a inteles bine ce-a vrust sa spuna Mircea Diaconu.

  31. Inainte de orice, independentul Diaconu trebuie sa faca publica o declaratie amanuntita despre trecutul sau nesecurist. Cu ocazia participarii sale la fostele europarlamentare o fi omis ca tot omul niste amanunte, dar acum ca aspirant la fel de independent la functia de presedinte, trecutul sau din acest punct de vedere trebuie sa fie impecabil de limpede. Romanii sunt dela patiti cu altii.

  32. M[ Albert Zweizwiebel, au și românii dreptul să aspire la altceva. Cinci ani cu dulapul au fost de ajuns. S-a văzut că nu are nimic de zis, ci numai de tras foloase personale.Oricare din ceilalți – Diaconu, Pleșoianu, Dăncilă, Ramona Ioana – este mai bun decât dulapul. Restul este ca și el – doi bani.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.