Achiziții din pandemie, sub lupa Codruței

Parchetul European anunţă că a efectuat, marţi, cinci percheziţii în Bucureşti, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 8 milioane de euro care implică fonduri UE pentru achiziţionarea de echipamente medicale în timpul pandemiei de COVID-19.

Potrivit unui comunicat al EPPO, în perioada 2020 – 2022, s-a constituit o reţea infracţională pentru manipularea achiziţiilor publice de dezinfectanţi, măşti de protecţie şi echipamente medicale pentru spitale, şcoli şi alte facilităţi municipale în beneficiul unor furnizori prestabiliţi, care s-au înţeles să facă parte din această schemă de fraudare.

Trei persoane cercetate au fost aduse la Biroul EPPO din Bucureşti pentru a fi anunţate că au calitatea de suspecţi.

Furnizarea de echipamente medicale a fost finanţată prin programul REACT-EU, un instrument financiar european pentru asistenţă în vederea ameliorării efectelor provocate de criza pandemică COVID-19.

Se estimează că prejudiciul în acest caz este de 8 milioane de euro din bugetul UE.

Ancheta este în desfăşurare, pentru a stabili amploarea activităţilor infracţionale şi prejudiciul total cauzat.

La investigaţii participă Poliţia Română – Direcţia de Operaţiuni Speciale, Direcţia Generală Anticorupţie şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei Române.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

5 Comentarii

  1. Wow … luluta investigheaza frauda secolului … 8 milioane de euro. Probabil frauda de 8 miliarde de euro facuta de comisia ieurupeana nu e asa importanta, si-a luat si ea spaga de acolo.
    Hai mars.

  2. Luluta, aceasta falsa zeita a dreptatii si a luptei anticoruptie, face si ea ce poate si cat o duce capul, ajutata fiind ea, de niste bravi procurori romani, care nu stiu si nu pot ancheta altceva decat cotcariile de pe malul Dambovitei. Orizontul lor de asteptare se opreste in dreptul milioanelor de euro fraudati in Bucuresti. Nu cred ca au voie si nu cred ca sunt capabili sa deschida niste anchete privind fraudele de miliarde facute in pandemie de mai marii UE.

  3. Hai ca sunt curios! Se leaga (editat) de Voiculescu, de Mihaila, de Citu, de Altrahat, de Klaus? Nu cred. Or sa pice mesa cativa papagali din randul furnizorilor si se stinge problema. Unde-s izoletele, spitalul mobil inaugurat de Joianis, milioanele de masti?

  4. In aceasta afacere fiind bagati si persoane politice cu functii inalte ,nu prea cred ca aceasta ancheta va reusii sa faca ceva.Din curiozitate trebuie urmarita derularea acestei anchete si la fel finalul ei care va fi zero ca de obicei atumci cind sint printre vinovati si nume sonore .Dreptate nu se va face niciodata in Romania lucrului bine facut.

  5. Ce mai cauta aceasta vipera in Romania ?! . Ce mai vrea ?! Nu i-a ajuns suferintele si teroarea instaurata in Romania, pe care a transformat-o in „retea nationala infractionala” si „grup infractional organizat”. De ce nu este arestata sau declarata persoana non grata pentru atrocitaile savarsite impotriva cetatenilor romani, facand din Romania cea mai corupta tara din lume. Ce s-a ales din „lupta ei cu coruptia” din Romania. Cine plateste si cine raspunde pentru cheltuielile uriase facute cu aceasta mascarada si pentru suferintele indurate de oameni nevinovati ?! Vrea cumva sa readuca „spectacolele TV” cu catuse, mascati, temnite, plicurile galbene si protocoale criminale etc.etc. Ajunge, nu mai putem suporta ?! Arestati-o de urgenta ?!De ce sunt tinuti in puscarie Nelu Iordache, Elena Udrea, Radu Mazare, Nicusor Constantinescu si atatia altii, cand de la Ploiesti pana la Brasov faci cu masina si 7 ore. De ce-i tineti mai nenorocitilor pe acesti oameni in puscarie cand au facut dovada unor calitati reale de adevarati constructori/patrioti si gospodari romani?! Ai ! Rusine !!! Mare Rusine !!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.