Ce se va întâmpla cu pensiile militare

Viorica Dăncilă a anunțat că PSD susține ferm ca impozitarea pensiilor speciale să nu fie aplicată și pensiilor militare, precizând că pensiile militare de stat trebuie să rămână pe sistemul de impozitare care este în vigoare.

„Partidul Social Democrat susține ferm ca impozitarea pensiilor speciale să nu se aplice pensiilor militare. Pensiile militare de stat trebuie să beneficieze de sistemul de impozitare aflat acum în vigoare. Vom promova acest amendament în Camera Deputaților, care este cameră decizională”, a scris Viorica Dăncilă, pe Facebook.

Premierul a mai spus că avem o datorie morală față de cadrele militare, ca stat membru al NATO.

„Ca țară membră a NATO, avem o datorie morală față de cadrele militare în activitate, în rezervă și în retragere. Prin exceptarea cadrelor militare de la supraimpozitare, ne aliniem legislației europene. În majoritatea statelor UE și NATO, regimul pensiilor militare este reglementat prin legi speciale”, a conchis liderul PSD.

Senatul a aprobat, miercuri, proiectul legislativ inițiat de Eugen Teodorovici privind impozitatea pensiilor speciale, care prevede impozitarea pensiilor între 7.000 și 10.000 de lei cu 30% din sumă.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat, ca prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaților.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

31 de Comentarii

  1. Pensile militare nu , sunt din NATO, la magistrati banuim ce o sa spuna CCR/ICCJ, politicienii fac legea___ Propun o impozitare cu 50% a pensilor ” nespeciale” ca sa nu supere pe nimeni

  2. Nu poti impozita numai pensiile nespeciale. La cel mai mic stranut inspre CCR amendamentul va fi declarat neconstitutional.

  3. Pensiile militare in SUA -baza NATO este ,citez:”The US military offers very generous pension benefits—after 20 years of service, members can retire with 50% of their final salary for the rest of their lives”https://qz.com/929153/only-one-in-five-people-take-up-this-incredibly-generous-pension-to-retire-at-40/
    Comparati cu pensiile militare speciale care sunt mai mari ca ultimul salariu!

  4. ” Armata SUA oferă beneficii de pensii foarte generoase-după 20 de ani de serviciu, membrii se pot retrage cu 50% din salariul lor final pentru tot restul vieții lor „https://” com/929153/Only-One-in-Five-People-take-up-this-incredibly-generous-Pension-to-retire-at-4″ – De acord dl. Gollum ! Cu o precizare importanta ! Eu am o vechime de 36 de ani, toti în condiții speciale(poliția de investigații criminale). Vechime totală cumulată, 53 de ani ! – Pensia medie în armata SUA, a fost în anul 2018 de 6.632 USD/lună. M-aș mulțumi și cu jumătate din aceasta ! 3316 dolari SUA = 15.684 lei !!! Sau măcar cu o treime = 10.453 !Cu deosebită stimă

  5. Toti suntem speciali , pentru ca toti facem parte din NATO . Din cele scrise mai sus se intelege ca militarii au trecut in NATO , iar restul cetatenilor din Romania au ramas in Tratatul de la Varsovia. Este evident ca toti am trecut de la Tratatul de la Varsovia la NATO : doctorii din maternitati care ajuta mamele sa nasca viitorii militari , doctorii care mentin sanatatea celor care vor deveni sau sunt militari , cadrele didactice care educa si instruiesc viitorii militari , agricultorii care produc mancare pentru cei care vor deveni militari sau sunt militari , muncitorii care produc imbracaminte si incaltaminte pentru militari , cei care construesc C.F. , sosele pe care vor circula militarii , cei care produc energie electrica , termica… Repet toti facem parte din NATO si la bine si la rau. Prin urmare toti suntem speciali.

  6. D-le Pensionar Militar :suma totala platita pensiilor militare in SUA este de cca 10% din bugetul militar!Am calculat si eu cca 57 miliarde dolari la peste 2 milioane de pensionari militari si a iesit cca 28 mii dolari/an pensia medie adica cca 2300 dolari /luna la trupa mai putin,la ofiteri mai mult,intr-un raport de cca 1:3 deci pensia unui ofiter e generoasa dar sunt mult mai putini decat trupetii !
    Pentru dumneata Armata Romana are 1248 generali la cca 70.000 militari
    Armata SUA nu are 700 raportat la o armata de lacca 1 milion de militari
    https://www.statista.com/topics/2171/armed-forces-of-the-united-states/:))))0
    Inflatie de generali,de acord?

  7. Vai de capu’ nostru! Iar ne intorc astia unii impotriva celorlalti si asta ne face fericiti. Demersul asta nu e dovada esecului unei guvernari neghioabe, ci un act de dreptate sociala! Nu zau? Pai cine a promovat ideea de pensii speciale (nu de serviciu, atentie!)si legislatia aferenta?
    Opozita actuala, in asteaptarea ciolanului, pregateste terenul grelei mosteniri ca paravan al viitorului esec. Imaginati-vi-l pe Citu in postura de diriguitor al finantelor! Ce a produs insul asta in afara de atacuri de panica? Nu ca actualul ar fi mai breaz.
    Nu e exclus ca CCR sa constate ca prin aceasta lege se introduce o cota progresiva de impozitare doar pentru o anumita categorie de venituri si ca acest lucru nu e „firesc”. Recomandarea va fi ori toate veniturile vor avea acelasi regim de impozitare, ori ramane ca inainte. Asa se termina treburile facute cu cap.
    Pentru ca asa functioneaza Romania, intr-un continuu cerc vicios.

  8. Tot ceea ce este necontributiv trebuie desfiintat. Pensiile militare in afara faptului ca sunt de la 50 de ani (ar trebui la 57 de ani) au o formula idioata de calcul de ies cu pensii uriase de multe ori mai mare ca salariile . Discrepanta cu pensiile publice este imensa (de 7 sau 8 ori mai mare). Astia-s timpiti sa continue aceasta discrepanta si inechitate sociala severa. Rusine ! Rusine !

  9. Desigur !
    Numai ca unii sint niste ”imbecili speciali” si put a hazna !!!

  10. Tu ai intrat in UE, in NATO intra tara si armata, nu civilii. Ce actiuni faci tu pentru alianta NATO, in UE te plimbi in concedii.

  11. si cine ia facut generali, aud ? si cand au izbucnit, nu cumva in domnia pdl-pnl

  12. deci cei peste 10 000 raman neimpozitati??? MISTO. creier iti mai trebuie ca, cap ai. In fapt tot scandalul este fals. PENSIILE SPECIALE SUNT PENSIILE ADEVARATE DUPA SISTEMUL DINAINTE DE 1989( mai putin excrocii care si-au declarat ultimul salariu la un nivel fals „incluzand si venituri extrasalariale”. nu exista nicio legatura cu contributivitatea la pensiile normale, deoarece valoarea punctului este falsa. stabilind valoarea leului din anul contributiei si valoarea actuala plus dobanda rezulta valoarea din pensiile speciale.

  13. Nu va mai comparati cu cei din armata SUA ca noi nu suntem SUA,iar voi nu v-ati luptat decat cu sticlele de bautura!De acord sa aiba pensii speciale doar cei care au fost in teatrele de operatiuni nu cei care au taiat frunze la caini prin nu stiu ce birouri!

  14. Pensia unui cetatean care a muncit peste 40 de ani in economia Romaniei este sub 2000 lei iar pentru unul care a taiat frunze la caini 20 ani sau mai putin ni se pare revoltator sa-i taiem 2000 ron din cei 7000!Normal orice pensie speciala trebuie desfiintata si chiar daca individul nu a contribuit pensia lui trebuie calculata dupa veniturile primite ca unui cetatea oarecare si atunci nu vor mai fi discutii!

  15. Corect este pentru toată lumea aceeasi formulă de calcul. Militarii si restul cu pensii speciale au avantajul ca ies cu 10 ani repede la pensie si este suficient.

  16. CUM SA IMPOZITEZI PENSIILE MILITARE ? ASTA-I ATAC DIRECT LA „EROII NEAMULUI” PAI STITI CAT AU „LUPTAT” EI ? SI CAT DE GREU LE-A FOST ? ZIUA LA POPOTA , LA SFARSIT DE PROGRAM – CONDICA LA BARURILE CARE INFLORISERA PE LANGA UNITATILE MILITARE . E DREPT , CAND LE VENEA „STRESU” SE MAI REPEZEAU IN RACANI ” CULCAT , SALT INNAINTE , DREPTI , CULCAT ” SI ACUM ? ASTA-I RECUNOSTINTA ?

  17. Se vede de pe Luna ca lumea are o problema (sa nu zic boala) pe militari, ca altfel ar vedea si magistratii si pilotii (care sunt platiti tot din bani publici), chiar si un profesor universitar care dupa marire are 8000 lei. Ce face el de banii astia asa grozav? Sta cu fundul pe scaun ca oricum diplomele se iau cum se iau.Isi pune cumva viata in pericol?Dar cu cei care n.au muncit in viata lor o zi si iau 700 lei, cum e? Deci sunt o gramada de categorii care iau super bani si nu vede nimeni.Si mai sunt foarte multi. Militarii au in medie 3000-3500 ron pensie. Sunt intr.adevar cativa care au pensii exagerate dar sunt tot ai lor,de „sus”si nici militarilor de rind nu le convine treaba asta. Nu va avea niciodata un militar asemenea pensie dar indoctrinarea Olgutei a dat roade. Toti habarnistii isi dsu cu parerea intr-o democratie de kkt, pardon, de carton.

  18. Mai lasa mistria si lopata.stersul la fund pe străini.. .pune mana pe carte, lasa carcoteala si ciocu mic de vrei pensie in Ro…

  19. Aviz circotasilor. La virsta optiunii profesionale, adica in adolsecenta, prea putini aleg cariera militara. Aceasta inseamna facultatea, chiar liceul, in regim de cazarma, adica fara excursii de weekend, discoteci, filme, plimbari cu fete, doar instructie, carte, sport dar nu de voie ci in poligonul *utere, pe scurt, program comandat 24/24. Statutul de militar nu se termina la incheierea orelor de serviciu, care, totusi, nu se compara cu cele ale civililor. Exista consemn in garnizoana, concedii cu itinerar cunoscut, exercitii de alarma pe timp de noapte. In caz de conflict armat, nici o solda nu poate compensa pierderea vietii. Atunci, de ce atita cleveteala?

  20. Viorico stiu ca esti in campanie electorala dar dc ne spui si de unde dracu dai atatia bani esti cea mai tare. Voi va imprumutati saptamanal si vorbiti de pensii speciale. Atatia generali cati ati facut cum este posibil. Se vede ca merita toti banii si politia dupa cazul Caracal si armata ca au fost atatea razboaie lut-ear dracu de vacuta proasta ca numai cu minciuni poti sa mai castigi.

  21. Sunt subofițer în rezervă și am ieșit la pensie de 2 ani. Am lucrat 35 de ani (lucrați zi de zi fără concedii medicale) și am o pensie netă de 2963 lei. Unde-i pensia speciala, îmi spune și mie cineva?

  22. Toti se cearta pe pensii dar nu le zice la puturosii de la guvernare din ultimii 30 ani…FACETI BA FABRICI SI UZINE PROFITABILE…DACA VINDEM MARFA AVEM BANI..text corectat

  23. Întregul scandal, interminabil, cu pensiile militare a inceput de la nenorociții de pdl-isti besescu și Boc. Să-i bată Dumnezeu de ticăloși!

  24. Pensiile militare sunt în medie de 3500 lei, așa că mai lăsați prostiile pe care le vând unii idioți.
    Militari sunt și cei care te salvează la accidente, incendii. inundații, cutremure, care scot iarna bătrânii din zăpezi… la lopată !
    Cei cu pensiile uriașe dunt câțiva șefi dați mereu ca exemplu, ca bățul prin gard.
    Tot ei ar beneficia și de această excepție… nu mai spuneți prostii cu răutate dacă nu aveți date.
    Ca exemplu putem spune că civilii au pensii uriașe …și-l dăm exemplu pe Isărescu…
    Cam așa e cu militarii…
    Iar ca o informație publică, corectă și verificabilă din lege, militarii au vârsta de pensionare 60 de ani.
    Deci nh 40, 45 cum se exagerează în public.
    Cei care ies la pensie mai devreme sunt cei care au avut condiții deosebite de muncă, scafandri, piloți, geniști, etc., care pot scădea din cei 60 de ani… exact ca grupele de muncă la civili. (mineri,baviatori,siderurgiști, etc)
    Ați sta lângă un genist cu o bombă la 60 de ani, cu 2 perechi de ochelari și mâna tremurândă…
    Desigur că mulți au abuzat și s-au pensionat abuziv, doar aceștia trebuie să plăteazcă… nu toți militarii.
    Vă rog să nu mai spuneți aiureli neinformați !

  25. Eu as fi de acord cu o pensie specială sau cum vor ei sa o numească doar pentru cei care au fost în teatrele de război. Nu 90% din militari români care stau acasă. Noi nu ne comparăm cu americani de nici un fel.

  26. Pensiile speciale și cele militare nu sunt pe drept. Cum să ieși la pensie cu 7000 lei sau 10000 lei? Nu este normal. Să li se impoziteze 45-50% așa cum fac cu salariile medicilor.
    Nu este normal ca un general să stea acasă la 55-60 ani să se plimbe, sa mănânce pensia liniștit și un chirurg la 65 ani sa activeze încă la spital de stat, să facă gărzi, singur, să opereze cu asistenta, să ia pe o gardă de 24-30 de ore 1000 lei și 45% impozit la salariu. Acești „speciali” merită impozitați la sânge. Școala lor nu este nici pe departe ca unui medic, nu au răspundere, și noaptea dorm liniștiți cu capul pe pernă, in caz de război se dau bolnavi, nu au nicio răspundere. Rușine!!!

  27. Eu zic sa vedem mai intai ce facem cu magistratii care isi dau singuri pensii, prin hotarare judecatoreasca daca Guvernul face pe nebunul, pensii de 20 de mii, 40 de mii , 60 de mii de lei.
    Uitati-va la magistratii CCR in declaratiile de avere si o sa vedeti ca unul de acolo, care cumuleaza pensia cu salariul, ia intr-o zi pensia pe care un colonel o ia intr-o luna.
    Apoi, in lumea asta, de la AICuza incoace, exista numai doua feluri de pensii: pensii civile si pensii militare.
    Deci sa vedem ce facem cu grupurile care au pensia medie de 15000-20000 de lei: magistrati, aviatori, CCR, Curtea de Conturi, parlamentari care isi fac singuri , cat vor , pensiile.
    Toata lumea se ia de Armata/”marea muta” conform „traditiei istorice” la romani, pentru ca romanilor le este frica sa se ia de cei care au, intr-adevar pensii foarte mari si NEMERITATE, le e frica, zic, sa nu-i prinda la furat, ori sa le insceneze ceva, ca, de, la asta se pricep.

  28. Cata nesimtire.Mai tampitilor V-ati incalcat juramantul militar,v-ati ucis comandantul ,ministrul apararii nationale a fost inpuscat sau s-a lasat inpuscat,Stanculescu si-a pus piciorul in ghips, Trutulescu a facut trafic ca ultimul borfas ect .Ce mama dracului ati facut ma in afara de 89 cand v-ati inpuscat intre voi???

  29. Pensia mea militara, este formata din:civila(Min.Metalurgiei,Sanatate…)+de serviciu militara=32 ani/1350 lei.Am platit o perioada impozit si CAS ,ce depasea 1000.Ce spaciala?De ani de zile, o indexare,
    iar ptr.inflatie 18 lei.Ne ajung din urma,cu pasi repezi asistatii sociali,cei f.studii si calificare.Asta inseamna, umilita si o mare mizerie.Ne baga pe toti in aceiasi oala.Rusineeeeeeeee.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.