Alina Șerban, cea mai bună actriță a Germaniei

Credit: Deutscher Schauspielerpreis

Alina Șerban a fost aleasă ​cea mai bună actriță a Germaniei​ cu pelicula ​Gipsy Queen (Austria-Germania, 2019), în regia lui Hüseyin Tabak.

 

Cea de-a 8-a ediție a ceremoniei de decernare a Premiilor Uniunii Actorilor din Germania a avut loc vineri, 11 septembrie în Berlin.

În “Gipsy Queen”, Alina Șerban a dat viață personajului Ali, o emigrantă, mamă singură de etnie romă, femeie curajoasă care luptă să le ofere copiilor ei o viață mai bună.

Deși înainte de acest film actrița nu știa limba germană și nici să boxeze, aceasta a luat lecții și s-a pregătit intens.

Filmul conține o scenă de box care scrie istorie cinematografică – este cea mai lungă scenă de box filmată dintr-o singură dublă, în care Alina Șerban a întâlnit-o în ring pe Maria Lindberg, campioană mondială la box.

În discursul ei de acceptare a premiului, Alina Șerban a amintit despre propria experiență, în care s-a confruntat cu condiții improprii de trai, ca mulți alți copii, și despre puterea pe care mama ei i-a insuflat-o, de a putea vedea dincolo de sărăcie și rasism.

Pentru interpretarea sa din “Gipsy Queen”, Alina Șerban a mai obținut premiul pentru “Cea mai bună actriță” la Festivalul Internațional de Film Tallinn Black Nights 2019, cel mai important festival de film din Țările Baltice, precum și o nominalizare la Premiile Academiei Germane de Film (LOLA).

Alina Șerban este actriță, dramaturgă si regizoare, inițiatoarea teatrului cu mesaj social rom în România și câștigătoare a numeroase premii internaționale. Prima din familia ei care a absolvit liceul, ea și-a continuat studiile la UNATC București, New York University – Tisch și a obținut diploma de masterat la Royal Academy of Dramatic Art, Londra.

Actrița și-a făcut debutul ca protagonistă în lungmetrajul „Singură la nunta mea/ Seule à Mon Mariage”. Filmul a fost selectat la Festivalul de la Cannes 2018, în programul ACID.

În 2020, ea și-a făcut debutul în regie de film cu scurtmetrajul “Bilet de iertare”, care a primit mențiune specială la TIFF 2020 și este inclus în numeroase festivaluri internaționale de film.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. O fi talentată după cum arată, dar subiectul peliculei a contribuit în proporţie de 80 % la decernarea titlului !
    Despre fiica lui Dej care jucase şi într-un film , circula varianta că nu-i talentată, dar e tare-n tată.
    Aşa şi cu asta se poate spune că e tare-n minoritate !
    P.S.
    Nu se mai dau premii „Oscar” decât dacă măcar unul dinsubiectul operei nu este transgender, gay, lesbian, pedofil , homosexual, sau măcar minoritar ! Sunt preferaţi şi actorii de acest …gen ! Aşa că…..

  2. Bun asa, tineti-o tot cu Etnia Roma pana cand va veti numi Rromania ;)))

  3. Aha! O sa paleasca Till si Emma Schweiger de invidie, o sa planga Ana Maria Lara in fata acestui mare talent! PR-istii, propagandistii politicaly corect nu au nici-o jena si nici-o scrupula sa afirme ca o domnisorica este actriță, dramaturgă si regizoare,all inclusive, dar mai ales inițiatoarea teatrului cu mesaj social rom ( sic!)… în România! De ce doar in Romania si nu in lumea larga? In Paraguay, in parcul Serengeti, pe malul Gangelui cand va ajunge „mesajul social”? Daca e asa de talentata si aratoasa, astept sa traga si niste duble cu maestrul Kusturica Emir, care se pricepe bine la talentele tziganilor balcanici…

  4. Nimic despre romani si Romania.
    Numai minoritati, alogeni, venetici, deviati, ciudati,lesbiene, avorturi clandestine, saracie, mizerie, orice sfideaza majoritatea tacuta…Numai si numai astfel de filme sunt premiate in strainatate. Orice zugraveste Romania in culori sumbre.
    Noua normalitate.
    Pe micul si pe marele ecran, de dimineata pana seara.
    Undeva,nu stim unde, cineva,nu stim cine, un grup, o persoana, o organizatie,a dat o sentinta cumplita romanilor.
    Cine ne poate uri in asemenea hal patologic?

    • @Emil…Un pdv personal: toate guvernele care au transferat in Romania knowhow, fundatii formatoare de opinii, trusturi de presa, banci, firme speculative, trupe militarizate, sisteme de supraveghere imbunatatite…”minoritatile inlocuitoare”!

  5. Ne-am prins cu totii cum sta treaba cu noua propaganda. Scopul final e conducerea prin noii fanarioti care nu se pot baza pe majoritate cum e nermal in democratie ci pe stapanii care ii promoveaza.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.