Vaccinul rusesc schimbă guvernul de la Bratislava

Premierul Slovaciei, Igor Matović, şi-a prezentat, marţi după-amiază, demisia, în contextul crizei politice de la Bratislava, iar preşedintele Zuzana Čaputová i-a cerut vicepremierului Eduard Heger să formeze un nou Cabinet, informează Euronews.

Guvernul Slovaciei, condus de premierul Eduard Heger, a anunţat demisia în contextul crizei politice generate de un scandal privind un contract secret pentru cumpărarea de vaccinuri anticoronavirus Sputnik V din Rusia.

Preşedintele Zuzana Čaputová „va accepta demisia premierului Igor Matovic”, a comunicat Preşedinţia Slovaciei.

Eduard Heger, fost vicepremier şi ministru de Finanţe, a primit sarcina de a forma un nou guvern, pentru evitarea convocării alegerilor parlamentare anticipate.

Criza politică de la Bratislava a izbucnit după dezvăluirile despre un acord secret pentru cumpărarea din Rusia a două milioane de doze de vaccin anticoronavirus Sputnik V. Şase membri ai Guvernului de la Bratislava demisionaseră din cauza scandalului, în contextul în care vaccinul Sputnik V nu este încă autorizat de Agenţia Europeană a Medicamentului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

6 Comentarii

  1. Porcii de la Agenţia Europeană a Medicamentului (din marea famiglie mafiota de la Bruxelles) trag de timp de luni de zile pentru a omologa vaccinul Sputnik, devenind astfel practic agenti de vinzari ai celorlalte firme farmaceutice (sper ca va dati seama despre ce comisioane faraonice este vorba aici !). Si atunci, cine e vinovat, aceste jigodii sau tarile care nu mai pot astepta, vazind cum le mor cetatenii pe capete, in asteptarea unor doze iluzorii ?

  2. Alti cretini… Conteaza unde e facut un medicament bun?… Conteaza daca este recunoscut de retarzii de la Ue, sa nu ma exprim altfel. Sau conteaza viata si sanatatea oamenilor????????????????? O uniune de cacao, impotriva firii si a oamenilor, incilcita si plina de suprematii, mai ales germane si frantuze, combinata cu voma holandeza si regalii belgiene. Nu uitati nici scrinteala nordica… Disparitie urgenta si definitiva… Om gasi noi ceva mai bun…

  3. Cica seful OMS e foarte suparat ca echipa de cercetare/anchetare a chinezilor ar fi descoperit ca nu liliecii sunt de vina, ci pisicile. In loc sa-l caute pe bibicu la oua care are arma anti-covid, ii accheteaza pe chinezii sarmani care mananca serpi la gratar! Ca sa mananci lilieci spanzurati trebuie sa te bagi in pestera si sa fii si sarpe de dudau!

  4. Aceiași situatie este la noi si in alte țări UE, mai bine muriți decât sa cumpărați de la chinezi sau ruși. Adica, grosul vaccinurilor se duc la tarile bogate din UE, nu prea ajunge pentru țările din centrul europei, dar voi asteptati, n-aveți dreptul sa luati de la altii, va dăm mai târziu cand va ajunge si voua rândul.

    Daca aveam politicieni carora le pasa, ne căutăm de interesul nostru.

  5. Ungaria s-a **cat pe ei și au luat de la ruși fara sa mai aștepte aprobarea (m)Ue. Scuze pt limbaj.

  6. O vorba zice oarecum criptic, „Tot raul spre bine”…
    Criza sanitara a scos la iveala toate hibele si mizeria guvernantilor societatii globalizate in care traim — un aparat birocratic monstruos, greoi, sufocant, o adunatura vasta, o legiune de politruci de profesie din toate cotloanele planetei, constituita intr-o clasa/casta „speciala” aparte, gras platita, care se gudura si se executa la ordinele si pretentiile monstruaselor corporatii/complexe industriale care, la randul lor, pretind acest drept in numele unui fals progresism, mincinos, sulfuros si, evident, al salvarii vietii pe planeta noastra.
    Daca acestia izbutesc planul lor sub umbrela plandemiei, ceea ce pare deja ireversibil, va fi „end of story/game!”

    O notita finala, nicio civilizatie nu poate fi guvernata global in mod decent, in beneficiul majoritatii indivizilor si al binelui planetar! Inevitabil, vor fi totdeauna numeroase segmente si procente de oameni neglijati, exploatati, sacrificati fara remuscare, in numele binelui general desigur. Metaforic, e ca o familie cu 50 de progenituri si o singura pereche de parinti, nu fiecare copil se va bucura la fel de afectiunea si grija parinteasca. Mai ales cand „grija pt binele” global va incape pe mana unor algoritmi, a masinilor (cat or fi fiind ele de rapide si agile), capabile sa coroboreze si sa analizeze diverse situatii din viata societatii. O societate „umana” utopica, dezumanizata si dezumanizanta ori „transhumana”, cum o numesc promotorii globalismului.
    Si atunci, nu e de mirare ca unii vor prefera sa moara luptand decat ca victime abuzate, colaterale ale unui sistem monstruos, ticalosit — un Termopile al umanitatii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.