Alerta privind brânza din România, modificată

Comisia Europeană a modificat alerta privind posibila existenţă a bacteriei Escherichia coli în brânză provenind din România, după ce premierul Dacian Cioloş a cerut clarificări, argumentând că avertizarea viza un produs de alt tip, transmite Mediafax în pagina electronică.

Alerta, emisă iniţial de Comisia Europeană pe 16 martie, a fost modificată marţi, 22 martie, avertizând asupra riscului existenţei bacteriei „Escherichia coli în brânză fermentată din România”.

Iniţial, pe 16 martie, notificarea emisă prin sistemul Comisiei Europene privind siguranţa alimentară (RASFF) atrăgea atenţia asupra riscului existenţei bacteriei Escherichia coli „în brânză de oaie” provenind din România.

Comisia Europeană avertizează că există risc de îmbolnăvire de la acest produs, avertizând statele membre UE să efectueze verificări în reţeaua de distribuire. Conform datelor Comisiei Europene, brânza românească de acest fel este comercializată în principal în România, Italia, Germania, Spania şi Franţa.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.