Acest ”ghimpe” al familiei. La ce îl ”obligă” Hunter Biden pe Trump


Hunter Biden a cerut miercuri justiţiei americane să-l oblige pe Donald Trump să prezinte anumite documente, fiul preşedintelui democrat Joe Biden susţinând că ancheta care a dus la procesul său pentru deţinerea ilegală a unei arme este motivată politic, relatează AFP.

Într-o petiţie depusă la un tribunal din Delaware, pe Coasta de Est, Hunter Biden vrea ca Donald Trump să furnizeze anumite documente, inclusiv înregistrări oficiale. Aceeaşi cerere se referă, de asemenea, la trei foşti înalţi oficiali ai Departamentului de Justiţie din timpul lui Donald Trump, inclusiv fostul procuror general Bill Barr.

Fiul lui Joe Biden, în vârstă de 53 de ani, este acuzat că a minţit la completarea formularelor pentru achiziţionarea unei arme de foc în 2018, în care a negat dependenţa de droguri, pe care a recunoscut-o ulterior.

La începutul lunii octombrie, el a pledat nevinovat la punerea sa publică sub acuzare în faţa instanţei federale din Delaware, statul natal al familiei Biden, înainte de a fi eliberat.

În cererea de miercuri, avocatul lui Hunter Biden, Abbe Lowell, a scris că există suficiente dovezi că Trump „a exercitat presiuni neîncetate, nepotrivite şi partizane” asupra oficialilor Departamentului de Justiţie pentru ca Hunter Biden să fie investigat.

„Domnul Trump a făcut o mulţime de declaraţii publice tulburătoare cerând o investigaţie sau o posibilă urmărire penală a domnului (Hunter) Biden”, atât în timpul petrecut de miliardar la Casa Albă, cât şi după plecarea sa, a adăugat avocatul.

Abbe Lowell menţionează mai multe tweet-uri ale fostului preşedinte republican şi un pasaj dintr-o carte recentă a lui Bill Barr. În carte, fostul procuror general din timpul lui Donald Trump până în decembrie 2020 povesteşte că, cu două luni înainte de demisia sa şi cu puţin timp înainte de alegerile prezidenţiale, a fost întrebat de preşedinte despre stadiul anchetei asupra lui Hunter Biden.

Ţintă favorită a republicanilor, Hunter Biden şi problemele sale juridice reprezintă un ghimpe în coasta tatălui său şi a speranţelor de realegere ale acestuia în 2024.

La 12 septembrie, republicanii, care deţin majoritatea în Camera Reprezentanţilor, au început procedurile de destituire împotriva preşedintelui democrat.

Ei îl acuză pe Hunter Biden că a făcut afaceri dubioase în Ucraina şi China prin valorificarea reţelelor şi numelui tatălui său, dar nu au furnizat nicio dovadă în acest sens.

Fiul preşedintelui american nu este urmărit penal în legătură cu afacerile sale din străinătate, în ciuda acuzaţiilor din partea republicanilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

 1. Cu politica nu prea ma pricep de momentus, ci mai mult cu robotica azi.
  Oricum, eu am pus blestem pe maidanezul zombie care nu m-a lasat sa ies din market ca tot venea pe linie dreapta hipnotizat pe urmele mele si apoi si un caine de lupta de orgine lup care vede prin perdele si sta la fel in linie dreapta dupa nanobotii mei.
  Va dati seama in ce filme de tip „The Invasion” cu Nicole Kidman jucam deja, desi suntem abia in 2023?

 2. hahaha asta care se filma consumand droguri cu prostituate, unele suspect de tinere, care a aruncat un pistol incarcat in tomberon langa o scoala, infractiune federala pentru care n-a patit nimic, si care s-a luptat in justitie sa nu-si recunoasca plodul… are nesimtirea sa raspunda cu procese. cam asta e problema cu elitele oriunde, odata bine infipti, orice abuz le este permis

 3. Justiția americană, ca dealtfel și cea europeană, prin partizanatul politic pe față se delegitimează cu pași mari.Structura statală se bazează pe arbitrajul ei nepartizan care se erodează de la o zi la alta.Din conflictul inevitabil ce va contrapune elitele populației, vor pierde amândouă părțile odată cu disoluția de facto a statului.Elitele conțin mulți tăntălăi cât și mulți maniaci și psihopați care nu pot alcătui un leadership coerent global cu toate prostiile lor antice scrise de diverși mitomani ce-si luau fanfeziile drept axiome.Probabil că America se va prăbuși prima.Nu-i lipsește decât realegerea bidonului și un război în Orient care nu e pe placul nimănui, mai ales al tineretului queer și al leghebetelii și al belemeului, deși fascia CIA-complex militar industrial își linge buzele la gândul unui război, oricare ar fi el.

 4. Toată Planeta Mer🌈ur, Sistemul parasolar, ba chiar și întreg metaVERSETU’ știu că Hunter Bidon a luat 1 milion coco pentru CONSULTANȚĂ de la Burisma lu’ Kolomoisky, PATRONUL și REGIZORUL 🥳ului KhaZar de la Kiev. Și că Bidonul (aka Big Guy 10%) a MUTAT DECISIV: Procurorul Urcac Viktor Shokin, ce ancheta Burisma, a fost destituit.
  Da’ jocul nu e terminat, măRog…😜

 5. Prea multa raspundere pe seama unor retardaţi..ei nici nu cam inteleg ca soarta omenirii depinde de ei..unul narcis iar altul alzgheymer

 6. Sunt penibili. Din ditamai partidele chiar nu găsesc alți candidați?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.