A murit Costel Constantin

A murit marele actor Costel Constantin. Artistul care și-a serbat marți onomastica avea vârsta de 81 de ani.  

În ciuda vârstei înaintate, dar îndrăgostit de meseria sa, actorul avea încă o colaborare cu Teatrul Național din București, acolo unde juca, uneori  în piesa ”Omul care a văzut moartea”. Costel Constantin a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, la clasa profesor Beate Fredanov, în 1964.

De-a lungul îndelungatei sale cariere de șase decenii, el a fost onorat cu numeroase premii şi distincţii

 • Premiul Gopo pentru întreaga carieră, 2021
 • Premiul Naţional pentru cel mai bun actor pentru rolul Vulpenaru – „Crimă pentru pământ”, regia Grigore Gonţa, 2003
 • Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, 2002
 • Premiul I de interpretare masculină pentru rolul Dinu din piesa „Moartea ultimului golan” de Virgil Stoenescu, regia Ion Finteşteanu
 • Premiul ATM de interpretare pentru cel mai bun rol masculin pentru Randle Mc Murphy – „Zbor deasupra unui cuib de cuci”
 • Premiul pentru cel mai bun spectacol cu o piesa românească – „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, regia Alexa Visarion, Festivalul „I.L. Caragiale”
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

3 Comentarii

 1. Un mare actor.
  Mereu l-am văzut prin prisma rolului jucat în Apus de Soare. Era foarte tânăr pe atunci.
  Să-i fie țărâna ușoară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.