Alegeri din pix

Până și cei mai înverșunați adversari ai perdanților alegerilor și-au schimbat atitudinea față de procesul electoral viciat. S-a votat cu masca pe față într-un adevărat tur de forță pus în scenă de autorități nu foarte diferit de o situație de război. Pentru ce a fost necesară o asemenea monstruoasă dovadă de instigare la dezordine pe fondul contrar al situației deja stabilizată legal, rămâne o întrebare.Setea de putere câștigată în orice condiții, ascunde boli grave, nu numai de natură morală. Împinși spre urnele de vot, în contextul unei obligații care în fapt nu există, românii au ales nu foarte diferit de modul,în care acest fapt se întâmpla în comunism.

Singura forță electorală pare a fi exclusiv numai aceea a pixului, excluzându-i pe alegători. Proiectul de turmă este singurul generat în perspectivă electorală și postelectorală. Mecanismul prin care au fost aplicate decizii și opțiunile majorității este unul al propagandei. Pericolul epidemic a fost subestimat pentru perioada votului în mod suspect.
Alegerile au fost, se pare, în totalitate, o perfectă operare a pixului din mâna unei persoane cu intenție, care are prea multă putere, oricum mult mai multă decât îi este atribuită legal.

Recordurile epidemiei din aceste zile se suprapun unui sistem care nu a reușit să contracareze eficient situația de criză prin alegeri. România dovedește în continuare cinism, incopetență în abordarea corectă a realității, barbarie instituționalizată.

Nu STS-ul cu tabletele sale, nu contracararea fenomenului spălării banilor lăsată pe mâna unor majordomi, nici măcar ameliorarea comunicării publice în formate minim adecvate nu se regăsește în cazuistica zilei. Avem deja rezultatele pentru un drum spre nicăieri, care va culmina cu autostrada celor trei mări. În tot acest infern, blamata Curte Constituțională face mici corecturi, care deși stângace sunt niște precedente pozitive.

N-ar fi rău să se apuce de treabă in extenso, pentru că CCR-ul pare a fi ultima soluție, găsind, în aceste vremuri prea de tot șubrede, un mod nesperat pentru gesturi reparatorii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Ioan Vieru 1332 Articole
Author

6 Comentarii

  1. Dacă forța democrației electorale stă în pix, așa cum este de notorietate la alegerile locale, nu este mai bine să nu mai mergem la vot și să stabilească procentele pe baza sondajelor lui Marius Pieleanu sau cum crede soția lui ? Am ferma convingere că „Generalul” Klaus Werner A(dolf).Johannis și „Amiralul” Lucovid H(orty).Orban vor avea înțelepciunea să scoată sub pragul electoral „ciuma roșie” ca să avem doar „ciuma galbenă”. Nu putem să facem față la două ciume, suntem o țară mică cu majoritatea oamenilor săraci !!!

  2. justitia(j) romana a demonstrat ca alegerile sunt o simpla formalitate. ,,Democatia” dreptei politice actuale sta in puterea pixului. Daca pana si la furtul flagrant de la Sect 1 Buc. justitia(j) a fost capabila sa dea un asemenea verdict aberant si sa valideze o asemenea magarie inseamna ca votam degeaba.
    Dupa 30 de ani de ,,democratie” mioritica am ajuns in stadiul in care il votam pe Ceausescu inainte de 1989.
    Nu are rost sa mai mergi la vot.

  3. @kuku bau: te inseli. trebuie mers la vot, dar in procent MARE. atunci e destul de greu sa manevrezi. din moment ce mai putin de 50% din populatie voteaza, e usor sa mai adaugi „pe ici, pe colo, prin partile esentiale”, doar ca sa iasa ai lor cu….cateva voturi peste adversar.

  4. Articol curat anticonstitutional,coane Fanica !Instiga la suprimarea alegerilor pe fata,la dictatura,la perpetuarea clasei parazite,consumatoare de bani publici,la suprematia poolitrucilor!Traiasca Democratia!

  5. Da, poate sau cu siguranta Dl . Cristoiu este doar un gazetar, nu este infiltrat de servicii si chiar daca ar fi serviciile nu- si pot face datoria fara infiltrati , fara oameni cere lucreaza sub acoperire. Cum sa fii serviciu secret fara acoperiti? Sa stai asa si doar sa asculti in statii mobile , sa te duci la pescuit si sa tragi cu urechea ce zice vecinul de balta , sa te uti pe geam noaptea cu binoclu??/ hai sa fim seriosi. Sunt de acord , accept si inteleg ca serviciile secrete sa infiltreze peste tot cu exceptia JUSTITIEI, aici nu sunt de acord, justitia trebuie sa se infaptuiasca fara influente politice , servicii si nici din presa. Acuz presa pentru presiunile asupra justitiei in spete. Justitia are rolul doar sa critice referitor la indeplinirea procesual si procedurala in mod corect. Forul interior al judecatorului nu trebuie alterat si nici influentat. Presa eventual sa intervina la dezbateri legate de modificarea normelor. Revenind la dl. Cristoiu , da , are atitudini putin oscilante si reprezinta anumite interese , nu intotdeauna este impartial , ceva jocuri face. Amesteca liberalismul cu social democratia si vrea sa faca o struto camila dintr-un comunism cu fata umana si capitalism salbatic. E doar o umila parere de parerolog .

  6. Autorul vine cu un nou punct de vedere privind rezultatul alegerilor. Merita analizat.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.