Un spital cere ajutorul populaţiei

Spitalul Rădăuţi are nevoie de personal, materiale sanitare şi medicamente, în condiţiile în care a devenit unitate de suport COVID-19.

Managerul Spitalului Municipal Rădăuţi, Traian Andronachi, spune că fără ajutor unitatea medicală nu poate face faţă.

„Dacă nu vom primi rapid ajutor este extrem de clar că nu vom rezista mult. Iar deschiderea UPU Suceava nu reprezintă o soluţie favorabilă atât timp cât nu este susţinută de secţiile necesare funcţionării, în condiţiile în care cele mai multe cazuri sunt direcţionate la noi, la Rădăuţi. Mai mult, pentru unele cazuri care sunt trimise la noi nu avem personal de specialitate. Am mai avut aproape 48 de ore şi ajutorul unor medici de la Iaşi, dar prin deschiderea UPU Suceava aceştia au plecat acolo, iar acest lucru pune o presiune şi mai mare pe cadrele medicale de la Rădăuţi”, a spus Andronache.

Potrivit managerului, Spitalul Municipal Rădăuţi are 460 de paturi, iar dacă va prelua şi pacienţii de la Suceava ar însemna un plus de peste 1.200 de paturi, adică bani şi angajaţi suplimentari.

„Nu ne este ruşine sa spunem adevărul şi să solicităm sprijin de la populaţie atât timp cât sprijinul solicitat de la Consiliul Judeţean, DSP, MS, adică autorităţi ale statului în subordinea guvernului, sprijin solicitat prin adrese ca s-a îngălbenit faxul (că e urgență şi nu trimitem cu poșta), nu au primit niciun răspuns până astăzi, 29 martie 2020, ora 13.20… Ba, era să uit, am primit 25 de măscuțe de la statul roman… 25, nu 25 de mii”, a mai spus managerul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. „Un spital cere ajutorul populaţiei”adica, sa livreze populatia cati mai multi bolnavi de coronavirus?ca nu se intelege..

  2. Lepadati-va de spaga pana nu e prea tarziu. Coruptia a ras imperii si regate, daramite un spital.

  3. Problema subfinanțării este cronicizată în România. Poate că acesta este un motiv al corupției din acel domeniu de interes vital…asta, pentru idioții care au rămas la sloganurile hashtag!!! Zecile de ani de subfinanțare, incă din anii 80, generează fenomene dramatice, ale căror victime sunt chiar pacienții, utimii din acest lanț. Dar, să nu uităm de prietenii veroși, Cocoș și alți imbecili pdl-pnl, alții, mai nou, puternic ancorați în zona hashtag, care au supt decenii din contractele cu statul. Cred că, molima va face noi ”fericiți” din zona asta și sper să-i cunoaștem și noi, contribuabilii obișnuiți. Așa…de curiozitate! Astăzi, decontăm anii de indiferență și supușenie oarbă, problema este dacă asta vom face și după ce va trece molima…

  4. Hallo, bre nea Rafila, mata ai auzit de acest spital ca nu au cele necesare? Dumitale intelegi ce inseamna cuvantul panica la modul real sau il folosesti doar pentru a induce teroare in creierul celor vii din Romania?

  5. ADEVĂRATA STARE DE TEMERE

    Mey, am și Io* o întrebare întrebătoare:
    Dacă amu, închis fiind Spitalul județean și toate cazurile de pacienți „regular” se tratează la Rădăuți, am și Io* o curiozitate sardonică: mai sunt pe aclo, în acea urbe a teNbelismului în stare pură, ceva magistrați care ACUM să mai clameze vreo eventuală STARE DE TEMERE?

    Întreb și Io*, amuzat fiind de Atotputernicia Măritului și Înțeleptului Zeu, care le vede pe toate, le știe pe toate și mai ales… LE ȚINE MINTE PE TOATE!

    Vicolitza, cum e cu starea de temere?
    Aia REALĂ, nu cea simulată ca să fie aruncați oamenii în temniță?
    Nasol?
    Nasol sentimentul?

    Mai ales că acest admirabil și fascinant Covi se pare că-i cu dedicație pentru sclifosiții dedulciți la trai pe vătrai, farniente pe banii po_ulimii, nicidecum pentru javre bătrâne, cu oasele hârșâite în frig și foame și cu blana tăbăcită de cicatrici.

    Nu-i așa că Măritul Zeu e Atotcunoscător, Atotștiutor și Atoatefăcător?

  6. Nu se poate . Eu nu cred . Sigur este o greşeală . „O tempora o mores !” (Cicero)

    Ce spunea ieri Herr Präsident ?
    „România este pregătită pentru a face față cât se poate de bine acestei epidemii și vă asigur că vom lua în continuare toate măsurile necesare pentru a fi și mai bine pregătiți.”(Klaus Iohannis , Facebook / 28.03.2020)

    În rest … s’auzim numai de bine şi vă doresc multă , multă sănătate !
    „Prima bogăţie este sănătatea.” (Ralph Waldo Emerson”

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.